Vad gör jag om mina barns beteendeproblem i skolan?

Anonim

Att få en anteckning eller ett telefonsamtal från en lärare om ditt barns beteendeproblem kan vara pinsamt. Oavsett om han kom i en kamp i urtaget eller han sa några otänkta saker till läraren, var inte panik. Även riktigt bra barn glider upp en gång i taget.

Det är dock viktigt att vidta åtgärder så att du kan minska ytterligare beteendeproblem i skolan, särskilt om ditt barn ofta blir besvärligt. Arbeta med skoladministrationen, ditt barns lärare och ditt barn för att ta itu med problemet. Med ett team-tillvägagångssätt kan du skapa en beteendeplan som gör att beteendeproblemen blir snabba.

Upprätta regelbundet meddelande med läraren

Om ditt barns felbeteende är en isolerad incident, övervaka problemet för några dagar för att se till att det blir bättre. Om ditt barn blir oförskämt i skolan oftare, etablera den dagliga kommunikationen med läraren.

Kontakta läraren för att prata om hur du kan lära dig om ditt barns beteende dagligen. Att skapa en dagbok eller ett dagligt rapportkort kan hjälpa dig att övervaka situationen närmare.

Lärare har vanligtvis redan någon typ av system som de föredrar att använda för moderkommunikation. Vissa lärare färgar i ett leende ansikte grönt, gult eller rött under olika delar av dagen medan andra föredrar att skriva en snabb notering.

Begär att en lärare skickar information om ditt barns beteende varje dag - inte bara på de dagar då ditt barn misstas. Ditt barn kommer att må bra om sig själv när han kan visa att han har haft en bra dag i skolan och när han har dåliga dagar kan du arbeta tillsammans för att förbättra.

Belöna gott beteende

Upprätta positiva konsekvenser för att stärka gott beteende. Beröm ditt barn när han får bra rapporter från läraren. Fira hans framgång och motivera honom att fortsätta att fungera bra.

För att ge ännu mer incitament att göra bra, skapa ett belöningssystem eller ett system för token-ekonomi. Skapa ett dagligt mål och belöna ditt barn för att nå sitt mål.

Ett mål kan innehålla "Få 3 smiley ansikten från din lärare på ditt dagliga rapportkort" eller "Tjäna fem kontroller för bra beteende från din lärare."

Belöningar behöver inte kosta pengar. Istället kopplar ditt barns goda beteenden till privilegier, till exempel videospeltid. Dagliga belöningar kan hålla ditt barn motiverat.

Erbjuda större belöningar varje vecka för att uppmuntra honom att hantera sitt beteende hela veckan. En resa till parken eller ett lekdatum med en vän kan motivera ditt barn för att fortsätta det bra arbetet. Förvänta dig inte perfektion, men utmana ditt barn att arbeta hårt.

Problemlösning med ditt barn

På de dagar då ditt barn kämpar med sitt beteende, lösa problemet med honom hur han kan göra bättre nästa dag. Fråga honom vad som hände och berätta för honom att du vill hjälpa honom att göra det bättre imorgon.

Prata med honom lugnt och be om hans inlägg om vad som skulle vara till hjälp. Att använda ett problemlösande tillvägagångssätt kan göra honom mer villig att prata om det.

Ibland kan barnen tydligt förklara vad som gick fel och ibland är lösningarna enkla. Ett barn kan störa klassen för att han är uttråkad. Lösningen kan vara att få mer utmanande arbete.

Mishandling kan också bero på att man inte vet hur man gör jobbet. Ibland verkar barnen vara "dåliga" än "dumma". För att undvika att bli retas kan de kanske agera istället för att be om hjälp.

Visa ditt barn som du vill arbeta med för att lösa problemet. Be om hjälp med att identifiera potentiella lösningar. Om han inte är villig att prata, tryck inte honom för mycket.

Istället, när han har en bra dag, fråga honom för hemligheten till hans framgång. Du kan få insikt i vad som hjälpte honom och du kan använda den informationen för att uppmuntra honom att fortsätta det bra arbetet.

Populära Inlägg

Läs Mer