Använd restitution för att disciplinera ditt barn

Anonim

Tror du någonsin att time-out är inte en tillräckligt stor konsekvens när ditt barn träffar någon? Eller tänker du någonsin på att ta bort ett privilegium för att dagen inte verkligen lär ditt barn att vara snäll mot sin bror? Om så är fallet är du inte ensam.

Ibland behöver barnen lite mer än de "vanliga konsekvenserna" för att verkligen lära sig lektioner. Restitution kan vara ett effektivt sätt att lära ditt barn att behandla andra människor, och deras egendom, med mer respekt.

Restitution är en populär disciplinstrategi för klassrummet. Skolavdelningar refererar ofta till det som "återställande rättvisa." Det behöver emellertid inte reserveras för lärare. Föräldrar kan använda återbetalning för att ta itu med en rad olika problem med barns beteende i hemmet.

Hur återbetalning fungerar

Återbetalning ger barnen möjlighet att "betala tillbaka" för deras missförhållanden. De får en logisk konsekvens som är direkt kopplad till deras beteende.

I stället för att få en snabb time-out för att förstöra någons egendom ger återbetalning ett barn en chans att göra förändringar med offret. Förutom time-out kan barnet också låna sin favoritleksak till offret under en viss tidsperiod.

Restitution handlar inte om att skämma eller förnedra ett barn. Istället är syftet att ett barn ska ta ansvar för sitt beteende genom att ta itu med sina misstag.

Återställningsexempel

 • En 4-årig pojkefärger på väggarna. Hans återbetalning är att han behöver rengöra väggarna.
 • En 6-årig tjej kallar sin mamma ett medelnamn. Hennes återbetalning inkluderar att säga två fina saker om sin mamma och hjälpa hennes mamma att göra disken.
 • En 8-årig pojke träffar sin bror. Deras mamma problem löser med båda barnen att hitta vägen för aggressorn att göra förändringar. De är överens om att han kommer att göra sin brors sysslor för dagen.
 • En 10-årig stjäl en vara från affären. Hon måste göra sysslor för att tjäna pengar för att betala för objektet och hon skriver ett brev som ber om ursäkt till affärsägaren.
 • En 12-årig saknar skolbussen och hans far måste köra honom till skolan. För återbetalning måste hon göra extra sysslor för att tjäna pengar för att betala sin pappa för den tid och gas som han brukade köra henne i skolan.
 • En arg tonåring sparkar ett hål i väggen. Hans återbetalning är att han måste göra sysslor för att tjäna tillräckligt med pengar för att betala för materialet för att patchera väggen. En förälder hjälper honom att lappa och reparera hålet. Han har inte rätt att få sina andra privilegier tillbaka tills hålet repareras.

Tips för att göra återställning effektiv

Återbetalning kan vara ett bra sätt att börja lära ditt barn hur man ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Här är några strategier som säkerställer att dina konsekvenser är effektiva:

 • Återbetalning bör baseras på tanken att om du bryter det betalar du för det och om du gör en röra, rengör du det.
 • Restitution behöver vara meningsfullt. Den negativa konsekvensen bör vara direkt relaterad till missuppfattningen.
 • Det kan vara till hjälp att få barnen involverade i att bestämma vad återbetalningen ska vara. Tala med både gärningsmannen och offret för att samla sina åsikter om vad som skulle vara ett lämpligt svar.
 • Återställning kräver ibland kreativa lösningar. Det ska dock aldrig innebära att barnet ska skamas. Att berätta ett barn att stå utanför med ett tecken som säger vad han gjorde fel är inte återbetalning. Avgränsa skillnaden mellan disciplin och straff och se till att dina återbetalningsstrategier är effektiva undervisningsverktyg.
 • Var en bra förebild för dina barn när det gäller återbetalning. Om du gör ett misstag, ta ansvar för det. Visa dem hur du gör förändringar genom att peka ut dem.
 • Påminn dina barn att alla gör misstag. Beröm dem för beteenden som du vill se mer av, till exempel ärlighet eller att ändra sin attityd.
 • Ibland är det meningsfullt att kombinera återbetalning med en annan konsekvens. Till exempel kan ett barn fortfarande behöva gå till time-out för att lugna sig innan han diskuterar hans återbetalning. Det är också meningsfullt att ibland ta bort privilegier tills återbetalningen är klar.

Populära Inlägg

Läs Mer