Ultraljudskyltar för att bestämma barns sex

Anonim

Om du har valt att ta reda på ditt barns kön, kommer du med största sannolikhet att göra det via ultraljud. Vanligtvis görs ultraljudet halvvägs genom graviditeten. Det kallas fetalanatomiundersökningen och det är gjort att leta efter fostrets anomalier, inte bara för att ta reda på ditt barns kön.

Noggrannheten i rapporten kommer att bero på många faktorer, inklusive barnets ålder, den utrustning som används, teknikerna och barnet. Det finns emellertid vissa tecken i ultraljuds bilder från pojke och flickor som tekniker använder för att bestämma kön på din bebis.

1

Frånvaro av penis = Tjejteori

Ett tecken på att mödrar tror automatiskt indikerar en tjej, till exempel är "Absence of Penis = Girl" -teori. Denna teori säger att om ultraljud tekniker misslyckas med att hitta en penis är barnet automatiskt en tjej. Du kommer att se nedan finns det mer till en tjej ultraljudsbild än avsaknaden av en penis. Faktum är att en klitoris och en penis är ungefär samma storlek och form, särskilt tidigt under graviditeten.

2

The Hamburger Sign (Girl)

När du gör en ultraljud för att bestämma ditt barns kön, kommer en ultraljudstekniker faktiskt att leta efter tjejen genitalia-labia och klitoris. När dessa ses ses det ofta som "Hamburger Sign", eftersom klitoris som ligger mellan labiala läpparna ser ut som en hamburgare mellan två bullar eller tre linjer, där labia skulle vara hamburgarens bullar och klitoris skulle var köttet

3

Sköldpaddsskylten (pojke)

När ultraljudstekniker letar efter en pojke söker de efter något som kallas sköldpaddsskylten. Det här är där du kan se penisens spets kikar ut bakom testiklarna. Det kan vara svårare att se med några barn, varför det finns flera tecken att leta efter under en ultraljud. Behandlingsåldern och ställningen hos barnet spelar en roll i vad som kan ses.

4

Den rätta penis

Även som foster kan och kan barnbarn få erektioner. Om du råkar titta med en ultraljud under den tiden kommer du att se en mycket tydligt definierad penis. Detta gör uppenbarligen att identifiera en pojkvän mycket lättare. Att se en erektion kan störa vissa föräldrar, men oroa dig inte - det är normalt att pojkarna har erektioner. Du kommer också att märka dessa efter födseln, under blöjförändringar.

Ett ord från Verywell

Ju större tillgänglighet av 3D-ultraljud har förändrat hur ultraljuden bestämmer ett barns kön. 3D-ultraljud är ofta mer exakta eftersom du kan se kroppsdelar tydligare, i motsats till att gissa från skuggor.

Oavsett vilken typ av ultraljud du använder, kommer det alltid att finnas fel, särskilt med tidiga ultraljud. Före 18 veckor är klitoris och penis ungefär lika stora och kan lätt misstas. Även om du förståligt vill veta kön av ditt barn och förbereda sig för sin födelse, är det bäst att vara tålamod.

Populära Inlägg

Läs Mer