Vad man kan förvänta sig under vårdnadsprocessen

Anonim

Domstolsuppträdanden kan vara ganska skrämmande, speciellt när vårdnad om ditt barn bestäms. Föräldrarna ska gå så långt som möjligt i alla barnomsorgsåtgärder. Här är några uppgifter om vad som kan förväntas under familjeförfaranden och hur man förbereder sig för bästa möjliga resultat.

Tips för förberedelse

När du går in i en domstol för att argumentera för barnomsorg är det viktigt att vara så förberedd som möjligt. Förberedelser innebär att ha dina argument uppställda, men det betyder också att man följer rätt personer och klär sig på lämpligt sätt.

  • Förbered dina argument. Om du har en advokat, hjälper de dig med det här. Om inte, kan du själv tänka igenom sådana viktiga frågor som "har jag ett lämpligt boende för mitt barn?" och "kan jag ge det emotionella stöd mitt barn behöver?"
  • Förbered svar på eventuella frågor. Om du till exempel har ett heltidsjobb och ett ungt barn, är det troligt att domaren kommer att fråga "var kommer ditt barn att gå efter skolan?" Om du bor i en 1-rumslägenhet, vill domaren vilja veta var ditt barn ska sova. Har svar på sådana frågor redo att gå.
  • Ta med människor som barnpassare eller lärare som kan exakt och effektivt stödja dina påståenden om att vara en förstklassig förälder.
  • Ha på sig formella konservativa kläder, frisyr och smink som skickar meddelandet "Jag är en ansvarig vuxen."

Förvänta en liten inställning

Till skillnad från en brottslig fråga är familjefrågan mindre motsägelsefull. Saken presenteras generellt i en mycket mindre inställning än man kan tänka sig. Det typiska rättssalen som används för barnomsorg är mycket mindre och mer intimt än rättssalar som visas på tv, och väldigt få personer kommer att vara i rummet.

Förvänta en begränsad tidsram

Domare, medlare och vårdnadsdomare hör ett antal fall dagligen. Därför finns det en stor chans att ett barnomsorgsfall inte kommer att vara länge eftersom det kan förekomma ett antal sessioner. Föräldrar som deltar i vårdnadsförfaranden bör arbeta med sina advokater för att syntetisera all information och vara beredda att lägga fram sin bästa fot på kort tid.

Planera för flera vittnesmål

Under ett barnomsorgsprocedur talar följande parter:

  • Föräldrar
  • Barn (om barnet är äldre för att fatta ett välgrundat beslut)
  • Vittnen (inklusive arbetstagare, skolans tjänstemän, etc.)

Parterna kommer att vittna om sina erfarenheter med barnet och föräldrarna. Parterna kan också utarbeta en åsikt om vilken förälder som är bättre lämpad att tjäna som barnets främsta förälder.

Förutse ett omedelbart beslut

Efter att båda parter har presenterat sin sida för att försvara en särskild vårdnad, kommer en domare att göra sitt beslut. När dom fattar beslut om barnomsorg, kommer en domare att fatta ett beslut baserat på barnets bästa. En domares beslut kommer att omfatta:

  • Vilken förälder kommer att betraktas som vårdnadshavare
  • Ett besökschema, inklusive helgdagar och helger, när den föräldralösa föräldern har rätt till besök

En förälder som vill ha mer information om vad man kan förvänta sig under en vårdnad om barnets vårdnad bör prata med sin advokat eller besöka en allmän vårdnad för barnomsorg för att förbereda sig för barnomsorgsfallet. Det bästa för föräldrarna att göra är att förbereda i förväg. Genom förberedelse kommer en förälder att vara i bästa position för att vinna sitt barnomsorgsfall.

Populära Inlägg

Läs Mer