Förstå Baby Tantrums

Anonim

Föräldrar till en ny bebis spenderar det första året av sitt barns liv att lära känna hennes humör. Men precis runt sin första födelsedag börjar barn bli mer benägna att drabbas, vilket kan fånga till och med den mest uppmärksamma föräldern vakt. En innehållsbarn kan plötsligt vara i en full-on-smältning som en omkopplare har blivit omvänd.

Mitt i skriket är det viktigt för en förälder att vara lugn, även om det kan vara svårt. Roten av de flesta tantrums är frustration. Det kan ta tid för ett ungt barn att lära sig att uttrycka sig, och kopplingen mellan vad de vill ha och vad de försöker säga är vanligtvis den punkt på vilken ett tantrum börjar.

Det är viktigt för ditt barn att förstå att du bryr dig om hennes behov, så under dessa tantrums gör ditt bästa för att svara på rätt sätt samtidigt som du behåller hälsosamma beteendegränser för din bebis.

Under en tantrum, föräldraexpert, rekommenderar Elizabeth Pantley att föräldrar först överväger om ett tantrum verkligen är ett symptom på något annat, som trötthet eller hunger. Ofta kommer barn som är översimulerade att agera eftersom de känner sig överväldigade.

Hur man förebygger tantrum

Nyckeln till att förhindra tantrums är att beakta dina barns behov och förutse dem. Låt oss åter understryka att det här inte är lätt, och om mamma eller pappa är trött och frustrerad så är det ännu svårare. Ett försökt och sant sätt att förhindra tantrum orsakade av frustration är att hålla barnet på en förutsägbar rutin. Vakna tid, frukost tid, tupplur, sängtid, etc., bör följa samma mönster så ofta som möjligt. Denna förutsägbarhet ger små barn en känsla av säkerhet, vilket är extremt tröstande. På dagar när du vet att rutinen kommer att avvika (mormor och morfar är ökända störare, men deras avsikter är vanligtvis bra), försök att planera i enlighet med detta, om det betyder en extra belöning för gott beteende eller en improviserad tupplur om en bebis ser kinkig.

Naturligtvis finns det ingen idiotsäker metod för att säkerställa perfekt beteende hela tiden, och du kommer sannolikt att hantera en tantrum vid någon tidpunkt, oavsett hur svårt du arbetar för att undvika det. Barnen har en otrolig förmåga att kasta sina högsta tantrum i en mataffär eller en trevlig restaurang. Tänk bara på att ju mer du reagerar med ångest, frustration eller ilska, desto mer bränsle kommer du att hälla på elden. Gör ditt bästa för att hålla dig lugn och tala i en fast men lugnande röst. Mjuka handen kan också hjälpa till att lugna hennes humör. Kom ihåg vid denna ålder, ditt barn kommer sannolikt att behöva hjälp för att lugna ner sig. Det är inte en färdighet som hon har på egen hand just än.

En annan viktig sak att komma ihåg: Låt inte en äldre baby eller småbarn använda tantrums eller oskäligt beteende för att få vad hon vill ha. Om du ger in och köper det leksaken för att stoppa en gråtformning, förstärker du bara detta negativa beteende. Om du tror att ditt barns tantrum är långvarigt och gränsar till out-of-control, eller det tar lång tid att lugna ner henne, kan det här vara något att diskutera med din barnläkare för att se till att det inte finns något större hälsoproblem .

Håll dig kall (även om det kan vara svårt)

Dessutom kan din tankegång hjälpa till att påverka hur du reagerar. Ha lämpliga förväntningar på ditt barns utveckling. Var tålamod med din bebis när hon befinner sig i en ny situation eller med nya människor. Arbeta med din baby som hon lär sig nya färdigheter och är utsatta för frustration.

Var noga med att ge dig själv en paus också; många föräldrar, särskilt första gången föräldrar, skyller sig själva eller tycker att det är deras fel när deras barn kastar ett tantrum. Det är ett vanligt skede av varje barns utveckling, och det varar inte för evigt (även om det ibland verkar oändligt). Genom att hålla ett coolt huvud och visa din bebis bryr du dig om hennes behov, du kommer att bli väder i tantrumåret bara bra.

Populära Inlägg

Läs Mer