Typiska gestationstider för dubbla graviditeter

Anonim

Vanligtvis förekommer tvillingar och andra multiplar tidigare än singletoner. Det här är användbar information, eftersom det betyder att du måste vara beredd på dina nyanlända så tidigt som 28 veckor efter befruktningen. Det är också viktigt att veta att tvillingar är mer troliga än singletoner att kräva minst några dagar på sjukhuset innan de kommer hem.

Varför är tvillingar ofta födda tidigt?

Det finns olika orsaker till att tvillingar ofta fötts före de vanliga 37 veckorna. Risken för förtida arbetskraft och för tidig födsel ökar när det finns mer än en baby i livmodern. Andra tillstånd som preeklampsi, placenta dysfunktion och TTTS är vanligare vid tvilling graviditet och ökar risken för en tidig leverans.

Hur tidigt borde du förvänta dig dina tvillingar?

Forskning från National Organization of Moms of Twins Clubs (NOMOTC) indikerar att ungefär hälften av multiplarna är födda före 36 veckors graviditet. I den nationella statistikrapporten för 2009 rapporteras att 60% av tvillingarna föddes för tidigt (mindre än 37 avslutade dräktveckor) och 11, 4% ansågs mycket preterma (mindre än 32 avslutade dräktveckor).

Skulle tvillingar bli inducerade?

Det finns inget sätt att veta exakt när dina barn kommer att födas. I vissa fall kan en för tidig födelse inte undvikas. Vissa läkare känner att 37 eller 38 veckor borde betraktas som fullvuxna för tvillingar och kommer att försöka leda till att barnen levereras vid den tiden.

En studie från 2006 visade att tvillingar levererade över 40 veckor var mer benägna att ha lägre APGAR-poäng och en högre dödlighet. Det drog dock slutsatsen att det inte fanns några ytterligare hälsofördelar för spädbarn som levererades vid trettiofem eller åttioåtta veckor. Under 2012 drog forskare från Adelaide University slutsatsen att 37 veckor var den perfekta graviditeten för tvillingar, med hänvisning till att barn som föddes efter den tiden stod inför en ökad risk för långsammare tillväxt, vilket resulterade i låg födelsevikt och andra potentiella hälsokomplikationer. Konsultera med din vårdgivare för att bestämma det bästa handlingssättet för din graviditet och leverans för att säkerställa det hälsosamma resultatet för både mamma och barn.

Populära Inlägg

Läs Mer