Vägar Barn använder teknik för bully och harass andra

Anonim

Under de senaste tre årtiondena har tekniken revolutionerat ungdomslivet. Till skillnad från år sedan har de information inom sina fingertoppar och kopplas till människor över hela världen på några sekunder. Dessutom har barnen tagit om teknik och är ofta mer skickliga på att använda den än vuxna i sina liv. Dessutom har dessa tekniska framsteg några underbara fördelar när det gäller akademiker och socialisering. Men inte alla tonåringar använder tekniken hur den var avsedd eller har de en bra digital etikett. Faktum är att många har anammat det som bara ett annat verktyg för mobbning.

Bortsett från cyberbullying, som inträffar när en ung person använder Internet eller teknik för att trakassera, hota, neka eller rikta sig till en annan person, använder barnen också teknik på andra sätt. Här är en lista över de sex bästa sätten att barnen missbrukar tekniken för att mobba och trakassera andra.

"Speed ​​Pimping"

Snabba pimping inträffar när unga tonårsdrivare försöker lura hastighetskameror eller röda ljuskameror genom att skapa falska registreringsskyltar som kan spåras tillbaka till en peer eller en lärarens registreringsskylt. För att uppnå detta duplicerar tonåren licensplattorna genom att skriva ut en mall på ett papper av glättat papper med samma typskylt som den som de duplicerar. Efter att ha fäst papperet på sin egen skylt, försiktigt eller snabbt kör ett rött ljus framför kamerorna. Detta resulterar i att en citat skickas till personen med det faktiska nummerplattan. Frekvens- och röda ljuskamerorna är inte känsliga för att hämta skillnaderna mellan papperskort och de riktiga sakerna. Det enda som offret kan göra är att påpeka att bilen med skylten på bilden inte är samma bil som skylten är registrerad till.

”Todding”

Den här termen blev populär genom Internet troll efter den kanadensiska tonåren Amanda Todd begick självmord. Istället för att sörja för sin död eller känna sig ångra för sina handlingar började många av mobbningarna i Todds liv lägga ut grymma meddelanden på hennes Facebook-sida. Detta skapade mycket smärta och ångest för sin familj och vänner. Tyvärr är denna övning inte ovanlig. Många gånger när unga människor har mobbats till självmordstanken, stämmer inte mobbningarna i sina liv, och de känner inte empati för dem som lider av förlusten. De postar på ett konto som har blivit memorialized och ger ännu mer smärta i offrets familjens liv.

"Teen Shaming"

Dessa metoder innefattar att svepa foton från en persons sociala media sida och repostera dem med kommentarer som skämmer och lurar personen i fotot. Shaming innehåller allt från skummel och tjocka skam till allmän shaming. Trots att övningen främst sker bland tjejer kan vem som helst vara ett offer. Det är som ett riktigt meningsfullt spel av "skriv en bildtext för det här fotot." För att göra saken värre, går vissa bilder även virala. Dessutom finns det några sociala medier sidor som är specifikt ägnas åt tonåring shaming aktiviteter med mobbningar försöker överträffa varandra med grymma kommentarer om andra.

”Cyberbaiting”

I en cyberbaiting-incident lär studenterna sina lärare till en utbrott. Sedan fångar de lärarens reaktion på video och skickar den för andra att se. Globalt har en av fem lärare blivit offer för cyberbaiting. Bortsett från att bli förödmjukad, förlorar vissa lärare sina jobb över videon eftersom de inte lyckades hålla sig lugna.

”SWAT-ing”

SWAT-ing inträffar när barn försöker lura en räddningstjänst för att skicka ett nödlägeslag, till exempel ett SWAT-team. De som ringer använder tjänster som Spoofcard för att dölja uppkomsten av samtalet, ändra sina röster och ibland till och med lägga till bakgrundsljudeffekter. Trots att trenden är att SWAT kändisar, har bullies insåg att de också kan rikta sig till vanliga, vardagliga människor, inklusive sina kamrater och deras lärare. Även mobbning förespråkare är riktade. Till exempel har Parry Aftab, en cyberbullying expert, ens varit offer för SWAT-ing.

"Glad slapp"

Denna form av cyberbullying härstammar i Storbritannien och innebär tonåringar som använder en kameratelefon för att videobandera en mobbningshändelse. Typiskt innefattar mobbningen en eller flera barn som slår, slår, sparkar eller slår ett offer. Sedan hämtas videobandet och skickas till YouTube så att en större publik kan se mobbningen. Ibland delar barnen den videobild mobbning genom masstextmeddelanden eller e-postmeddelanden. Målet att dela händelsen är att ytterligare förnedra och skämma bort offret.

Populära Inlägg

Läs Mer