Sätt att betala mindre (och få kontanter) för IVF-behandling

Anonim

IVF-kostnaderna lägger till snabbt. Bara en cykel kan kosta var som helst från $ 10.000 upp till $ 25.000, beroende på vilken specifik IVF-teknik du behöver. En studie visade att det genomsnittliga paret tillbringade 19 000 dollar i ut-i-pocket-utgifterna IVF. För varje ytterligare cykel ökade sina out-of-pocket-kostnader i genomsnitt på 7 000 USD.

Med tanke på att vissa par kan behöva upp till tre IVF-cykler för att bli gravid, plus det olyckliga faktum att även högteknologisk IVF inte är någon garanti - det räcker för att få huvudet att snurra.

Hur kan du ha råd med kostnader som dessa?

Innan du går bort från IVF, överväga dessa sju tips för att göra kostnaderna något billigare.

Läs din försäkring plan mycket noggrant

Du kan vara berättigad till åtminstone delvis täckning av kostnaden för infertilitetsbehandlingar. De flesta försäkringsbolag är inte intresserade av att göra denna information tydlig.

Antag inte att försäkring inte täcker dig. Medan de flesta fertilitet inte tar läkare och kliniker inte försäkring, borde det inte hindra dig från att ansöka om ersättning själv. Även om IVF själv inte är täckt kan vissa aspekter av din behandling vara. Till exempel kan de täcka dina ultraljud eller något av blodarbetet.

Läs din policy noggrant - ja, även allt det lilla trycket som ingen någonsin stör läser. Var uppmärksam på eventuella gränser för täckningskrav, så du kan göra ditt bästa för att uppfylla sina regler.

När du har läst din policy hela vägen, ring företaget direkt för att ställa fler frågor. Om de förnekar att infertilitetsbehandlingar är täckta, men du läser i din policy att de är bra, nu är du redo att argumentera.

Du kanske också vill överväga att kontakta HR-avdelningen på din anställningsort. Det finns nackdelar och fördelar med att låta din arbetsgivare veta att du försöker bli gravid, så det här är en väg att ta hand om med försiktighet. Din HR-avdelning kan dock få information om dina förmåner som kan hjälpa till att täcka några av dina IVF-utgifter.

Använd ditt flexibla spenderande konto eller hälsobesparingsplan

Ett annat alternativ är att knacka in på ett flexibelt utgifterskonto (HSA), om du har en. Flexibla utgifter konton är en anställd förmån, som erbjuds av vissa företag, som gör det möjligt för dig att avsätta en del av din förskattad inkomst för speciella användningsområden. (Ofta sjukvårdskostnader som inte omfattas av försäkringar.)

Hälsosparande planer, eller HSAs, är ett annat sätt att avsätta före beskattad inkomst för sjukvårdskostnader. Du kan ha en om du är registrerad för en hög självrisk försäkringsplan.

En av de stora skillnaderna mellan en FSA och en HSA är att medel som placeras i ett FSA inte kan överföras från år till år. Om du inte använder pengarna, förlorar du dem. Med en HSA överför fonderna över. Om du har haft pengar över en stund kan du ha en bra summa pengar att sätta mot IVF.

Det kan finnas gränser för vad du kan få av medicinska behandlingar med en FSA eller HSA, men fertilitetsbehandlingar ingår vanligtvis. Prata med din arbetsgivare om du vill veta mer.

Price Shop och Förhandla

Ja, du bör titta på mer än framgångsräntor när du väljer en fertilitetsklinik. Helst vill du ha en fertilitetsklinik som kan ge dig den behandling du behöver, till en kostnad som du har råd med. Var inte rädd för att ringa upp andra kliniker och ta reda på vad de kan erbjuda dig. Det är naturligt att vara lojal mot den läkare du hittills har sett, men du måste först lägga din familjs ekonomiska hälsa.

När du jämför priser, var noga med att fråga kliniker vad som ingår och vad som inte är. En klinik kan tyckas ha en högre avgift för IVF, men om de inkluderar kostnaden för ultraljud och blodarbete, och det andra inte är, jämför man äpplen med apelsiner.

Du kan också försöka förhandla med en klinik. Om du får ett bättre pris från en annan klinik, men föredrar den dyrare, kan du fråga kliniken du vill om de kommer att komma ner på priset. En annan kostnadsfaktor att tänka på är resekostnader. En klinik kan ha bra priser, men kostnaden för att resa dit och tillbaka, och förlorade tid på jobbet, kan enkelt förneka fördelarna.

Medicinsk turism för IVF

Ett annat alternativ för minskad IVF-behandling är att titta på medicinsk turism. Det här är när du reser till ett annat land för fertilitetsbehandling. Du kanske tror att det här skulle vara dyrare, men du skulle bli förvånad. Det är möjligt att betala mindre för att gå utomlands för IVF-även efter att du inkluderar flygbiljetter och hotell-än att gå ner på gatan. Plus, du får en mini semester under din vistelse.

