Unika och ovanliga typer av tvillingar

Anonim

De flesta föräldrar är bekanta med de två typerna tvillingar-fraternal (dizygotiska) och identiska (monozygotiska). Utanför de viktigaste klassificeringarna finns det några andra sällsynta och intressanta typer av vänskapsföring. Dessa unika och ovanliga typer tvillingar kan inte bli vanliga.

1

Siamesiska tvillingar

Konjugerade tvillingar är monozygotiska multiplar som inte helt skiljer sig från varandra på grund av den ofullständiga uppdelningen av det befruktade ägget. Individerna kommer att vara anslutna vid vissa punkter i kroppen och kan dela vävnad, organ eller lemmar.

2

Tvillingar uppfattas separat: Superfetation

Normalt när ett ägg befruktas avbryts en kvinnas cykel och ägglossningen upphör. Sällan kan ett ägg släppas medan en kvinna redan är gravid. Detta resulterar i tvillingar som uppfattas vid olika tidpunkter, vilket är känt som superfetation.

3

Tvillingar med olika fäder: Heteropaternal Superfecundation

Fraternal (dizygotiska) tvillingar är resultatet av hyperovulation, frisättningen av flera ägg i en enda cykel. Superfecundation beskriver en situation där ägget befruktas av spermier från separata förekomster av samlag.

I ett fall där en kvinna har sex med olika partner kan tvillingarna ha olika fäder. Den lämpliga termen för detta är heteropaternal superfecundation.

4

Half Identical Twins: Polar Body Twins

Dizygotiska (fraternal) tvillingar är resultatet när två ägg befrukas. Monozygotiska (identiska) tvillingar kommer från ett enda befruktat ägg som delar sig. Men vad händer om ägget splittrar och sedan hälften möter en sperma ">

Det är den föreslagna teorin för polär kropp eller "halv-identiska" tvillingar, tvillingar som är mycket lika men inte en 100 procent DNA-match. Även om det verkar vara en rimlig teori finns det inget slutgiltigt test för att bekräfta polar kroppsförening.

5

Pojke / Tjej Identiska (Monozygotiska) Tvillingar

Identiska (monozygotiska) tvillingar är alltid samma kön. Detta beror på att de bildas från en enda zygote som innehåller antingen manlig (XY) eller kvinnlig (XX) sexkromosom.

Det har emellertid varit några rapporterade fall av en genetisk mutation hos manliga tvillingar där en tvilling förlorar en Y-kromosom och utvecklas som en kvinna. Den kvinnliga tvillingen skulle ha Turners syndrom, som kännetecknas av kort statur och brist på utveckling av äggstockar.

6

Mirror-Image Twins

Spegelbild tvillingar är monozygotiska tvillingar som bildas av ett enda befruktat ägg. När splittringen sker sen-mer än en vecka efter uppfattningen-kan tvillingarna utveckla omvända asymmetriska egenskaper.

Denna term är inte en typ av tvilling, bara ett sätt att beskriva deras fysiska egenskaper. De kan till exempel vara höger och vänsterhänt, ha födelsemärken på motsatta sidor av kroppen eller ha hårhårar som virvlar i motsatta riktningar. I teorin, om tvillingarna mötte varandra, verkar de vara exakta reflektioner av varandra. Cirka 25 procent av samma tvillingar är spegelbild tvillingar.

7

Parasitiska tvillingar

Parasitiska tvillingar refererar till en typ av sammanbundna tvillingar som utvecklas asymmetriskt, med en mindre, mindre formad tvilling beroende av den starkare, större tvilling. Ett väl publicerat exempel är det för Manar Maged som blev berömd efter att ha presenterats på Oprah.

En variation av parasitsamverkan är "foster i fetus", där en onormalt bildad massa av celler växer inuti kroppen av sin monozygotiska tvilling. Det överlever under graviditet, och till och med ibland efter födseln, genom att knacka direkt in i blodtillförseln hos värdens tvilling. Det kan upptäckas även i vuxen ålder.

8

Semi-identiska tvillingar

Semi-identiska tvillingar är en typ av vänskapsspel som identifierats i ett par treåriga tvillingar år 2007. Beskrivs som identiska på moderns sida men delar bara hälften av sin fars gener, de sällsynta tvillingarna utvecklades när två spermier befruktade ett enda ägg, som sedan delades. En tvilling är en hermafrodit som uppstår som en kvinna, med både testikulära och äggstocksstrukturer, medan den andra är anatomiskt manlig.

9

Tvillingar med olika födelsedagar

Den vanligaste förklaringen till tvillingar med olika födelsedagar är ett arbete och leverans som börjar före midnatt på en dag och slutar efter klockan ändras till nästa dag. Om den dagen händer i slutet av månaden, eller till och med på nyårsafton / dag, kan de två barnen ha födelsedagar i olika månader och till och med olika år.

Också ibland är en graviditet förlängd för att ge varje bebis en optimal chans att överleva. Om prematur arbetskraft tvingar leveransen av en baby, kan läkare framgångsrikt styra arbetet och fördröja leveransen för att ge den andra barnet mer tid i livmodern. Tvillingar och högre multiplar har varit födda dagar och till och med veckor ifrån varandra.

10

Tvillingar av olika raser

Heteropaternal superfecundation kan förklara fall av fraternal (dizygotiska) tvillingar med olika rasegenskaper. I ett fall berodde differentieringen på en laboratorieblandning under ett in vitro-förfarande.

Under 2005 i Förenade kungariket uppsåg två biraseriska föräldrar fraternal (dizygotiska) tvillingflickor, Kian och Remee Hodgson. Beskrivas som en "en i en miljon" förekomst, förklarar experter att tjejerna ärvade olika genetiska egenskaper från sina blandföräldrar. Den ena är rätthårig och lättskinnig medan den andra har mörkt hår, ögon och hud.

Populära Inlägg

Läs Mer