Sätt att sova bättre under tvilling graviditet

Anonim

De flesta föräldrar förväntar sig att uppleva sömnlösa nätter när deras tvillingar är barn. Men många gravida mammor förvånas över hur svårt det är att få ordentlig vila under graviditeten med multiplar.

Fysisk obehag och ångest kan ge tillfällig rastlöshet eller fullblåst sömnlöshet. Vad kan du göra för att få mer ögonblick under graviditeten? Följ dessa tips.

1

Ta tupplurar

Att fånga sig i sömnen under dagen kan lindra trötthet efter en rastlös natt. Din kropp kommer att låta dig veta när du vilar, så hitta en lugn plats och ge din sömnighet. Även en snabb katnap på 20 eller 30 minuter kommer att uppdatera dig.

2

Prova ett kuddekudde

En kudde i kroppen kan stödja din gravida form i bekvämt läge och lätta på musklerna och ryggraden. Leta efter en som är minst fem meter lång och är konstruerad för att stödja ryggen och vagga magen.

Body kuddar är definitivt en värdefull investering, men de är inte rätt för alla. Du kan improvisera genom att använda en kombination av vanliga sängkuddar. Vissa kvinnor finner att dessa erbjuder lite mer flexibilitet när de går längre i sin graviditet.

3

Prova en vilstol

Om du bara inte kan bli bekväm i sängen, överväga en rymlig vilstol. Du kan finna det mer bekvämt än att ligga platt.

Innan du köper eller har din partner dra en vilstol i huset, se till att det fungerar för dig. För begagnade vilstolar, se till att det inte finns några problem som brutna fjädrar eller obehagliga kuddar som hindrar dig från att sova.

Också vara säker på att du kan komma in och ut ur den. Det kanske låter dumt först, men när du utvecklas i graviditeten kommer du att förstå detta råd.

4

Ät och drick korrekt

Det du sätter i munnen kan vara kärnan i dina sömnproblem. Drick mycket vatten under dagen för att vara hydrerade, men slakta av på ditt intag på kvällen för att undvika frekventa badresor hela natten.

Också, försök att skära ner på kryddig eller salt mat och helt undvik koffein. Varm mjölk är lugnande och ger dig en extra ökning av kalcium, så att ge det ett försök är inte en dålig idé.

5

Fråga din läkare

Lida inte. Om du ständigt kastar och vänder, sök hjälp. Din läkare kan komma att rekommendera en överklagande eller receptbelagd lösning som är säker för dig och inte kommer att påverka dina barn. De kan också ha andra knep som du kan försöka.

Kom ihåg att din läkare pratar med många gravida kvinnor, så hon kanske bara känner till något du inte har tänkt på.

Diskutera de exakta orsakerna till sömnlöshet. Är det fysiskt obehag som halsbränna eller benkramper ">

6

Koppla av

Du är gravid, så hur kan du förväntas slappna av för att somna "?

Din sömnmiljö borde också bidra till avslappning. Gör ditt bästa för att diffusa rummets belysning och minska bullret. Överväg att lägga mysiga sängkläder och hålla rummet vid bekväm temperatur.

Fråga din partner om hjälp. En massage, mild hårbørstning, eller en fotgnid kan göra tricket.

Populära Inlägg

Läs Mer