Vad ska man göra när ditt barn är biten av en strökkatt

Anonim

Vad ska du göra om ditt barn är biten av en katt? Förutom grundläggande första hjälpen, som inkluderar att stoppa blödningen, rengöra såret med tvål och vatten och applicera en antibiotisk salva och bandage till biten, bör du ringa ditt lokala djurkontrollant, vårdavdelning och / eller barnläkare för att se om ditt barn är utsatt för:

  • Bakteriell infektion: Många katter, även om de inte har symtom, har Pasteurella multocida bakterier i munnen, vilket kan orsaka sårinfektioner hos barn.
  • Tetanus: Speciellt om det har varit mer än 5 år sedan ditt barns sista tetanusskott och kattbiten är väldigt djup eller smittad, etc.
  • Rabies: Överraskande, mer rapporterade rabies fall i USA involverar katter än hundar, även om dessa fall fortfarande är mycket lägre än förekomsten av rabies i vilda djur.

antibiotika

Kattbettsår är mottagliga för infektion, särskilt med P. multocida- bakterier, så det rekommenderas vanligtvis att barn behandlas med ett antibiotikum, till exempel Augmentin, efter att ha blivit bett av en katt.

Om ett barn är allergiskt mot penicillin kommer han sannolikt att behandlas med en kombination av clindamycin med antingen Bactrim eller ett utvidgat spektrum av cefalosporin.

Rabies

Risken att få rabies från en katt är ganska låg, med de flesta fall av rabies som nu förekommer hos vilda djur, såsom tvättbjörnar, skunkar, fladdermöss och rävar. Fortfarande uppträder cirka 7 procent av rabiesfall hos husdjur, inklusive katter och hundar.

Trots att det inte är vanligt att drabbas av endast 1 till 3 personer i Förenta staterna varje år, eftersom rabies nästan alltid är dödlig, rekommenderar de flesta experter att vara försiktiga på försiktighetssidan om du tror att ditt barn kunde ha blivit utsatt för rabies. Det betyder att ha djuret i karantän och observeras i 10 dagar om möjligt, eller om du verkligen tror att djuret kan ha haft rabies och de inte kan hitta katten för att se om det har rabies, få ditt barn humant rabiesimmunglobulin (HRIG) och börjar första, i en serie av fyra rabies skott så snart som möjligt. Efter den första dosen av vaccin upprepas den 3, 7 och 14 dagar senare.

Din lokala djurkontrollant, vårdavdelningen och barnläkaren kan hjälpa dig att avgöra om ditt barn behöver rabiesskott efter att ha blivit bett av en lurad katt.

Förutom förekomsten av rabies hos vilda djur i ditt område (om många vilda djur har rabies, då är det mer troligt att en av dem kunde ha smittat den här käken ...), kommer de experter du samråder troligen att överväga huruvida katten var provocerad för att bita ditt barn En obestämd attack är mer misstänksam. Å andra sidan, om ditt barn försökte älska eller plocka upp katten och sedan få lite, skulle det anses vara en provocerad attack och skulle vara mindre misstänksam, även om det inte skulle visa sig att katten inte hade rabies.

Cat Scratch Fever

Barn med kattrotsfeber utvecklar en brunrött bult eller öm i ca 7 till 12 dagar efter att ha repats, biten eller slickats av en katt, eller oftare en kattunge, på samma plats som det ursprungliga såret. Några veckor senare kommer de att utveckla en långsamt förstorande lymfkörtel eller körtel i samma område. Till exempel, om de var repade på armen, kan de ha en förstorad körtel i armhålan.

Även om barn är mer benägna att få kattrotsfeber från stridiga katter jämfört med sin egen kattkatt, bör du bara titta och påminna din barnläkare om kattbett om ditt barn utvecklar några symptom på kattrotsfeber under de närmaste veckorna.

Vad man ska veta om kattbett

Andra saker att veta om ditt barn blir bett av en katt inkluderar det:

  • Om ditt barn är biten av en väns eller grannens katt, se till att katten har sina rabiesskott.
  • Ett barn med en kattbit kan behöva ett stötkrampsskott.
  • Barn brukar utveckla symptom på rabies 1 till 3 månader efter att de utsätts för bett av ett rabiddjur, även om det är viktigt att komma ihåg att inkubationsperioden kan sträcka sig från några dagar till flera år senare.
  • För att förhindra rabies, berätta för dina barn att de inte ska leka, mata eller röra vilda djur, särskilt tvättbjörnar, skunkar, fladdermöss, coyotes och rävar eller stridiga husdjur, inklusive hundar och katter. Det fanns rapporter om nästan 6 000 rabida djur i USA 2013.
  • Trots att få få personer utvecklar rabies i USA finns det minst 40 000 till 50 000 rabies efterexponeringsbehandlingar (humant rabiesimmunglobulin plus en uppsättning fyra rabieshots) som ges varje år.
  • Små gnagare, som ekorrar, hamstrar, marsvin, gerbils, chipmunks, råttor och möss och kaniner, brukar inte ha rabies.

Viktigast, efter en kattbit eller skrapa, ring eller kolla din barnläkare för att se om ditt barn behöver antibiotika, ett stötkrampsskott och se om de är i riskzonen för rabies.

Populära Inlägg

Läs Mer