Viktminskning efter att ha tvillingar

Anonim

Det är ett faktum i livet. Du kan inte ha en hälsosam graviditet utan att gå ner i vikt. Men nu när dina tvillingar är här, varför stannar de extra punden när de inte längre behövs?

Generellt kräver en hälsosam graviditet att en kvinna får 15 till 30 pund under nio månaders graviditetsperiod. Men det är bara en baby. Liksom allt om att ha multiplar krävs mer. Doktorgraden varierar, men de flesta kvinnor får cirka 35 till 45 pund under en tvillinggraviditet, med cirka 10 extra pund för varje ytterligare bebis i en högre order med flera graviditeter. I de flesta fall hör ungefär en tredjedel av vikten till barnen, och mamma är kvar med resten.

Att få din kropp tillbaka efter en multipelgraviditet kan verka som minst av dina bekymmer mitt i att ta hand om din älskade duo. Det kan inte vara ett problem förrän veckor, månader eller till och med år senare, men så småningom måste de flesta mödrar strida mot att kasta tyngden. Det kan vara en stor källa till frustration, speciellt för multipelmödrar, som inte bara har mer att förlora men också klarar utmaningarna att höja tvillingar eller mer.

Om du försöker gå ner i vikt efter en graviditet, är det några saker att tänka på:

Tålamod betalar för viktminskning efter barn

Det är viktigt att viktminskning uppnås på ett ansvarsfullt sätt. Snabb viktminskning kan vara farlig. Trots att de inte längre är inne i dig behöver dina barn fortfarande ta hand om dig själv! Det är mycket bättre att skapa en hälsosam livsstil och låta punden blekna gradvis bort. Kom ihåg att det tog nio månader (mer eller mindre!) För att lägga ner tyngden på; ge dig själv minst ett år för att återgå till din ursprungliga vikt.

Håll dina förväntningar realistiska. Graviditet påverkar kvinnors kroppar på många sätt, och ibland återvänder det aldrig till sitt ursprungliga skick. Syfta för övergripande hälsa snarare än specifika tal. Det kan hända att även om skalan flyttas ner, passar du inte in i dina gamla kläder. Din höfter kan vara bredare, dina fötter kan vara större och det är möjligt att din mage aldrig kommer att vara platt utan plastikkirurgi. Under tiden fira din kropps förändringar. Det är ett litet pris att betala för det underbara miraklet att ha multiplar.

Fördelarna med amning

Bortsett från de andra fördelarna med amning, kan det också hjälpa till med viktminskning. Nursing hjälper livmodern att krympa till sin ursprungliga storlek. Det bränner också kalorier. Att producera mjölk för bara en baby kräver mer än 1 000 kalorier om dagen. Emellertid kan amning också fördröja viktminskning under din omvårdnad. din kropp är beroende av dina fettbutiker för att skapa bröstmjölk. Dessutom fördröjer amning ofta starten på menstruationscykeln med en försening i normal hormonbalans. Detta kan påverka metabolismen och långsam viktminskning tills du slutar amma.

Diet beslut

Det är avgörande att undvika en diet som offrar nutrition till förmån för viktminskning. Nu, mer än någonsin, behöver du ett tillräckligt kaloriintag. Oavsett om du ammar eller inte, behöver du energi för att hålla jämna steg med dessa barn! Begränsa inte ditt matintag med avsikt. Istället gör ljud näringsmässiga val. Lager upp på magre proteiner, kolhydrater med höga fibrer och färska frukter och grönsaker. Håll hälsosamma snacks till hands så att din hunger inte blir bäst av dig.

Var försiktig med mocka dieter, särskilt de populära planerna som lovar snabba resultat genom att begränsa vissa typer av livsmedel. De kan ge viktminskning men kan inte vara tillrådligt för din postpartumsituation, så tala med din läkare om dina specifika näringsbehov.

Var vattenklart

Om du drack mer än din fyllning under graviditeten, trodde du att ditt vattenljud slutade med leveransen. Inte så! Att dricka tillräckligt med vatten, särskilt om du ammar, är avgörande för viktminskning efter postum, eftersom hydrering uppmuntrar kroppen att spola fettbutiker. Dricksvatten hela dagen kan vara en utmaning för multipelmamma, som inte har extra ögonblick att andas, mycket mindre dryck! Försök alltid hålla ett glas eller en vattenflaska handy. Om du inte kan stå blid smak av vatten, det finns flera alternativ; prova mousserande vatten (titta på natriumhalten) eller smaksatt vatten (titta på tillsatt socker och kalorier).

Övervaka din kost, amma, dricksvatten och vara tålamod är viktiga. Men nyckeln till framgångsrik viktminskning är träning. Du rullar noga ögonen och mumlar, "Ja, rätt!" Tyvärr är det ett faktum, och ju tidigare du accepterar det och implementerar det, desto snabbare kommer du att nå dina viktminskningsmål. Fördelarna eller regelbunden motion är många, och det är det bästa du kan göra för din kropp, och därmed dina barn.

Upprätta en övningsrutin

Även om du hade en vanlig rutin före barnen, kan det vara svårt att upprätta en träningsvanor efter att de är födda. Tidsbegränsningar, barnomsorg och en övergripande brist på energi kan besegra din önskan att göra träning hög prioritet. Men ju längre du släcker det, desto längre blir det med barnets vikt.

Kontrollera först med din läkare. Beroende på hur du levererat kan du behöva vänta tills din kropp är helt återhämtad. I vissa fall är det bara en fråga om dagar; Andra rekommenderas att avstå från träning i flera veckor.

Walking är en av de billigaste, mest bekväma och mest effektiva formerna av träning. Sätt dina barn i en barnvagn och gå utanför om vädret är fint, eller inuti till ett köpcentrum eller köpcentrum om det inte är det. Hitta en vandringspartner för att hålla dig motiverad. Uppmuntra din make att gå med dig; Det är ett utmärkt tillfälle för kommunikation och samhörighet.

Om du inte kan komma ut ur huset, kolla in de många träningsalternativen. Du kan spendera lite (video träning rutin) eller mycket (löpband) och passa in i träning medan barnen tupplur. (Lita på mig, de kommer sova så småningom!)

Om du har tillförlitlig barnomsorg, gå i träningsläge eller gå med i ett gym. Övning gör en bra tillflyktsort. Att ta en paus från att ta hand om barn är viktigt för alla mödrar, och om du använder tiden att träna, är mer nytta. Kom ihop med andra mödrar av multiplar för att prova yoga eller pilates medan du delar stöd och råd om att höja tvillingar.

Vissa faciliteter erbjuder även vård på plats så att dina multiplar kan gå med dig. Kontrollera med din läkare innan du tar unga spädbarn att släppa in barnomsorg, särskilt om de var för tidiga. Många mamma av singletoner njuter av "Mom-n-Me" -klasser avsedda för mammor och barn, men var medveten om att många av dessa program kräver en-mot-en föräldraansvar, så tvillingar eller multiplar skulle uteslutas.

Oavsett hur du gör det, gör träning ett måste.

Populära Inlägg

Läs Mer