Att undersöka en klinik utomlands kommer att bli svårare. Också, om du inte är försiktig, kan du bli bluffad. Bara för att det finns en webbplats betyder inte att det finns en riktig klinik bakom den. Du vill ringa, få referenser och överväga plats (och kliniker) försiktigt.

Spara pengar när du köper fertilitetsdroger

Fertilitetsmedicin utgör en stor andel av de totala IVF-kostnaderna. Så det är bra att veta att du kanske kan få rabatter eller bättre priser om du gör lite forskning först. Att köpa dina fertilitetsdroger från ett specialapotek är ett alternativ. DesignRx® hjälper till att förhandla fram det bästa priset för dig, om du är medlem. Medlemskapet är gratis.

  • DesignRx Specialty Fertility Pharmacies

Ett annat sätt att spara pengar på fertilitetsdroger är att undersöka rabattprogram och program för återbetalning, som erbjuds av vissa läkemedelsföretag. EMD Serono-maker av Gonal-F-erbjuder några program som hjälper dig att spara på kostnader för fertilitetsdrog. Vissa program är för självbetala patienter, medan andra kan användas tillsammans med försäkringar. Var noga med att ansöka om programmet innan du behöver köpa medicinerna.

  • Sparar på fertilitetsbehandlingar med EMD Serono

Ferring Reproductive Health-maker av Bravelle, Menopur, Endometrin och Novarel-har också ett rabattprogram.

Överväga delad risk eller IVF återbetalningsprogram

Välja ett delat risk- eller återbetalnings IVF-program kan hjälpa dig att återhämta dina kostnader om behandlingarna inte lyckas. Det här är i princip hur det fungerar: du betalar förskott för flera IVF-behandlingar, medeltalet är tre cykler, men de kan vara mer eller mindre än detta. Då lovar kliniken eller delprogrammet att återbetala hela eller en del av pengarna om du inte har en framgångsrik IVF-cykel inom det antal cykler du betalat för i förskott.

Dessa program kostar ofta mer per cykel än vad du skulle betala utan återbetalningsgarantin, men vet att du får pengarna tillbaka om saker inte tränar kan vara tröstande. Om behandlingar misslyckas kommer du också att kunna ta några av dessa medel för att lägga till en adoption eller ytterligare behandlingar, om du vill.

Fertilitetsbidrag och stipendier

Du kanske vill överväga att ansöka om fertilitetsbidrag eller stipendium. De täcker sällan alla kostnader, och ansökningsavgifterna kan vara dyra, men det är ett alternativ att överväga.

Fertilitetsbidrag och stipendier är långt ifrån "fria pengar". Kvalifikationerna för bidraget kan vara ganska strikta, och eftersom ansökningsavgifterna kan vara höga bör du noga överväga innan du ansöker. Vissa kräver att du är öppen med din IVF-historia och kan be att du tillåter fotografi, video eller journalistikhistorier skrivna om dig och din behandling.

Inte helt ett stipendium eller stipendium, vissa kliniker kommer att hålla en tomt för en "fri IVF-cykel" om du kommer till en informationssession. Dessa fria cykler följer också med strängar, som att vara villiga att dela din historia offentligt, så var säker på att du vet vad du accepterar om du har turen att vinna en.

Crowdfunding för IVF

Ingen gillar att be om pengar. Men om du kan mage det, kanske du vill överväga crowdfunding. Crowdfunding-i huvudsak att få finansiering från "publiken" -kan hjälpa dig att höja några eller till och med alla pengar du behöver för IVF. Det kräver att du frågar dina vänner, familj och medarbetare för stöd. Du har antagligen mottagit crowdfunding-förfrågningar från vänner eller åtminstone sett crowdfunding-kampanjer som delas på sociala medier.

Crowdfunding är inte för alla, och det kräver att du redan har ett brett socialt nätverk. Bra marknadsföringskompetens hjälper också. Vissa människor antar att det är enkelt - bara skapa en GoFund mig sida och pengar flyter magiskt mot dig. Förutom det är inte alls alls.

Om du kommer att bli framgångsrik vid crowdfunding för IVF, kommer det att innebära hårt arbete, en stor inflytningskrets och goda berättande färdigheter.

Låna pengar du behöver

Bara varje IVF-patient behöver låna lite pengar för att betala för behandlingar. Dina lånoptioner går utöver kreditkort. Du kan överväga att dyka in i pensionsfonder, ta ut ett eget kapitallån, ta ut ett medicinskt lån eller ens fråga mamma eller pappa för kontanterna.

Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar, så var försiktig. Också vara säker på att du har en återbetalningsplan för eventuella pengar du lånar. Det sista du vill är att förlora din bil eller ditt hus strax efter att du har en bebis.

Populära Inlägg

Läs Mer