Vad gör du om din dotter är galen galen

Anonim

En dag spelar din dotter med dockor och nästa dag upptäcker du att hennes anteckningsbok är fylld med hjärtan och pojkens namn. Du kanske undrar när din lilla tjej blev så intresserad av pojkarna. Medan det är normalt för tjejer att utveckla krossar på pojkar, speciellt under mellan åren och bortom, blir vissa tjejer lite pojke galena. Allt de pratar om och tänker på är pojkar - och det kan bli ett stort problem.

Om din dotter är galen galen, var inte panik. Du borde dock bli involverad. Styra henne i en hälsosammare riktning och hjälpa henne att se att det finns mer att leva än att ha pojkvänner. Du kan hjälpa henne att hitta hälsosamma sätt att få den uppmärksamhet hon behöver.

Möjliga orsaker

Det finns många olika anledningar till att vissa unga tjejer blir över-the-top pojke galen miljöfaktorer, hormonella förändringar och livserfarenheter är bara några. Följande är ytterligare potentiella förklaringar till varför tjejer blir pojke galen.

Brist på manlig uppmärksamhet

Tjejer som saknar en stark manlig faderfigur kan söka manlig uppmärksamhet mer än andra tjejer. Forskning har funnit att tjejer som inte har en far i sina liv kan vara mer benägna att ta större sexuella risker i vuxen ålder.

En studie som publicerades i Journal of Personality and Social Psychology fann "en robust förening mellan faders frånvaro eller lågkvalitativ paternal involvering - och döttrarna påskyndad sexuell utveckling, promiskuitet och sexuell riskupptagning."

Om din dotter inte får den manliga uppmärksamhet hon vill ha i ditt hem, kan hon söka det någon annanstans.

Självvärda frågor

Tjejer som inte känner sig bra om sig själva kan vara beroende av uppmärksamhet från andra att tillfälligt uppblåsa sin självkänsla. Att locka uppmärksamhet från pojkar kan bekräfta att de är värda uppmärksamhet eller att de är tillräckligt bra.

Hjälpa din tonåring att bygga självförtroende

Mediemeddelanden

Flickor bombarderas med ohälsosamma media meddelanden som skildrar den "idylliska" kroppstypen och bifogar sex och romantik till lycka. Filmer, sociala medier och tidskrifter kan få flickor att tro att de ska locka upp manlig uppmärksamhet och att manlig uppmärksamhet är det ultimata tecknet på att de är vackra.

Tryck för att passa in

Vissa tjejer kan känna att de är tänkt att agera pojke galen. Kanske pratar sina vänner om pojkar hela tiden, eller kanske ser de "populära" tjejerna att få pojkvänner. De kan utgå ifrån att skådespelare kommer att hjälpa dem att få social status. De kan börja prata om pojkar eller insistera på att de har krossat dem i ett försök att passa in.

Hur det kan vara ett problem

Tjejer tenderar att mogna snabbare än pojkar. Därför är det vanligt att tween-tjejer uttrycker intresse för att locka upp manlig uppmärksamhet långt innan pojkarna fyller sin ålder. Ibland leder det till att unga tjejer söker uppmärksamhet från äldre pojkar, vilket kan vara ett stort problem. Följande är ytterligare frågor som också kan uppstå.

  • Dotterns intressen kan vara begränsade. I stället för att titta på ett fotbollsmatch kan hon spendera hela spelet runt och försöka få uppmärksamhet från pojkar. Hon kan också ge upp aktiviteter där det inte finns tillräckligt med möjligheter att interagera med pojkar, som pianolektioner eller flickaskyttar.
  • Hon kan kämpa för att utveckla friska vänskap med pojkar. Unga tjejer som har intresse av romantik har inte mognad för att utveckla ett hälsosamt förhållande. Ibland kommer deras omogna beteenden sannolikt att köra pojkar borta - vilket kan göra dem ännu mer pojke galen. Oavsett om hon kallar pojkar för att berätta för dem att hon tycker att de är söta eller hon säger provocerande saker på sociala medier för att locka uppmärksamheten, gör pojkvänliga tjejer ofta unga pojkar som känner sig obekväma.
  • Hon kan delta i riskabelt beteende. En pojke-galen tjej kan vara mer benägna att delta i riskabelt beteende, som att chatta med män på nätet. Att prata med främlingar kan vara ett snabbt och enkelt sätt för henne att få uppmärksamhet. Hon kan också vara mer benägna att skicka sexuellt suggestiva bilder, eller hon kan komma överens om sexuella förfrågningar från pojkar i ett försök att få den uppmärksamhet hon behöver. Flickor som är pojke galen kan också delta i sexuell aktivitet snarare än andra tjejer.
  • Hon kan vara distraherad från hennes mål. En pojke-galen tjej kan vara så inriktad på pojkar att hon inte kan uppmärksamma sig i klassen. Eller kanske hon lägger mer uppmärksamhet åt pojkarna i sidledet än att koncentrera sig på hennes prestanda på sportfälten.
  • Det kan ta en vägtull på hennes vänskap. En pojke-galen tjej kan dike hennes vänner för ett tillfälle att spendera tid med en pojke. Hon kan också prata omedelbart om pojkar eller inte kunna relatera till konversationer om andra aktiviteter eftersom hon är så fokuserad på pojkar.

