Besöka timmar och politik när du har en baby

Anonim

Varje sjukhus och födelsecenter har sina egna regler om när du kan och inte kan få besökare. Dessa policyer är mycket viktiga att veta om innan du föds. Faktum är att dessa policyer kan påverka vart du väljer att föda. Du bör vara säker på att fråga om öppettider och regler när du tar en sjukhusresa.

Så här är några av de saker du vill fråga om.

Arbets- och leveransbesökspolitik

Många sjukhus har regler om hur många personer du kan ha i rummet. Det kan också variera beroende på om du har haft epiduralanestesi, en födelsepaket, en kejsarsnitt eller andra regler, så var noga med att fråga om det finns undantag från denna policy. (Ett undantag kan vara att ett sjukhus har en gränsen på tre personer under den faktiska födelsen, men en certifierad doula räknas inte i det numret, vilket innebär att du får din doula plus tre personer i rummet.) Det kan Det är också åldersgränsen för besöket under arbete och leverans. En jag har hört mycket är att du inte kan få besökare under 14 år, om inte de är syskon. (Var noga med att fråga om syskon måste ha en särskild klass eller ett godkännande innan du är i arbete.)

Vänta rummet Visitation Policy

Det kan vara viktigt att notera att vissa sjukhus eller födelsecenter kommer att begränsa antalet personer som du kan ha i väntrummet, oavsett om de kommer till besöket i arbetsrummet eller inte. Detta är vanligtvis för sjukhus eller anläggningar utrymme krav.

Postpartum Visitation Policy

Det finns så många olika policyer på visitation efter barnet, det är viktigt att även ställa dessa frågor. Du kan anta att de är desamma som sjukhusets besökstimmar, men du kanske har fel. Många sjukhus går till politik som har begränsade timmar för även postpartumgolvet. Målet här är inte att begränsa dig från att ha gäster, men för att förhindra att du blir överväldigad. Det är svårt att lära sig att amma eller ta hand om din bebis om du har en parad av besökare.

Maka / Partner Visitation

Det är viktigt att notera att den stora delen av sjukhusen inte har någon begränsning på din maka eller partner. De kan vanligtvis stanna kvar i ditt rum 24 timmar om dygnet, även efter att du fått barnet.

Rooming in Rules

Medan inte specifikt om besök, är policyen om incheckning viktig för att nämna här. Du kan vara begränsad beroende på om du hade en vaginal födelse eller en kejsarsnitt. Du kan kanske ha obegränsad tillgång till din baby endast om du har 24-timmars support från din partner eller annan vuxen.

Den här listan är inte en komplett lista med frågor att fråga om att ha en besökare medan han återhämtar sig från att ha en bebis. Det kan finnas regler om den senaste eller aktuella sjukdomen. Du bör också försöka ställa in dina egna gränser om du känner dig överväldigad med besökare. Det är helt acceptabelt att sjuksköterskan hänger ett tecken på din dörr som säger att du inte har besökstid för tillfället.

Om du funderar på att besöka någon omedelbart efter att ha haft en baby överväga något av följande:

  • Besök inte om du är sjuk. Detta inkluderar feber, hosta, nysning etc. Ring och skicka din kärlek via telefon eller e-post, lovande att komma ikade så snart du är väl.
  • Ring innan du besöker, även om du tidigare ställt in dagen innan. Detta ger familjen en chans att säga att livet inte är exakt var de trodde att det skulle vara och behöver omfördela eller till och med ge dem en chans att säga att du kan ta med något på din väg.
  • Var inte lång. Smile på barnet. Fråga om deras hälsa. Erbjuda att hjälpa. Gå ut ur dörren. 15 minuter är en bra längd för ett besök på sjukhuset eller födelsecentret och bara några minuter om det är ett besök i deras hem.

Populära Inlägg

Läs Mer