Använd Goats Rue för att öka din mjölkförsörjning

Anonim

Det finns många växtbaserade tillskott tillgängliga som hävdar att hjälpa ammande kvinnor att få mer bröstmjölk. Ett av de mer populära tillskotten kallas get's rue. Men är getens rue säkra för amning och barn? Fungerar det faktiskt? Här hittar du information om getter rue tillsammans med tips för att använda detta växtbaserade amningstillägg.

Vad är getens rue?

Gets rue (Galega officinalis) är en växt inhemsk i Europa och Mellanöstern. Det har använts i örtmedicin för att behandla tuberkulos och sänka blodsockernivån. Det är också en populär ammande ört som kvinnor använder för att göra mer bröstmjölk.

Ursprungligen använde i Europa, de torkade bladen på getens rue-anläggning lyckades öka mjölkproduktionen av kor och getter. Sedan i slutet av 1800-talet väcktes växten till Förenta staterna som en livsmedelskälla för boskap. Tyvärr var det inte en bra gröda på grund av dess bitter smak och giftiga natur. I sitt färskt tillstånd visade sig det vara skadligt och till och med dödligt för några av djuren. Idag, medan det är en ganska blommande växt, anses getens rue vara en giftig ogräs i USA.

Get's Rue and Breastfeeding

Populär i Frankrike och andra europeiska länder anses de torkade bladen på getens rueväxt vara en galactagogue, och denna ört rekommenderas ofta att amma mammor för att bidra till att öka bröstmjölkleveransen. Det används också för att stimulera tillväxten av bröstvävnad, så det kan vara till hjälp för kvinnor som vill amma efter bröstkirurgi och de som planerar att amma ett adoptivbarn.

Gets rue tillhör samma plantfamilj som fenegreek. Vissa kvinnor säger att det fungerar lika bra eller ännu bättre än fenegreek. Men det verkar inte fungera för alla.

Fördelar och användningar

  • Gets rue kan hjälpa vissa ammande kvinnor att bygga upp bröstvävnaden och göra mer bröstmjölk.
  • Vissa studier visar att getens rue kan bidra till att sänka blodsockernivån hos diabetespatienter.
  • Cancerforskningsprojekt utförs nu för att se om getens rue är användbart i kampen mot cancer.
  • Det har använts som ett diuretikum (vattenpiller) för att hjälpa kroppen att avlägsna vatten genom urinen.
  • Gets rue har visats ha antibakteriella egenskaper.

Säkerhet för ammande amning

Du bör inte använda den färskta getens rue-anläggning. Det anses vara giftigt och farligt. Men det anses allmänt vara säkert att ta denna ört i kapselform eller att använda de torkade växtbladen i te.

Hur man tar getens rått för att göra mer bröstmjölk

Som te: Placera en tesked torkade getens rulleblad i 8 uns (1 kopp) vatten och låt det sitta i 10 minuter. Du kan dricka en kopp te upp till tre gånger om dagen. Du kan också lägga till andra amningsväxter till ditt te, såsom alfalfa, välsignad tistel, fänkål och stickande nässla.

Kapslar: En typisk dos av getens rue kapslar är en kapsel 3 eller 4 gånger om dagen. Du bör bara köpa din produkt från ett välrenommerat företag och följa de doseringsanvisningar som du fått av din läkare eller amningskonsult.

Gets rue är också en ingrediens i några kommersiellt tillgängliga te och växtbaserade kosttillskott som tillverkats speciellt för ammande mödrar.

Varningar och biverkningar

  • Gets rue är en växt som tros vara dödlig för vissa djur. I färsk form är getens rue giftig och bör inte användas. Det visar bara att växtbaserade behandlingar kan vara farliga. Så bör du alltid rådgöra med din läkare, laktationskonsult eller växtbaserad specialist innan du tar några örter eller kosttillskott, särskilt om du är gravid eller ammar.
  • Använd inte get's rue om du har diabetes eller hypoglykemi såvida du inte är direkt vård av din läkare. Gets rue kan sänka ditt blodsocker till farliga nivåer eller störa din medicinering.
  • Allergiska reaktioner kan uppstå. Gets rue är en medlem av ärtfamiljen av växter som även innehåller jordnötter, sojabönor, alfalfa och fenugreek. Om du har allergi eller känslighet för någon av dessa livsmedel eller växter, använd inte getens rue.
  • Undvik denna ört om du brukar ha en överflödig bröstmjölkförsörjning. Gets rue kan ytterligare öka din mjölkförsörjning och leda till amningsproblem som bröstkorg, pluggade mjölkkanaler och mastit.

Ett ord från Verywell

Om du vill öka ditt bröstmjölk, kan getens rue vara värt ett försök. Gets rue kan vara en mycket effektiv ört för att öka bröstmjölkleveransen. Och när de används i mått, anses de torkade bladen säkra för amning mammor och spädbarn. Men om du bestämmer dig för att använda getens rue, är det alltid bäst att diskutera det med din läkare och köpa denna ört från en tillförlitlig källa.

Populära Inlägg

Läs Mer