Användning av Lanolin för att lindra bröstvårtor

Anonim

Bröstmatning obehag är ett viktigt problem för många kvinnor, särskilt bröstvårtvärk. Faktum är att många kvinnor säger bröstvårtor som huvudorsaken till att de slutar amma.

Om du har problem med bröstvårtor eller knäckta eller blödande bröstvårtor kanske du undrar vilka produkter du kan använda för att göra omvårdnaden bekvämare. Lanolin Cream är en bröstvårtkräm som ofta används för att klara av problemet. Läs vidare för att ta reda på om det är säkert att använda när du ammar, hur du använder det för att minska smärta när du ammar, och när det är dags att se en professionell.

Vad är Lanolin Cream?

Lanolin är en blandning av alkoholestrar och fettsyror härrörande från fårsull. Den används i många olika typer av kosmetiska och farmaceutiska salvor, såsom tvål och smörjmedel. Det ser ut som en tjock gulaktig vit kräm eller pasta.

Om du har känt en fårull har du kanske känt den oljiga känslan av lanolin i närheten av ullen, vilket hjälper ullen att hålla sig mjuk och fuktad.

De skyddande och fuktgivande egenskaperna hos lanolin har gjort det till ett populärt val bland ammande mammor som upplever bröstvårtor.

De 7 bästa bröstvårtkrämerna som ska köpas år 2019

Säkerhet

Lanolin är säkert att använda vid amning och är giftfri för både mor och barn. Du behöver inte torka av eller ta bort det innan barnet ammar.

Enligt US National Library of Medicine är den vanligaste biverkningen som hör samman med användningen av lanolinkräm en allergisk reaktion eller hudirritation.

Om du upplever hudirritation eller ökad smärta, hudkramning eller blödning när du använder lanolinkräm, eller om ditt barns mun utvecklar sår eller rodnad, ska du sluta använda den. Du eller din baby kan vara känslig för grädden, även om den är säker för användning.

Hur man använder

Du kan applicera lanolinkräm eller klistra in direkt på dina bröstvårtor eller påverkade områden på din isola när som helst du upplever bröstvårtor eller som förebyggande åtgärd. Du kan säkert applicera grädden på sprickor och blödande områden, men alla öppna områden kan behöva ytterligare tid att läka.

Eftersom du inte behöver torka av det innan du matar, kan du applicera grädden före sjuksköterskan, lämna den under barnets amning och applicera den efter sjuksköterskan också. Om du använder lanolin före amning, applicera det emellertid 10 till 15 minuter innan barnet går till sjuksköterska för att ge det dags att absorbera i huden.

Du kan applicera lanolinkräm så ofta som du behöver, men du bör ansöka när du får tid att krämen absorberar i huden.

Lanolinkräm är fet, så det har potential att fläcka dina kläder eller eventuella filtar om det kommer i kontakt med tyg, så vidta försiktighetsåtgärder för att undvika fläckar vid användning. Om det fläckar dina kläder eller filtar kan du använda en fettkämpande tvål för att suga och tvätta tyget för att ta bort fläcken.

Du bör lagra din lanolinkräm på en sval, torr plats. Om det utsätts för varmare temperaturer kan det orsaka lanolin att vätska. Cremen kan fortfarande användas, men du kanske vill låta den vända tillbaka till en fast vid kallare temperaturer.

Var man kan köpa

Lanolin är tillgänglig över disken och många gånger tillhandahålls det av sjukhus för nya mödrar innan de går hem med sin bebis. Din läkare kan också ge dig recept på det. Det finns populära namnvarumärke versioner av lanolin grädde samt off-brand produkter du kan köpa.

Det finns olika typer av lanolinbehandling, så du vill leta efter en lanolinkräm som är ren och konserveringsfri så att den är så säker som möjligt för ditt barn.

Ett ord från Verywell

Bröstvårtsmärta vid amning är ett signifikant problem för många kvinnor och i vissa fall kan de sluta att amma helt och hållet. Det finns lösningar du kan försöka lindra smärtan av omvårdnaden, inklusive användning av säkra produkter som lanolinkräm.

Lanolin grädde kan köpas i de flesta butiker eller ordineras av din läkare, och det kan hjälpa till att lindra smärtan av knäckta, ömma bröstvårtor vid amning. Lanolin är säkert att använda medan du ammar och det kan till och med appliceras och lämnas kvar under omvårdnaden, så det är en effektiv lösning för att försöka om du upplever ont eller smärtsamma bröstvårtor med amning.

Om ditt obehag med amning fortsätter eller din bröstsmärta blir värre eller utvecklas till blödande bröstvårtor, kommer du att vilja konsultera med en professionell som en amningskonsult. I vissa fall kan det vara till hjälp att få råd om att justera ditt barns spärrhake eller position under amning.

Du bör också sluta använda lanolinkräm om du eller din baby utvecklar känslighet mot produkten eller har ökat smärta eller irritation efter applicering, eftersom vissa människor kan vara allergiska.

8 Ömt bröstvårtor-Förhindrande av strategier för amning

Populära Inlägg

Läs Mer