Förstå Baby Growth Spurts

Anonim

Om du har märkt att din baby plötsligt är hungrig hela tiden efter att ha fått en bekväm rytm för ditt barns ätmönster, kanske hon går igenom en tillväxtspurt. Tillväxtpulver varar i några dagar, och barnen är ofta hungriga, sömniga och noga under den tiden, men borde inte ha tecken på sjukdom som feber eller kräkningar.

Periodisk tillväxt spurts är helt vanliga för spädbarn, och det är den mest troliga förklaringen på vad som verkar vara en ravenous baby. Som nya föräldrar, när ditt barn blir extra hungrig, kanske du börjar undra om du matar din bebis tillräckligt, om mamma gör tillräckligt med bröstmjölk eller om din baby behöver starta fasta ämnen.

En Baby Growth Spurt

En spädbarns tillväxtspurt är en plötslig utbrott i ditt spädbarns tillväxt som åtföljs av en kort period av ökad utfodring. Ibland kan det verka som att din baby utbröt sin söta lilla sovare över natten - och det kan bero på att han faktiskt gjorde det.

Förutom att äta non-stop, kan din baby tyckas vara mer noggrann än normalt, vakna oftare från tupplurar eller från nattens sömn.

Växtspetsar brukar inte vara i mer än två till tre dagar, men de dagarna kan säkert känna sig som om du fångas i en oändlig matningscykel under hungersnäckningen.

Vad man ska göra under en spädbarns tillväxtspurt

Det bästa du kan göra under en tillväxtspurt är att öka ditt barns matningar.

Under den nyfödda perioden är det bäst att mata din lilla genom dessa spetsar om han är hungrig. Om din baby är äldre än 6 månader kanske du vill prata med din barnläkare om hur du hanterar vanliga nattväckningar. Du kanske inte behöver mata din äldre baby ofta under natten om din baby har haft jämn viktökning.

Om du ammar, kommer tillväxtpulver hjälpa till att öka din mjölkförsörjning. Så du behöver inte ge upp om omvårdnad under dessa perioder om du är dedikerad att amma din bebis.

När tillväxtspurts händer

Amning av mödrar kan märka några intensiva matningsmönster under de första veckorna. Dessa är kända som klyvmatningar, och de är viktiga när det gäller att upprätta din mjölkförsörjning och hjälpa barnet att gå ner i vikt.

I ditt barns första år är det möjligt att du kommer att se ungefär fem tillväxtpulver, som uppträder någon gång runt 6 veckor, 8 veckor, 3 månader, 6 månader och 9 månader. Dessa är typiska åldrar när tillväxtspurt uppträder, men alla barn växer och utvecklas unikt. Så förväntar dig inte nödvändigtvis att en tillväxtspurt kommer att hända exakt på den förutsagda tidslinjen.

När att oroa sig

Om du fortfarande har en känsla av oro för att din baby inte får tillräckligt med mat eller att något är fel med din mjölkproduktion, finns det några saker du kan leta efter. Håll öga på blöjräkning. Vad som går in måste komma ut! När din baby är äldre än 5 dagar gammal borde du förvänta dig 5 till 6 blöjor om dagen. Om din baby är pooping enough, är detta ett gott tecken på att hon får tillräckligt med att äta.

Du kan också göra en viktkontroll. Dessa kan ofta göras som en snabb sjuksköterska för att se om siffrorna på skalan går upp, vilket är ett gott tecken på att ditt barn växer.

Populära Inlägg

Läs Mer