Vad ska du göra när din spädbarn klättrar ur spjälsängen

Anonim

Du kanske märker efter att ditt barn vrider ett som ditt hus kan lika bra vara ett djungel gym. Din toddler skalerar soffan och soffbordet och räknar upp trappan och, till din rädsla, försöker hoppa ut ur spjälsängen.

Att inse att ditt unga barn kan klättra ut ur spjälsängen är läskigt för föräldrarna, och det är inte ovanligt att omedelbart tro att ditt barns nyfunna jailbreak-färdigheter innebär att det är dags att övergå till en stor barnsäng. Men inte så fort. Enligt Lori Strong, certifierad sömnkonsult och ägare av Strong Little Sleepers i Austin, Texas, klättrar man ur spjälsängen, betyder det inte alltid att du måste göra omställningen till en barnbädd direkt.

"Många barn kommer att experimentera med att klättra ur spjälsängen, och ofta gör barnen det verkligen tidigt. Vissa barn försöker det så tidigt som 15 eller 18 månader, och de barnen är inte redo att ligga i en barnbarn, säger Strong. "Om du byter till en litet barnsäng vid den här åldern säger du väsentligen:" Jag ska bara ge dig en massa extra frihet som du inte vet hur man hanterar. " Det leder till större problem. "

Så här håller du småbarn i spjälsängen

Säkerhet är uppenbarligen den största oro för föräldrar, och det finns åtgärder du kan vidta för att hålla barnen i spjälsängen. Starkt föreslår att du försöker dessa strategier innan du överväger att övergå till en stor barnbädd:

  • Överreager inte framför ditt barn när han klättrar (eller försöker klättra) ur spjälsängen. Att få en stor reaktion från mamma eller pappa, även om det är en negativ, leder ofta till att din lilla utövar sitt nya knep igen.
  • Ange gränser och förväntningar. Om du fångar din pjokk i en handling att försöka klättra ur spjälsängen, kan ett fast "nej" ofta stoppa henne i hennes spår.
  • Ta bort saker från spjälsängen som kan ge småbarn en boost. Fyllda djur, böcker, leksaker, filtar och kuddar kan alla användas som ett steg för småbarn som försöker fly deras cribs.
  • Använd en sovsäck. Att sätta på dig en sovsäck på din pjokk bakåt (så att de inte kan pakka ut den) kan hålla din pjokk från att lägga sitt ben över spjälsängen.

Så när är det rätt dags att göra omkopplaren? Varje barn är annorlunda, men enligt Strong är det bäst att vänta tills ditt barn är minst 2 för att gå över till en stor barnsäng, men ju närmare ditt barn är 3, desto bättre.

Treåringar kan bättre hantera den frihet som följer med en stor barnsäng - deras utvecklingsmilstoler inkluderar förmågan att förstå konsekvenser och orsak och effekt, de kan lösa problem och de börjar ha tidskoncept som kommer att hjälp enormt om ditt barn är en tidig stigare.

Men i slutändan är det ingen bestämd ålder när du måste flytta ditt barn från en spjälsäng till en stor barnsäng.

"Jag rekommenderar att du väntar tills ditt barn frågar efter en säng", säger Strong. "Om de inte frågar efter det är de glada där de är och om de inte klättrar ut, behöver man inte säga" Tja, vi ska få dig en säng idag, "för att ta bort den plats där de har sovit så länge, för vissa barn är en chock."

Så länge ditt barn är bekvämt och glad, överraska inte dem med en säng en dag ut ur det blå. Omkopplaren till en barnbädd bör hanteras som en övergång, inte en förändring över natten.

Populära Inlägg

Läs Mer