Sätt att sätta bra sovvanor i ditt barn

Anonim

Vi vet alla att goda sömnsvanor är viktiga för barn. Men föräldrarnas upptagna arbetsplaner, efterskolans aktiviteter och läxor kan alla skära i familje tid på skolnätter och kan få stor inverkan på hur mycket barnet sover.

Med tanke på att tid tillsammans för så många hushåll börjar omkring kl 6 eller 7 eller senare på kvällen på en skolnatt, kan det vara svårt att sätta en tidig sängtid. Och eftersom experter säger att skolåldern behöver ungefär 9 till 11 timmars sömn, vilket innebär att de måste gå och lägga sig runt klockan 8 eller 9, beroende på vilken tid de behöver stiga upp - det lämnar inte mycket tid för något förutom middag, läxa och läsa ett kort bok kapitel tillsammans.

Men det kan vara särskilt viktigt för skolan att få tillräckligt med ögonblick. Hur mycket barn som sover kan få stor inverkan på hennes tillväxt och utveckling. Forskning har visat att sömnbrist kan påverka barnets temperament, beteende, vakenhet och förmåga att lära sig. Barn som inte får tillräckligt med sömn har visat sig utföra mer dåligt på minnes- och uppmärksamhetstest. En studie från april 2009 visade att sömnproblem i läsåren var kopplade till dåliga poäng på mentala tester när barnen nådde ungdomar.

Så vad kan du göra för att ditt barn sover tillräckligt för att fungera som bäst? Försök med dessa tips för att hjälpa ditt barn att utveckla goda sömnsvanor och sova gott varje kväll.

Rutiner för bättre sömnvanor

Håll dig till en rutin. En bra sömnrutin är avgörande när det gäller att införa goda sömnsvanor hos barn. Ett bad, pyjamas, borstning av tänder och några sidor från en bok - oavsett din nattritual, se till att hålla fast vid det hela så att ditt barn vet vad man kan förvänta sig och kan enkelt röra sig igenom varje rutin effektivt varje natt.

Begränsa de elektroniska stimulanserna. Låt ditt barn inte använda datorn, kolla på telefonen eller titta på TV minst en timme före sänggåendet. Dessa elektroniska skärmaktiviteter kan vara stimulerande och kan störa fallande och somna.

Håll sitt rum bekvämt för att sova. Se till att ditt barns rum inte är för varmt, för täppt eller för ljust. (Om ditt barn är rädd för mörkret, välj ett nattljus som kommer att hålla sitt rum så mörkt som möjligt.) Sovrum som är tysta, mörka och kalla är optimala för en god natts sömn.

Lägg till extra tid för att fånga upp. Om din klassskolan har yngre eller äldre syskon, var noga med att du ger varje barn individuell tid med varje förälder. (För att spara tid kan du stänga av med din partner och alternativ pappa och mamma varje natt.)

Förkrossa den smygna koffein. Du skulle inte låta din klass-skolare ha en kopp kaffe innan sängen. Men koffein kan också lura sig i mat och drycker du kanske inte misstänker som choklad, flaska te och till och med några icke-cola-sodavatten. Titta på mat som innehåller koffein och om ditt barn frågar efter efterrätt, håll dig fast vid hälsosam frukt när den ligger nära sänggåendet.

Titta på ditt barn istället för klockan. Hur mycket ditt barn behöver sova kan variera beroende på hans individuella behov. Vissa barn kan göra bra i 8 timmars sömn medan andra behöver en fast 10 eller mer. Leta efter tecken på sömnberövande, såsom hyperaktivitet, kränkhet och minnes- eller koncentrationsproblem. Om du ser dessa tecken, få ditt barn till sängs tidigt, vidta åtgärder för att förvisa slagsmål över sänggåendet och vara konsekvent om sömnrutiner varje natt.

Populära Inlägg

Läs Mer