Förstå ditt barns Croup Symptom

Anonim

Croup (kroop) är en virusinfektion hos barn som orsakar svullnad i luftstrupen (luftrör) och struphuvudet (röstlåda). Förutom att vara ganska vanligt är croup också ofta skrämmande för både barn och föräldrar. Lyckligtvis är det vanligtvis inte allvarligt.

Liksom några andra barndomsvirusinfektioner, som rosola, som orsakar feber följt av utslag eller femte sjukdom, vilket orsakar ett ljusrött utslag på kinderna, har karaktäristiska symptom och är i allmänhet lätt att känna igen. Det finns inget formellt test för croup. Ditt barns barnläkare kommer sannolikt att diagnostisera det baserat på närvaron av vissa telltale symptom.

Symptom på Croup

Barn med kronkropp är vanligen ungefär 6 månader till 6 år, har några dagar med lågkvalitativ feber, hosta, rinnande näsa och sedan plötsligt - typiskt i mitten av natten - utvecklas:

 • En barkliknande hosta
 • En hes röst
 • Andningssvårigheter och inspirationsstridor. Detta hårda, höga, höghöjda ljud som barn med croup kan göra när de tar andetag kan förväxlas med väsande ömning.
 • Fortsatt feber, som kan vara lågkvalitativ eller upp till 104 grader Fahrenheit, även om vissa barn med croup inte har någon feber alls

Om ditt barn har croup, kommer deras symtom att bli sämre på natten, när de är upprörda och bättre under dagen när han eller hon lugnar sig. Symtom kan också bli bättre när ditt barn utsätts för sval luft, vilket förklarar varför många barn blir bättre på vägen till akuten.

Även om de flesta fallen är svaga och går bort när de behandlas med hemmet, har vissa barn svårare symptom och behöver omedelbar medicinsk behandling.

Dessa svårare symtom kan innefatta:

 • Svårighet att andas eller stridor när ditt barn sover eller lugnar sig
 • Ovanlig rastlöshet eller noggrannhet
 • Drooling och svårigheter att svälja
 • Synlig blek eller en blåaktig missfärgning av sina naglar eller runt munnen
 • Letargi

Distinguishing mellan en hosta och croup

Croup producerar en mycket distinkt hosta, som sägs låta som en skällförsegling. Om du inte är säker på vad det låter kan du söka efter "crouphost" -videor på YouTube.com för att få en bättre uppfattning. En krokig hosta låter mycket annorlunda än någon annan host som ditt barn kommer att ha med förkylning, astma eller bronkit.

Den distinkta hosten uppträder när infektionen fortskrider från näsa och hals till luftröret, och det utrymme som är tillgängligt för att luft kommer in i lungorna smalnar.

Om du misstänker att ditt barn kan ha croup-speciellt om du tror att ditt barn kan få svåra kroksymptomar - ring ditt barns barnläkare genast. Ditt barns läkare kan hjälpa till att diagnostisera croup och ta reda på det bästa sättet att behandla tillståndet så att din lilla kan känna sig bättre snabbt.

Behandling av croup

Om ditt barn har croup kan din läkare ordinera en steroid för att minska inflammation i hans eller hennes luftväg. Ett barn med en allvarlig infektion kan behöva bli sjukhus. Hemma kan du göra ditt barn mer bekvämt genom att sätta upp luftfuktare eller sitta honom eller henne i ett badrum (inte i duschen) fylld med ånga som genereras av rinnande vatten från duschen. Om han eller hon är upprörd, försök att förbli lugn för att bättre hjälpa honom eller henne att slappna av - ångest kan förvärra symtomen. Vätskor och feberreduktionsmedel kan också hjälpa till att hantera symtom. Om du är orolig, ditt barns infektion inte rensar upp, tveka inte att ringa till din läkare.

Förebyggande

Croup orsakas av ett virus, så det kan spridas genom hosta och nysning, liksom av smutsiga händer, dela leksaker och dela drinkglas eller matredskap. För att förhindra krok rekommenderar American Academy of Family Physicians att du:

 • Se till att alla i ditt hus tvättar sina händer ofta.
 • Kasta bort smutsiga vävnader från rinnande näsor och nyser direkt.
 • Tvätta leksaker i varmt tvålvatten om ett sjukt barn har haft dem i hans eller hennes mun.
 • Fråga personer med hosta för att undvika att kyssa eller leka med ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer