Vid vilken ålder kan spädbarn äta yoghurt?

Anonim

Beroende på var du ser ut, kommer du sannolikt att läsa ett annat svar på den ideala tiden att starta din baby på yoghurt. Prata med din barnläkare och ta reda på om han har en föreslagen tidslinje för att införa livsmedel. Här är vad din läkare kan berätta för dig och varför.

När kan babyer ha yoghurt?

Många läkare rekommenderar att du introducerar yoghurt mellan 9 och 10 månader. Tidigare studier visar emellertid att tidpunkten för vissa fasta ämnen efter en bebis har nått 4 till 6 månader är inte lika viktigt som en gång trodde. Mot bakgrund av detta kan vissa barnläkare rekommendera att introducera utvalda yoghurt, som vanlig, fullmjölksyoghurt, så tidigt som 6 månader.

Vilken yoghurt är bra för barn?

Oavsett ålder väljer du att starta yoghurt, var lite selektiv om ditt val av baby yoghurt. Medan många yoghurt marknadsförs till barn, är inte alla lika hälsosamma som andra. Var säker på att du väljer en helmjölksyoghurt eftersom ditt barn behöver det näringsrika fettet i yoghurt för en riktig utveckling.

Medan det finns populära yoghurtlinjer märkta med spädbarn, inser att många av dessa yoghurt ger extra socker. Medan all yoghurt innehåller naturligt förekommande sockerarter, vill du sannolikt vara uppmärksam på hur mycket socker tillsätts och om det finns andra tillsatser - som fruktosirap, stärkelser och liknande.

Ett bra val är att börja med vanlig mjölk yoghurt. För smak, rör om en frukt eller veggiepuré som du vet att din baby tolererar väl. Du kan köpa ett stort bad av vanligt yoghurt och spara pengar över de mycket dyrare baby och barnen 6-packs yoghurt.

Frukt och Veggies som blandar väl med yoghurt

Du kan göra alla typer av olika yoghurtkonsoler. Du kan försöka blanda yoghurt med:

  • Äppelmos
  • persikor
  • bananer
  • Mashed avokado
  • Sötpotatis
  • Pumpa
  • Blandning av gröna bönor och päron

Hylla Stabila Yoghurt

Om du är i bebisens gånggång på din lokala mataffär kan du spionera stabilt yoghurt. Det här är baby yoghurt som inte behöver kylas, vilket är trevligt om du vill ha något du kan kasta i blöjan på dig när du är ute. Vad du behöver inse om dessa yoghurt är att de har pastöriserats efter odling. Vad detta innebär är att kulturerna förstörs i processen. Så många av de element som gör yoghurt så hälsosamt alternativ finns inte längre i hyllestabil yoghurt.

Yoghurt Smoothies

Om du gillar att göra din egen baby mat, kanske du överväger att göra din egen baby smoothies. Frysta smoothies placerade i en matmatare är ett utmärkt sätt att lugna tandköttets ömma tandkött.

Men är inte yoghurt en mejeriprodukt?

Förvirrad om varför yoghurt (och ost) är okej före ett år, men mjölk är inte? Här är några skäl.

  • Kummjölk motsvarar inte den nödvändiga näring som bröstmjölk och / eller spädbarnsformeln ger. Läkare vill inte att föräldrar ska ersätta bröstmjölk eller formel med komjölk förrän efter barnets första år.
  • Precis som andra fasta matar, fortsätter din baby att dricka sin behövda bröstmjölk eller formel. Yoghurt är ett komplement till den näring som de får, inte en ersättning.
  • Yoghurt och ost genomgår en odlingsprocess som bryter ner mjölkproteinerna. Detta gör yoghurt och ost lättare att smälta samtidigt som den är en stor proteinkälla.

Populära Inlägg

Läs Mer