Vad betyder det för att främja ett barn?

Anonim

Webster's II New Riverside Dictionary definierar "foster" som:

"1. Att ta upp: vårda. 2. Att odla och uppmuntra. Att ge eller ta emot föräldravård, men inte relaterad genom blod eller juridiska band."

Mycket vård, odling och uppmuntran går hand i hand med att uppfostra ett fosterbarn. Det finns också mycket pappersarbete och möten, men framförallt att vara fosterförälder innebär att ett barn får nya möjligheter som han kanske inte annars haft.

Främja ett barnmedel:

 • Mentorera födelsefamiljen och hjälpa till med familjeåterförening.
 • Att ta ett fosterbarn trick eller behandla för första gången.
 • Visar ett fosterbarn hans första fyrverkerier den 4 juli.
 • Att hjälpa ett fosterbarn utexaminerar sig från gymnasiet och sätter upp ett mål för att gå på college eller en yrkesskola.
 • Bakar ett fosterbarns första födelsedagstårta, trots att han vänder åtta.
 • Att dela lite sommar kul med ett barn som aldrig har kört igenom en sprinkler innan.
 • Underhålla kontakter med ett tidigare fosterbarn som nu föräldrar sitt eget barn och har inget emot att du är en farförälderfigur.
 • Uppmuntra ett fosterbarn att stiga ovanför frågorna om sitt förflutna och fortsätta med livet.

Hur man blir fosterförälder

 • Reglerna för att främja ett barn fastställs enligt statsrätten så att de kan variera, men att bli en fosterförälder börjar nästan alltid med ett besök i den lämpliga juridiska avdelningen i ditt land. Du måste fylla i en ansökan, men många stater gör dessa tillgängliga online. Ansökan kommer att ge allmänna detaljer om din familj och ditt hem, och det kan fråga varför du vill främja ett barn. Du kan få möjlighet att ange om du föredrar ett spädbarn, ett litet barn eller ett äldre barn - till och med en tonåring.
 • Inlämning av en ansökan följs vanligtvis av en orienteringsklass eller en serie klasser. Du kommer att delta med andra som vill bli fosterföräldrar. Det är en grupp sak, inte en en-mot-en föreläsning, och det är inte bara instruktion. Du kan ställa frågor för att få en känsla för vilken typ av relation du ska påbörja och för att uttrycka några problem du kan ha.
 • Fosterföräldraskap involverar nästan alltid en hemstudie. En socialarbetare kommer till din bostad för att träffa dig och andra familjemedlemmar och se till att ditt hem är säkert och vårdbart. Din religion, ras, kön och civilstånd bedöms inte och är inte överväganden, även om din ålder är en faktor till viss del - du måste vanligtvis vara över 21 år. Hemstudier kan involvera så många som fem eller 10 besök.

Utsikterna att låta gå

Du kanske också måste lära dig om att släppa så småningom. Det underliggande målet för fosterhem är alltid att återförena barnet med sin födelseförälder eller föräldrar. Något beteende eller händelse ledde till att barnet avlägsnades från sitt hem, och staten kommer att arbeta för att lösa det problemet så familjen kan återförenas. Ibland är det bara inte möjligt, och barnet är placerat för adoption. Föräldrar får ofta den första möjligheten att anta, men om du bestämmer dig för det av någon anledning kommer barnet att flyttas till ett nytt hem.

Populära Inlägg

Läs Mer