Alla hjärtans dagsfester på skolan

Anonim

Det är den tiden på året igen! Alla hjärtans dag närmar sig snabbt och du har öppnat ditt barns ryggsäck för att hitta den rädda klasslistan och direktivet för att se till att alla får ett kort. Om du är som många föräldrar stönar du och undrar varför ditt barn måste ge ett Alla hjärtans dagskort till alla. Här är svaret på den frågan och fem vanliga frågor om Alla hjärtans dag i skolan.

Barn ger alla hjärtans dagskort till alla i klassen

Det kan tyckas som om det går överbord för att ge kort till hela klassen och ditt barn kan till och med klaga på att ge kort till barn som han inte gillar, men resonemanget är enkelt nog. Att ge kort till alla är det bästa sättet att undvika onda känslor. Om ditt barn uttrycker oro för att ge kort till alla, avvisa inte hans oro, men se till att han förstår att det inte är förhandlingsbart. Du kan uppmuntra honom att skriva ett speciellt budskap på korten till sina bästa vänner som ett sätt att ställa dem ifrån varandra.

Om du inte har råd att köpa valentins kort

Prata med ditt barns lärare, helst innan du nämna det för ditt barn. De flesta lärare kommer att ha en kreativ lösning på detta problem. Under mina år av undervisning hade jag alltid föräldrar som skickade i sina barns kvarvarande kort "precis i fallet". Många lärare är fyndköpare och plockar upp lådor med Alla hjärtans dagskort på godkännande varje år för att stryka i just sådana situationer. Eller ditt barns lärare kan skicka hem materialet för att skapa hemlagade kort. Ett annat alternativ är att skriva ut hjärtans dagskort från online-resurser.

Måste mitt barn adressera och underteckna alla kort själv?

Det beror egentligen på hur gammal ditt barn är och huruvida hans fina motoriska färdigheter är uppe till det. När barn når sen grundskola (3: e och 5: e klass), ska de inte bara kunna adressera och underteckna Alla hjärtans dagskort utan också hålla reda på klasslistan för att se till att alla har ett kort.

I dagis kan ditt barn kunna skriva sitt eget namn på korten och spåra över hans klasskamrats namn om du pekar dem först. Första och andra sorterare är troligen i stånd att adressera och underteckna alla kort men kan behöva göra dem i partier under några dagar.

Varför tillåter inte mitt barns skola alla hjärtans dagsfester?

Det finns ingen anledning till att skolor inte tillåter valentinsdagens fester, men det finns några vanliga teman, bland annat bekymringen för effekten Alla hjärtans fester och godis kan ha på barn med matallergier. Andra problem kan vara:

(1) Festen och kortutbytet kan vara störande för lärandeprocessen. Det är mycket svårt att få någonting åstadkommas om eleverna förutser en fest eller återhämtar sig från en.

(2) Inte alla elevernas religiösa övertygelser inkluderar Alla hjärtans dag och firar den i klassrummet kan anses diskriminerande.

(3) Alla hjärtans dag är perfekt foder för mobbning, klickbeteende och skadade känslor, även om "alla får ett kort" regel verkställs. I stället för att ge möjlighet att skicka kort med otäcka meddelanden eller att roa vissa typer av kort, frågar vissa skolor att födelsedag och utbyten på Alla hjärtans dag sker utanför skolans grunder.

Vad ska mitt barn göra för sin lärare på Alla hjärtans dag?

Ta dina ledtrådar från ditt barn. Fråga honom: "Vad vill du göra för din lärare på Alla hjärtans dag?" Om allt han vill göra är att ge henne samma typ av kort som han ger alla sina klasskamrater, så är det bra. Om han vill göra något mer omfattande, så är det bra också. Lärare förväntar sig inte (eller borde inte) att deras elever ger utarbetade gåvor. När allt kommer omkring är Valentinsdag traditionellt mer om kärlek än uppskattning!

Hjärt-hälsosam Alla hjärtans dagparty och mat

Sedan februari är också American Heart Month, många klassrum har hälsosammare festligheter. I stället för kakor, muffins och stans kan föräldrar skicka in mer kreativa Alla hjärtans dagskvällar.

Några av de mer intressanta idéerna jag har sett är: vattenmelonskivor skuren med hjärtformade kakskärare; Jordgubbar skärs i halva (de ser ut som hjärtan); bagels med gräddost blandad med några droppar röd mat färgning; hjärtformade mini-muffins och melon skuren i form av blommor.

Populära Inlägg

Läs Mer