Vikthanteringsguide för överviktiga barn

Anonim

Allt fler barn är överviktiga, och om inget ingripande görs kommer 80% av dem att vara överviktiga som vuxna. Detta kan sätta dem i fara för många medicinska problem, inklusive diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol och sömnapné. Fetma kan också påverka deras självkänsla negativt.

Medan de flesta barn inte ska sättas på en kraftigt begränsad diet, kommer vikthantering genom ett kombinerat tillvägagångssätt av en förnuftig diet och regelbunden träning att bidra till att kontrollera deras viktökning.

Barn behöver normalt ett visst antal kalorier varje dag (energitillägg) som deras kroppar använder som energi för normala dagliga aktiviteter (promenader, andning, etc.). Detta varierar för pojkar från 2000 kalorier för en 7-10 årig, 2500 kalorier för barn 11 år till 14 år och 3000 kalorier för barn 15-18 år. För flickor är intervallet från 2000 kalorier för en 7-10 årig, till 2200 kalorier för en 11-18-årig. Dessa är bara uppskattningar och vissa barn behöver mer (snabb metabolism) eller mindre (långsam metabolism) av energitillägg för dagliga aktiviteter.

Om ett barn konsumerar mer mat och kalorier än vad som krävs av deras energitillägg än de överskjutande kalorierna omvandlas till fett för förvaring. Omvänt, om ett barn förbrukar mindre mat och kalorier än vad som krävs av deras energitillägg än deras kroppsfett omvandlas till energi för de nödvändiga kalorierna.

Energilagd (fet) = Energi i - Energi som används

Du kan gå ner i vikt genom att antingen dieta (äta färre kalorier varje dag) eller genom att träna så att din kropp behöver mer energi och använder mer kalorier. Hur som helst kommer kroppsfett att brännas och omvandlas till energi och du kommer att gå ner i vikt.

Ditt första mål

Det första målet med vikthantering hos barn bör vara att stoppa viktökning och bibehålla normal tillväxt i höjd. På så sätt kan de "växa in i" deras vikt. Du kan börja göra detta genom att ditt barn äter hälsosammare (cirka 500 färre kalorier varje dag) och börja ett program med regelbunden motion och fysisk aktivitet. När ditt barn har slutat gå ner i vikt och är på ett vanligt dietprogram och träningsprogram, kan du ställa ytterligare mål om långsam viktminskning (ca 10% minskning i taget) om det behövs.

Hitta motivation

Det är lättare för ditt barn att gå ner i vikt om han är motiverad att göra det. Men även utan motivation kan du fortfarande hjälpa ditt barn att gå ner i vikt genom att göra hälsosamma val för sina måltider hemma och uppmuntra regelbunden motion och fysisk aktivitet. Du kan hjälpa honom att bli mer motiverad genom att få hela familjen aktivt involverad i att äta hälsosammare och träna regelbundet.

Beteenden att ändra

Det är också viktigt att ändra de beteenden som ledde till att ditt barn blir överviktigt och förhindrar viktminskning, inklusive:

 • Begränsande TV : Du bör begränsa tv-tittningen till ungefär en eller två timmar varje dag (det här inkluderar att spela videospel eller använda datorn). Att titta på tv använder inte upp många kalorier och det uppmuntrar att äta ohälsosamma livsmedel och ohälsosamma vanor.
 • Hälsosamvanor : ditt barn borde äta tre välbalanserade måltider av medelstorlek varje dag, plus två näringsrika mellanmål. Främja hoppa över måltider (särskilt frukost).
 • Snacks : du bör begränsa snacks till två varje dag och de kan innehålla kalorifattig mat, såsom råa frukter eller grönsaker. Undvik att använda högkalori- eller högfettmat för snacks, särskilt chips, kakor etc.
 • Dricka : Du bör uppmuntra ditt barn att dricka fyra till sex glas vatten varje dag, särskilt före måltiderna. Vatten har ingen kalorier och det hjälper dig att känna dig full. Andra drycker kan innehålla diet sodavatten och mager mjölk. Undvik att låta ditt barn dricka vanliga läskedrycker eller fruktjuicer, eftersom de är höga i kalorier (150-170 kalorier per portion).
 • Diet Journal : Hjälpa ditt barn att hålla en veckovis tidskrift om mat och dryck intag och även hur lång tid det går att titta på tv, spela videospel och träna. Du kan också registrera ditt barns vikt varje vecka (men vikt inte ditt barn varje dag).

Kalorier och serveringsstorlekar

Det är inte nödvändigt att räkna kalorier, men du och ditt barn ska bli mer utbildade om de livsmedel du äter och hur många kalorier de innehåller. Du bör börja rutinmässigt kontrollera näringslabeln för de livsmedel som din familj äter. Du vill försöka äta mat som är låg i kalorier och även låg fetthalt. Var försiktig med låg fetthalt eller "dietmat", eftersom de fortfarande kan vara höga i kalorier trots att de är låga i fett.

