Vad ska man göra om ett barn ser ut som om barnvakten är mer än mamma och pappa

Anonim

Har du någonsin upplevt denna hjärtskärpande känsla som uppstår när ditt barn är sömnigt, skadat eller hungrig, och de gråter för barnvakt att trösta dem snarare än dig? Hur återfår du emotionellt band med ditt barn? Hur kan du stoppa den hemska känslan att ditt barn tycker om barnvakten mer än du?

Försök med ett av följande förslag för att hjälpa till att utföra saker mellan dig och ditt barn.

Var tacksam att du hittade en barnvakt som älskar ditt barn

Du har tur att ditt barn har en vuxen som de älskar och litar på så mycket som de gör. Deras förhållande kan vara en källa till kärlek och stöd som kan vara en livstid. Tänk på alla anledningar till varför du är tacksam för din barnvakt när du känner dig av svartsjuka. Ditt barn älskar självklart dig och lyckligtvis väljer du någon som ditt barn älskar också.

Öva känna tacksam för din barnpassning. Skriv ner fem skäl till varför de gör ett fantastiskt jobb. Var då noga med att dela med barnvakten. Varför inte sprida kärleken runt. Det kommer att göra din sitter känner sig lyckligare i sin roll.

Tillbringa kvalitet Cuddle Time med ditt barn när du kan

Det är viktigt för barn att bilda en säker bilaga till sin mamma. Det bidrar till att skapa en stabil känslomässig grund för livet. Ju tidigare detta kan hända, desto bättre.

Ser ditt barn till dig för komfort och för att möta deras behov när barnvakten är borta? Har du gott om att älska kramtid tillsammans? Om så är fallet behöver du inte oroa dig för att de älskar barnpassningen mer än du, för att du tydligt kan möta deras behov. Det är nog bara en fas de går igenom.

Bara för att vara säker på, fortsätt med den goda insatsen på snuggling med din lilla. Starka kramar och kärlek kan göra underverk för ett barn och en mamma. Dessutom känns det bara bra att göra det efter en lång dag. Det gör allt ditt hårda arbete värt det.

Återupprätta dig själv som den primära vårdgivaren, om det behövs

Om ditt barn avvisar dig timmar efter att barnvakten är borta har du jobb att göra. Du måste återställa dig själv som den primära vårdgivaren. Innan du börjar, fortsätter processen gradvis för att undvika utlösande separationsangst eller att få honom / henne att känna sig övergiven av barnvakten de älskar.

Först måste du spendera tid på att analysera förhållandet mellan din barnpassning och ditt barn. Din barnvakt vet rutinerna och hur man lugnar honom / henne. Tillbringa lite tid med dem båda så att du kan se hur signaler skickas för att vara trött, hungrig eller uttråkad. Lägg undan eventuella skuldkänslor eller svartsjuka som du kanske har och bara fokusera på just nu.

Lär allt du kan från din barnpassning om ditt barns behov. Försök inte ta kontroll från henne. Skapa en lågspänningsmiljö av roligt och speciellt spel så att ditt barn trivs med dig båda.

Ta tid att vara med ditt barn

När du har kopplat till barnpassningen ger dem en ledig dag. Ta ansvar för allt ditt barns behov av att äta, diapering, lugnande och leka. Detta kan känna sig överväldigande först, men oroa dig inte, alla nya mammor känner sig så här.

Leta efter sätt att bygga tillägg som kram och läsa tillsammans. Upprepa sedan denna övning efter behov.

Var patient eftersom saker aldrig händer över natten

Denna övergång kan ta ett tag så försök att vara tålamod. Tänk på att du har 17 år (åtminstone) med ditt barn hemma för att cementera dessa moderbarnsobligationer.

När allt är bara du är mamman, och det är ditt jobb att vägleda ditt barn i vuxenlivet med förtroende och kärlek.

Försök att sluta oroa dig

När du först övergår ditt barn till en annan vårdgivare, kan du oroa dig om barnvakten kommer att älska din baby så mycket som du gör. Men då när det här bindandet bildas säkert börjar du oroa dig för att ditt barn älskar barnvakten mer än du. Ibland känns det som om du bara inte kan vinna! Det kommer alltid att vara något att oroa sig när det gäller barnomsorg.

Ha tro på att det bara finns en du i denna värld och du är den bästa mamman och vårdnadshavaren för ditt barn. Period. Släpp sedan det oroande genom att säga en mantra som: "Jag är deras mamma, och jag kommer alltid att veta bäst och älska bäst."

Redigerad av Elizabeth McGrory

Populära Inlägg

Läs Mer