Förstå mental matematik och hjälpa ditt barn bli bättre på det

Anonim

Psykisk matematik avser praktiken att göra beräkningar i ditt huvud. Det används ofta som ett sätt att beräkna en uppskattning snabbt genom att använda mattefakta som har begåtts till minne, såsom multiplikation, delning eller dubbla fakta. Studenter som övar mental matematik gör beräkningar i sina sinnen utan vägledning av penna och pappersarbete, kalkylatorer eller andra hjälpmedel.

En bra livsfärdighet

Mental matematik är en extremt vanlig och praktisk färdighet, och de flesta gör åtminstone en del mental matematik dagligen. Utan förmågan att göra mental matematik kan det vara svårt att slutföra vanliga dagliga uppgifter.

Studenter som behärskar tekniken för mental matematik kommer att finna att det hjälper dem i många situationer, både i skolan och utanför klassrummet. De kan använda mental matematik för att beräkna hur många videospel de kan köpa med deras veckotillägg eller berätta hur mycket de mellanmål som de tagit sig från hörnaffären kostar innan de går upp till registret.

I sina studier kan kunskap om mentala matematiska metoder hjälpa till att göra nya koncept lättare att lära. Att ha till och med grundläggande mentala matematiska färdigheter innebär att studenten inte behöver stoppa processen med problemlösning för att använda en räknare, vilket är mycket användbart när man tar prov eller slutfört läxuppgifter.

För tonåringar och vuxna gör det möjligt för mentala färdigheter att beräkna priset på försäljningsartiklar, veta hur stor av ett tips som ska gå, eller hur man delar upp en proposition när en stor fest diner ut.

När är barn redo för mental matematik?

Psykisk matematik är ett grundläggande verktyg som utvecklas progressivt från och med den tiden som grundläggande tilläggs- och subtraktionskoncept lärs i grundskolan.

När barnen går igenom betyg, förklarar de praktiska sätten mental matematik kan hjälpa dem kommer sannolikt att motivera dem att bli mer skickliga på övningen.

Studier har visat att studenterna är mer intresserade av att lära sig tekniker som de kan tillämpa på verkliga situationer.

Sätt att hjälpa ditt barn förbättra

Vissa studenter kommer att vara bättre på vissa former av mental matematik än andra. Vissa studenter kan enkelt lägga till och subtrahera men kan möta svårigheter att dela och multiplicera mentalt, särskilt när stora antal är inblandade.

Om ditt barn kämpar med alla former av mental matematik är det viktigt att upptäcka problemet med roten. Kämpar ditt barn i matteklassen, även när en penna, papper och miniräknare är praktiska? Eller kämpar ditt barn bara när man bestämmer ekvationer i hans eller hennes huvud?

Svårighet att fylla mentala matematiska problem kan indikera att ditt barn inte har behärskat grundläggande matematiska strategier. Hon kan behöva extra hjälp eller någon att undervisa om sådana begrepp på ett annat sätt.

Du kanske också vill att ditt barns lärare ska se om hon tycker att en inlärningssjukdom, som dyscalculia, kan vara i spel. Läraren kan granska ditt barns arbete och ge bedömningar för att nå sin åsikt.

Om det bara är att ditt barn bara behöver mer träning i mental matematik, kan du uppmuntra dem att sätta sina mentala matematiska färdigheter på olika sätt:

Öva tricks och strategier

Mentala beräkningar involverar användning av specifika tekniker skapade för att lösa specifika typer av problem, snarare än att memorera svaren på ekvationer. Var inte rädd för att använda flashcards, onlinevideoer och roliga och interaktiva mattewebbplatser för att presentera mattekoncept för ditt barn.

Applicera det i Real Life

Få ditt barn att betala kostnaden för några av föremålen i kundvagnen i huvudet eller få henne att räkna ut hur mycket en låda med frukttips kostar om de säljs med 10 procent rabatt. Yngre barn kan dra nytta av en enklare uppgift, som att berätta hur många fler äpplen du behöver om du vill ha fem och har redan två i vagnen.

Prova Hands-On Play

Från knappar till pärlor, kom på sätt att få ditt barn att lägga till, subtrahera och dela hushållsobjekt. Lägg till exempel 30 bitar makaroner på bordet och fråga henne hur hon skulle sortera dem i tre skålar om varje måste hålla samma mängd. Sedan ska hon genomföra sin plan för att se om hon har rätt.

Praktiskt lärande kan hjälpa ditt barns huvudkonsept snarare än att bara memorera mattefakta.

Ett ord från Verywell

Kom ihåg att inte trycka på ditt barn och istället fokusera på att göra dessa aktiviteter roliga och underhållande. Att öva mental matematik genom lek och i den verkliga världen kan vara precis vad ditt barn behöver för att förbättra färdigheten.

Populära Inlägg

Läs Mer