Hur man hjälper

Om din dotters intresse för pojkar har korsat linjen och har blivit relevant, är det viktigt att bli involverad. Följande är några saker du kan göra för att hjälpa henne att hålla sitt intresse för pojkar till en hälsosam nivå.

Positiva manliga rollmodeller

Om din dotters far är i sitt liv, uppmuntra dem att spendera kvalitetstid tillsammans för att stärka deras band. En veckodag - bara de två - kan hjälpa din dotter att få den uppmärksamhet hon söker.

Om din dotter inte har en far i hennes liv, överväga om det finns andra friska män som kan bli en farsfigur. En farfar, farbror eller pålitlig vän kan kanske ge henne lite positiv uppmärksamhet.

Hur positiv uppmärksamhet hjälper till med beteendemässiga problem

Upprätta hälsosamma gränser

Att spendera tid med pojkar som inte är övervakade eller får chatta på sociala medier med pojkar kan hela tiden bränna hennes pojke-galna beteende. Upprätta tydliga gränser och diskutera dina förväntningar.

Vet vart hon går och vem hon spenderar tid med. Om det inte kommer att vara vuxna närvarande, tänk två gånger innan så att hon får så mycket frihet.

Bygg hennes självbild

Tänk om din dotters identitet är invecklat med en pojkvän. Vissa tjejer känner sig bara bra om sig själva när de har bekräftelse att en pojke är intresserad av dem.

Hjälp din dotter att må bra om vem hon är, inte vad andra säger att hon är. Få henne inblandad i samhällstjänst, fostra hennes talanger och fokusera på karaktär (snarare än hennes utseende).

Övervaka mediekonsumtion

Ta en närmare titt på media som din dotter konsumerar. Ser hon på vuxna visar som glamouriserar kön och relationer? Läsar hon tidningar som betonar vikten av att locka män? Kollar hon på webbplatser som fokuserar på att utveckla en viss kroppstyp? Sätta gränser för vad hon får se du kan känna behovet av att genomföra föräldrakontroll i vissa fall.

Det är viktigt att inte låta din dotter konsumera media som skickar ett meddelande om att hon måste vara i ett förhållande eller vara attraktiv för pojkarna att vara lycklig.

Coach henne om hälsosamma interaktioner

I ett försök att få märkt av en pojke lockar pojke-galen tjejer negativ uppmärksamhet. De kan kalla en pojke sent på kvällen, säga viktiga saker eller lägga in olämpliga saker på sociala medier för att bara ta tag i någons uppmärksamhet.

Om din dotter reser till ohälsosamma metoder för att locka uppmärksamhet, är det viktigt att ingripa. Coach henne om de strategier hon kan använda för att utveckla friska interaktioner. Prata om de potentiella konsekvenserna av att locka till sig negativ uppmärksamhet. Diskutera hur sådana medel sannolikt kommer att återfå i slutet. Diskutera socialt lämpliga sätt att svara om hon har en kross på någon. Påminna henne om vikten av att vara snäll och respektfull hela tiden.

Hjälp henne att upptäcka nya intressen

Få din dotter involverad i aktiviteter som ger henne något att tänka på förutom pojkar. Hon kan behöva utforska nya extracurricular aktiviteter eller klubbar som hon kan njuta av.

Om hon sannolikt blir för distraherad för att verkligen delta i efterskolans aktiviteter, kanske du hittar något hon själv kan göra. Att utföra i en gruppspel, ta violin lektioner eller volontärarbete för en samhällsorganisation kan hjälpa henne att lära sig mer om sig själv.

Normalisera hennes känslor

Det är normalt för unga tjejer att utveckla ett växande intresse för romantiska relationer. Det är också viktigt att normalisera dessa känslor till din dotter. Du vill inte att hon ska tro att hennes känslor är dåliga eller att hon ska skämmas för sin sexualitet.

Ha pågående samtal om hennes fysiska, emotionella och sexuella mognad. Upprätta regler om hennes beteende och göra dina förväntningar tydliga. Om hon bryter mot ditt förtroende genom att ljuga om vem hon är med, eller om du fångar henne med hjälp av sociala medier, ska hon inte använda, ge henne konsekvenser.

Ett ord från Verywell

Om du upptäcker att din dotters pojkhumliga beteende orsakar hennes problem, som att bli i trubbel i skolan eller kämpa med hennes vänskap, kanske du vill söka professionell hjälp. Prata med sin läkare eller kontakta en mentalvårdspersonal. Ibland kan vissa psykiska problem orsaka hypersexuella beteenden. Huruvida din dotter hanterar ett specifikt psykiskt problem, kanske hon behöver lite stöd för att lära sig nya sociala färdigheter eller utveckla en hälsosammare självbild.

Vad du behöver veta om din tonårs mentala hälsa

Populära Inlägg

Läs Mer