Användning av Castorolja för att inducera arbetskraft

Anonim

Castorolja var en gång ordinerad av många läkare och barnmorskor för att inducera arbete. Teorin om labor induktion med ricinolja är att den verkar som ett stimulerande medel för tarmarna, vilket irriterar livmodern och orsakar sammandragningar. Denna rekommendation är inte lika vanlig som den en gång var på grund av bristen på bevis för dess effektivitet.

Castorolja är en vegetabilisk olja härrörande från castorbonen. Det har använts i generationer för att underlätta förstoppning eller till och med att framkalla kräkningar vid behov, som sirap av ipecac.

Bieffekter

Biverkningarna av ricinolja kan innefatta:

  • Diarre
  • kräkningar
  • Sammandragningar av livmodern (kan eller kanske inte vara arbetskraft)
  • Illamående

Det finns utövare som inte rekommenderar ricinolja på grund av eventuella biverkningar som uttorkning (från lösa avföring och / eller kräkningar), fosterskador och mekonium hos barnet.

risker

Den stora majoriteten av studier som har tittat på ricinolja för labor induktion fann ingen signifikant skillnad i födelsetypen (kejsarsnitt eller vaginal) eller längden på arbetskraften. De hittade inte heller bevis på ökade problem som infektion eller meconiumfärgning i fostervätskan.

Den största risken var mammaltolerans - hur mamma tolererade ricinoljan. En studie visade att varje mamma som tog ricinolja upplevde viss illamående, med eller utan kräkningar.

Försök aldrig med inducerad ricinusolja utan att du arbetar med din läkare. Det är alltid klokt att prata med din barnmorska eller läkare om någon induktionsmetod innan du använder den.

Dessutom är induktion före förfallodagen inte en bra ide om det inte finns någon medicinsk orsak. Även då kan en induktion av ricinolja inte vara det bästa alternativet.

Hur lång tid tar Castor Oil Induction?

Medan vissa mödrar rapporterar att de känner röra på sina tarmar inom en timme eller två av att använda ricinolja för att inducera arbete, påverkas andra inte. Det finns rapporter om att få barnet inom några timmar efter en induktion av ricinusolja eller induktionstiden om det fungerar.

Begränsade medicinska studier visar data som tyder på att arbetet kan vara mer sannolikt under de första 24 timmarna efter intag av ricinolja och de ifrågasätter säkerheten i praktiken. Mer forskning behövs.

alternativ

När arbetet ännu inte har börjat och det inte finns någon medicinsk anledning att inducera, är det rimliga alternativa rekommendationen att inte göra någonting - att bara vänta på att arbetet ska börja på egen hand. Om det finns ett medicinskt behov av en induktion av arbetskraft finns det många alternativ tillgängliga, inklusive:

  • Konstgjorda bristande membran (bryta vattenpåsen)
  • Användning av Pitocin (levererad via en IV)
  • Prostaglandiner (levereras på olika sätt)
  • Foley kateter induktion (mekanisk)
  • Bröstvårstimulering via en bröstpump eller manuellt

Beslutet att använda någon av dessa metoder eller en kombination av dem borde vara mellan dig och din läkare. Vissa alternativ kan vara mer tilltalande för dig eller kan vara mer lämpliga och säkra i ditt specifika fall.

Ett ord från Verywell

I slutändan är den medicinska litteraturen om induktion av ricinolja mycket liten, särskilt när det gäller bra omfattande forskning, så det mesta av vad du hör om ricinolja är anekdotisk. Bara för att ökade komplikationer inte observerades i de lilla studierna gör det inte att dessa komplikationer inte existerar. Den kända biverkningen av illamående bidrar till graviditetens obehag och är sannolikt inte något du vill ha.

Om du är intresserad av att prova denna induktionsmetod, prata med din vårdgivare för att se till att det inte finns någon känd anledning att undvika det. Med det sagt, chansen är att hon har ett bättre induktionsalternativ att erbjuda, om det behövs.

Populära Inlägg

Läs Mer