Vad ska man göra om ditt barn biter andra barn på daghemmet

Anonim

Har du fått det fruktade meddelandet från din barns daghem, att hon har bett andra barn? Eller är du en dagisleverantör och undrar vad du ska göra när detta uppförande uppstår?

Medan biter är ett normalt barns beteende, med lämpliga ingrepp slutar de flesta barn bita efter några dagar eller veckor. Det är viktigt att inte göra något som att straffa ett barn för att bita eller bita på ryggen. Se tipsen nedan om vad du ska göra och vad du ska undvika.

Personalinterventioner för att sluta bita på daghem

Småbarn är nästan säkert för unga för en föreläsning eller till och med timeout. Vissa ingrepp kan faktiskt förstärka biter beteende.

Istället kan dagvårdspersonal hålla sig enkelt och använda dessa taktik:

  • Försök att ingripa eller distrahera henne och säga "No Bite" fast, men lugnt, om hon håller på att bita. Det innebär att någon måste hålla ett öga på henne eller skugga henne några dagar, var försiktig med att göra det på ett sätt så att hon inte vet att hon får extra uppmärksamhet.
  • Säg "Nej" eller "Ingen bett" fast, men lugnt, om hon biter.
  • Efter att hon har bett kan det vara en bra idé att flytta henne ifrån det andra barnet och ignorera henne i några minuter, även om det inte är en formell timeout som du skulle använda för ett äldre barn
  • Påminna henne om att inte bita från tid till annan, inklusive kanske en kort påminnelse om att "Biting gör ont".
  • Ge lite beröm och positiv uppmärksamhet när hon inte biter och spelar snyggt.
  • Håll dig till en god rutin hela dagen, inklusive måltider, tupplurar och lekstid.
  • Undvik att be en förälder att plocka upp barnet och skicka hem henne efter att hon har bett, eftersom det kan förstärka bett.

Föräldrainterventioner för att bita på daghem

Det kan också vara till hjälp att veta varför och när småbarnet biter. Är hon ödmjuk? Är hon tandvård? Försökte ett annat barn ta sin filt eller leksak? Är något som händer hemma som har henne ur hennes rutin som du kan fixa?

Hemma, var noga med att hålla fast vid en bra rutin och se till att hon får en god natts sömn. Småbarn som är alltför trötta eller stressade är mer benägna att bita vid daghem. Eftersom hon inte gör det hemma längre, finns det inte mycket som du kan göra hemma men.

Spendera några dagar med henne, så att du kan ingripa och få henne att bita under kontroll kan vara till hjälp, även om hon kanske bara börjar bita igen när du inte är där. Eller frivilligt hjälpa till i en annan del av daghemmet så att en av deras anställda kan titta på ditt barn och se till att hon inte biter någon i några dagar.

Du kanske också anser att hennes vedhållande bett kan innebära att denna daghem inte passar henne bra. Kanske är det för strukturerat eller inte strukturerat nog. Finns det för många barn i rummet?

Tänk på att bara för att daghemmet inte är bra passar det inte att det inte är en bra daghem. De kan göra allt rätt och det fungerar bara för ditt barn av någon anledning.

Varför bör du undvika överreaktion

En av de värsta sakerna med att ha en biter är hur föräldrarna till barnen som fick lite får dig att känna. Om inte deras barn biter, förstår de vanligtvis inte att bett är ett normalt utvecklingsbeteende, är sällan farligt för sitt barn, och att nästan alla småbarn kan bli till en biter.

Försök att inte känna sig generad eller uppmärksamma det smutsiga utseendet du kan få från föräldrarna till barnen som fick lite och bara fokusera på att hjälpa ditt eget barn att sluta bita.

Vad du behöver veta om att bita

Biting är ett normalt beteende eller en fas för de flesta yngre barn, vilket är det viktigaste som de flesta föräldrar behöver veta.

Andra viktiga saker att veta om att bita är:

  • Yngre barn biter ofta när de är tandvård, överdriven, avundsjuk, frustrerad eller arg. De kan också bita helt enkelt se vad som händer när de biter, vilket är särskilt sant för spädbarn och yngre småbarn, som bara kan experimentera och utforska sin värld.
  • Du bör vara försiktig så att du inte överreager när ditt barn biter, vilket kan förstärka biten eftersom ditt barn blir upphetsad över den reaktion det medför.
  • Gör inte något som att bita ditt barn tillbaka, straffa ditt barn fysiskt eller lägga någonting i munnen när hon biter.

Populära Inlägg

Läs Mer