Vad ska du göra om ditt barn måste missa skolan

Anonim

Oavsett hur svårt du kan försöka, någon gång under skolåret, kommer ditt barn utan tvekan att sakna en dag eller två i skolan, antingen på grund av sjukdom, semester eller någon annan händelse. Missa skolan under mellanskolan är lite mer komplicerad än i grundskolan. Till att börja med antar mellanskolelärare att preteens kan hålla sig och de kan lägga på sig byråns uppgift att ta upp läxuppgifter och projekt på ditt barn. Med andra ord, kommer de inte nödvändigtvis att prioritera att få ditt barn på studierna när han kommer tillbaka. Det betyder att din tween måste ta ledningen. Nedan följer några tips som kan hjälpa dig om ditt barn måste sakna skolan, oavsett orsak.

Planera framåt

Du kan göra mycket för att minimera antalet dagar som ditt barn saknar skolan om du är villig att planera och kolla skolkalendern innan du åtar dig till semester och resor. Försök också planera årliga physicals, tandläkarundersökningar eller ögonprov under sommaren medan ditt barn är på sommarlovet. Om möjligt, planera hårutnämningar och ortodontiska möten på eftermiddagen, efter skolan lät ut för dagen.

Dessutom kan du minimera dagar som saknas genom att öva ett hälsosamt liv, se till att ditt barn får ett influensavirus och påminna dig om att träna bra hygien i skolan, som till exempel tvättar sina händer ofta etc.

Om din tween kommer att sakna skolan på grund av semester eller familjeåtagande, till exempel ett bröllop eller en begravning, påminner du om att du ska fråga hans eller hennes lärare för tidens uppdrag. Du kanske vill skriva en anteckning som verifierar att din familj kommer att vara borta i några dagar. På så sätt kan ditt barn föra lite arbete med honom eller henne och hålla sig uppdaterad om skolstudier.

Många skolsystem tillåter bara eleverna att missa ett visst antal dagar om året, eller riskera möjligheten att hållas tillbaka. Känn ditt skolsystems policy gällande studenter och missade dagar.

Håll kontakten

I början av skolåret, var noga med att du samlar kontaktinformationen för alla dina barns lärare. Många lärare är mycket bra om att svara på föräldrarnas och elevernas e-postfrågor, och om ditt barn måste gå i skolan, kan han eller hon hålla kontakten med sina lärare elektroniskt för att hålla sig uppdaterade på uppdrag och läsa läxor.

Få en anteckning

Många skolor behöver läkarens anteckning om ett barn saknar mer än tre dagar av skolan på grund av sjukdom. Var noga med att be om en om du tar ditt barn till sin läkare under sjukdomen.

Lagerförråd

Det är viktigt att du håller ett försörjningsskåp med alla nödvändiga skolmaterial. De kommer att vara till nytta om ditt barn måste stanna hemma i flera dagar på grund av en sjukdom. Lager upp i början av skolåret, när försörjningen är markerad för backen till skolgång.

Fråga efter hjälp

Ibland saknar barn skolan under en längre tid, på grund av sjukdom eller andra familjefel. Det är också möjligt att barn saknar skolan för längre, en gång i livet. Om ditt barn kommer att vara ute av skolan i mer än några dagar är det viktigt att ringa till skolan för att låta dem veta om din familjesituation och att be om råd om att hålla ditt barns studier så aktuella som möjligt. Det kan vara möjligt för ett grannskapsbarn att ta hem uppdrag hem till ditt barn, och återlämna sina slutförda läxuppgifter eller ta hemtester till sina lärare.

Om det behövs, när ditt barn återvänder kanske han eller hon kan behöva hjälpmedel eller handledning efter skolan för att få honom eller henne till snabbhet. Arbeta med lärarna och skolans rektor som ett lag, och ditt barn kommer tillbaka i steg på nolltid.

Populära Inlägg

Läs Mer