Besökningsplaner för spädbarn

Anonim

Om du är en nyförälder, kanske du undrar om det bästa besökschemat för spädbarn. Som så många andra aspekter av föräldraskap finns det inget rätt svar. Vad som är viktigast är att du fattar beslut tillsammans som stöder ditt barns behov av en förutsägbar rutin, såväl som hans eller hennes behov av att binda med båda föräldrarna. Tipsen nedan hjälper till:

Lita på processen

Ingen förälder vet från det allra första ögonblicket vad man ska göra 100% av tiden. Lyckligtvis kommer din baby att ge dig massor av möjligheter att anpassa dina färdigheter. Men att lära sig barnets unika signaler, som att skilja på en hungrig gråt från en trött, tar tid. Och medan det är en vacker process kan det också vara svårt att föreställa sig att någon annan i världen - även ditt barns andra förälder - kan lära sig barnets ledtrådar så fort du har.

Och det är där förtroende kommer in. När det inte finns någon annan i rummet börjar vi ta reda på det själv och lära oss vad ett visst gråte verkligen betyder eller hur barnet vill hållas. Och det gör mer än att lösa problemet just nu. det bygger också upp ditt självförtroende som ny förälder. Så lita på att medan din ex kanske inte alltid tar samma tillvägagångssätt, har han eller hon kapacitet och vilja att lära sig.

Börja med Baby Steg

Börja små och bygga därifrån. Korta, frekventa besök ger det bästa tillfälle att binda. Om det är möjligt, sikta på besök på inte mindre än trettio minuter tre till fyra gånger per vecka. Var noga med att prata med din ex om barnets utfodring och sömnrutin och besöka dina besök runt om vad som är bäst för er alla.

Introduktion till en övernattningsplan för spädbarn

Övernattningsbesök kan vara till nytta för båda föräldrarna. Det ger den noncustodial förälder mer tid med barnet, samtidigt som den föräldrarnas tid för att fånga på vissa (förmodligen mycket behövs) sömn. Vissa domstolar kommer emellertid inte att beställa över natten besök alls tills ett barn fyller 3 år, så du kanske vill kolla barns vårdnadslag i ditt land innan du lämnar in en ansökan om övernattning.

Spädbarnsvisning och amning

För ammande mammor kan frågan om att bestämma det bästa besökschemat för ett spädbarn vara ännu mer utmanande, särskilt om hon har svårt att pumpa. Om du vill börja längre besök men din ex är resistent på grund av amning, prata med henne för att ta reda på:

  • Hennes bekymmer - Är hennes bekymmer strängt begränsade till matningar, eller finns det djupare problem - som skillnader i föräldrastilar, oro för att störa barnets rutin eller hennes egna osäkerhet om att vara annorlunda än barnet över natten?
  • Oavsett om hon är öppen för att pumpa bröstmjölk - Många kvinnor kan pumpa framgång utan att minska mjölkförsörjningen. Detta alternativ skulle göra det möjligt för henne att fortsätta amma oavbruten medan man tillåter tillfällig längre, eller till och med över natten, besök.
  • Vare sig du kompletterar med formel är ett alternativ. Om du fortsätter är ett problem kanske du vill överväga tanken att pumpa en eller två gånger medan mamma och baby är ifrån varandra för att hålla mjölkleveransen och komplettera med formeln.

Vad är det bästa besökschemat för spädbarn?

Konsekventa, frekventa besök ger möjlighet att binda, och det är verkligen målet bakom att upprätta ett besökschema. Kom också ihåg att besöken inte behöver vara långa i denna ålder för att utveckla ett nära förhållande och bestående band.

Populära Inlägg

Läs Mer