Börja också med att kontrollera serveringsstorleken av tillagade måltider och snacks. En servering av chips får bara ha 200 kalorier, men du kan bli förvånad när serveringsstorleken är bara 10 chips. Att äta hela väskan kan enkelt få dig över 1000 kalorier.

Några matvanor som hjälper ditt barn att gå ner i vikt är:

 • Friska måltider : ditt barn borde äta tre välbalanserade måltider av medelstorlek varje dag. Servera färre feta livsmedel. Det är bäst att förbereda mat som bakas, broiled eller ångas, istället för stekt. Förutom en liten servering av magert kött, ge stora portioner av grönsaker.
 • Singelpersoner : Undvik att servera sekunder av huvudrätten eller efterrätten. Du kan äta mer sallad eller andra grönsaker om du fortfarande är hungrig.
 • Desserter : servera färsk frukt som en efterrätt och undvik frekvent att äta glass eller tårta eller andra kalorifoetter.
 • Livsmedelsbutik : Köp kalorier med låg fetthalt, snacks och efterrätter och köp lättmjölk eller skumma mjölk och dietdrycker. Undvik att köpa högkalibrerade desserter eller snacks, till exempel mellanmålspisar, vanliga läskedrycker eller vanlig glass.
 • Ät vid bordet : Undvik att låta ditt barn äta mat eller tilltugg utanför köket eller matsalen. Och ingen att äta medan du tittar på tv.
 • Undvik snabbmat : du bör begränsa hur ofta du tillåter dina barn att äta snabbmat, eftersom det vanligtvis är högt i fett och kalorier.

Uppmuntra Fitness

En viktig del av något viktminskning eller vikthanteringsprogram är regelbunden träning. Uppmuntra ditt barn att delta i en gymnasieklass i skolan och utomjordiska sporter i skolan eller i samhället. Försök och hitta fysiska aktiviteter som ditt barn tycker om att göra.

Några tips för att öka barnets och familjens fysiska aktiviteter inkluderar:

 • Gå eller cykla istället för att köra på korta avstånd.
 • Ta en promenad med en vän eller gå familjen hunden varje eftermiddag.
 • Använd trappor istället för rulltrappor eller hissar, speciellt om du måste gå ut ur vägen för att hitta trappan.
 • Parkera din bil i slutet av parkeringsplatsen och gå till ingången till köpcentret eller mataffären.
 • Uppmuntra regelbunden motion i 20-30 minuter 4-5 gånger varje vecka. Detta kan inkludera vandring, jogging, simning, cykling, rullskridskoåkning, ridning i skateboard etc. Det kan också vara att spela en ny sport, som basket, volleyboll, tennis, fotboll, etc.
 • Familjeövning: gå för rutinmässiga familjen promenader eller cykelturer i grannskapet eller den lokala parken.

Var en bra rollmodell

För att få ditt barn motiverat att träna och äta mer hälsosamt är det mycket viktigt att du ger honom en hälsosam livsstil som han kan modellera sitt eget liv emot. Detta inkluderar att ha hälsosam matvanor och delta i ett regelbundet träningsprogram. Begränsa också hur mycket tid som familjen tittar på tv.

Skydda ditt barns självförtroende

Medan det är viktigt att hjälpa ditt barn att nå en hälsosamare vikt, är det inte lika viktigt att behålla sin självkänsla. Några tips som hjälper dig att hjälpa ditt barn inkluderar att du aldrig säger ditt barn att han är fet, undvik stränga dieter eller håller eller berövar ditt barn av mat när han är hungrig och inte överdriven ditt barn om hans vikt eller matvanor. Se också till att ditt barn vet att övervikt inte förändrar vilken typ av person han är eller hur mycket du älskar honom.

Viktiga påminnelser

 • Ha tålamod. Detta är ett kroniskt problem.
 • Få hela familjen involverad. Friska matvanor och regelbunden motion bör vara en vanlig del av din familjs liv. Det är mycket lättare om alla i huset följer dessa riktlinjer än om ditt barn måste göra det ensam.
 • Låt ditt barn ha särskilda mat eller efterrätter vid speciella tillfällen.
 • Undvik strikta dieter; fasta; och krasch, flytande eller kramdieter. De arbetar sällan och kommer att avskräcka ditt barn från att fortsätta. Vuxna dieter, som Atkins diet, kål soppa dieter, etc. har inte visat sig vara säkra eller effektiva bantning verktyg för barn.
 • Ring din barnläkare om ditt barn inte har någon viktminskning med denna behandling eller om det påverkar hans självkänsla.
 • Överväg att se en nutritionist för hjälp med dieting, viktminskning och att planera din familjs diet.

Populära Inlägg

Läs Mer