Vad gör en vistelse-hemma mamma hela dagen?

Anonim

Det finns ingen storlek som passar alla definitioner av hur livet är som en mamma som är hemma hos sig. Men du kan ta en promenad i hennes skor för att få en bra uppfattning om några av de många saker hon faktiskt gör förutom att ta hand om barnen.

Vem är en vistelse-hemma mamma?

Den grundläggande definitionen av en hemma mamma (SAHM) är någon som stannar hem för att höja sina barn och hantera hennes hushåll. Hon kan ha ett barn eller flera barn, och de kan sträcka sig i åldrar från nyfödd hela vägen till tonåringar i gymnasiet.

Den moderna definitionen av en hemma-mamma är någon som kanske inte har lämnat arbetskraften för att stanna hemma och höja sina barn. Hon kan vara högutbildad och lämnade ett sexfigurigt jobb för att stanna hemma. Hon kan planera att återvända till arbetskraften när hennes barn är äldre. Eller hon kan ha blivit en hemma mamma innan han någonsin kommer in i arbetskraften.

Eftersom antalet homeschoolers är stigande, så är antalet mammas hemma som väljer att homeschoola sina barn. Och det är också antalet hemma-mammor som också lägger till hemma-mamma till deras titel. Den moderna hemma mamman utvecklas ständigt och kan inte begränsas av en ordbokstypsdefinition eller en samhällsstabilitet. Hennes bidrag till familjen är mer än bara att de är vuxna på uppdrag av barnen.

Vilka hemma-mammor gör hela dagen

En hemma mamma jobbar många jobb under hela dagen. Hon är en sjuksköterska, chaufför, kock, lärare, lekkamrat, hushållerska, tvättvakt, revisor och barnvakt alla rullade till en.

Medan det inte finns något sådant som en typisk dag, ger detta provschema en inblick i vad hennes dag innebär. Stereotypen hos en kvinna som sitter hemma och tittar på soapoperor medan de äter bonbons är en avlägsen verklighet för SAHM. Dagens hemma-mamma är inte din Lämna det till Beaver- bilden av en kvinna som stannar hemma och dammar mattorna i sina knäppta pressade klänningar och pärlor medan de väntar på att hennes barn kommer hem från skolan.

Faktum är att många mormor i hemmet inte är hemma alls eftersom de driver barn över hela staden till skolan, fotbollsträning, danslektioner och doktorsavhandlingar, samt att delta i skolmöten, mataffärer och att köra andra ärenden.

Och när hon är hemma gör hon allt för att hålla sitt hus smidigt, bland annat hantera hushållets budget, ta hand om huset och planera familjen måltider. Viktigast av allt, hon tar hand om barnen och deras alla behov, särskilt när de är yngre.

Ett 24/7 jobb

Många människor ser inte en hemma mamma arbete som arbete eftersom hon inte får lönecheck 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan är hon på tjänst. Hon får inte en lönehöjning eller 401K plan. Det finns inga semester eller sjuka dagar.

Medan vissa kan argumentera för att en hemma-mamma inte bidrar till sin familj, tänker de strikt på ett ekonomiskt bidrag i form av lönecheck. Men som en 2016-rapport från Salary.com visar, skulle en vistelsemamma tjäna $ 143.102 per år för alla jobb som hon utför om hon betalades.

Medan vissa hemma moms behåller sin titel hela vägen tills barnen utbildar gymnasiet och lämnar huset, andra går tillbaka till arbetskraften, börjar egna företag eller hittar nya sätt att stanna hemma medan de tjänar inkomster.

Ska du bli en vistelse-hemma mamma?

Precis som att det inte finns någon cookie-cutter dag för en hemma mamma, finns det ingen cookie-cutter svar på om du ska bli en hemma mamma eller stanna kvar i arbetskraften. Det finns många bra skäl att bli en SAHM, men du måste också utvärdera din personliga situation med din ekonomi och gå från två inkomster till en faktor att överväga.

Om du funderar på att bli SAHM, prata med din make. Diskutera för-och nackdelar med att du blir hemmaförälder. I slutändan måste du bestämma om den dagliga verksamheten, och ja, ibland mamma kedsomhet, som kommer med att vara en mormor som stannar kvar, kommer att vara rätt för dig och din familj.

Populära Inlägg

Läs Mer