Typer av roliga sommaraktiviteter för tonåringar

Anonim

Även om de flesta tonåringar ser fram emot sommartid, blir många av dem uttråkad av den andra veckan av semester. Och tyvärr spenderar många uttråkade tonåringar sina sommar semester stirrar på sin elektronik.

Eller ännu värre, sommarkörhet kan leda till dåliga val som att experimentera med ämnen eller ta risker med vänner.

Åtminstone kan en tråkig sommar påverka din tonårs lärande. Hon kan förlora några av hennes akademiska färdigheter om hon inte är intellektuellt utmanad under sommaren.

Med lite hjälp från dig kan din tonåring göra sommaren till den bästa semestern någonsin. Här är de bästa sommaraktiviteterna för tonåringar som kommer att hålla ditt barn glada, passande och friska.

Föreslå familjeaktiviteter Din tonåring kommer att älska

Sommar är en bra tid att tillbringa kvalitetstid tillsammans. Utan stress i skolarbetet och med färre aktiviteter på kalendern kommer du sannolikt att ha fler möjligheter att binda. Här är några strategier för att skapa familjeaktiviteter som din tonåring kommer att njuta av.

 • Skapa familjeutmaningar: Skapa en veckokonkurrens, som vem kan bygga högsta korttornet eller det bästa sandslottet.
 • Spela med din tonåring: Oavsett om du slänger vattenballonger på varandra, eller du dyker huvudet först ner i glid-och-glidbanan, var inte en åskådare. Visa din tonåring att du är villig att komma dit och ha kul tillsammans.
 • Njut av en lugn stund tillsammans: Gå på en familjepicknick och spendera en eftermiddag som tittar på molnen. Eller håll ett gammaldags familjen brädspel natt hemma.
 • Gör mat kul: Oavsett om du gör din egen glass eller omväxlande väljer middagsmöjligheter, finns det många möjligheter att göra måltider till roliga familjeaktiviteter.

Planera projekt som kan hålla hela sommaren

Skapa ett projekt som kommer att hålla din tonåring upptagen, men en som också ger din tonåring en känsla av prestation i slutet av sommaren. Sitt ner med din tonåring och brainstorm några möjligheter. Här är några projekt som din tonåring kanske vill försöka.

 • Starta en trädgård: Att odla en pizza trädgård, starta din egen grönsaks trädgård eller bygga en blomsterträdgård kan ge din tonåring något att göra hela sommaren. Från hälsosammare matvanor till förbättrat psykiskt välbefinnande erbjuder trädgårdsarbete tonåringar några överraskande fördelar.
 • Uppmuntra din tonåring att volontär: Tala med din tonåring om volontärarbete under hela sommaren. Många organisationer, som sjukhus, accepterar tonårsfrivilliga. Din tonåring kan också delta i fundraisers eller hon kan njuta av att utföra slumpmässiga gärningar.
 • Starta ett företag: Även om din tonåring är för ung för att få jobb kan hon alltid starta ett företag. En enkel gräsklippning eller hundvandring kan vara ett bra sätt att lära sig ansvar och tjäna lite extra inkomst.
 • Planera en händelse: Låt din tonåring hjälpa till med en familjesemester eller berätta för honom att han kan kasta en back-to-school-fest om han gör planeringen. Att planera en händelse kan hjälpa din tonåring att utöva livsförmåga, såsom budgetering, tidshantering och kommunikation.

Främja aktiviteter som kommer att hålla din tonåring fysiskt aktiv

Med färre sportaktiviteter kan sommarsemester leda till att några tonåringar blir stillasittande, vilket inte är bra för deras hälsa. Så här förhindrar din tonåring att bli en soffpotatis.

 • Uppmuntra din tonåring att bli aktiv varje dag: Om din tonåring inte deltar i organiserad sport under sommarmånaderna, uppmuntra henne att hitta sätt att hålla sig aktiv. Utmana henne att cykla fem mil per dag eller simma i stadspoolen flera gånger i veckan.
 • Planera familjeaktiviteter som innebär motion: Gå vandring som en familj på helgerna eller gå en promenad varje kväll efter middagen. Leta efter nya aktiviteter du kan försöka som en familj också. Oavsett om du experimenterar med frisbee golf eller du tar surfing lektioner tillsammans, gör fitness kul.

Uppmuntra aktiviteter som kommer att hålla din tonåring mentalt aktiv

Sommarhjärnavlopp kan vara ett verkligt problem, speciellt om din tonåring spenderar sina dagar som spelar videospel. Uppmuntra honom att engagera sig i aktiviteter som kommer att hjälpa honom att hålla sinne skarpa. Hjälp honom att upptäcka roliga aktiviteter som uppmuntrar till lärande.

 1. Tänk på framtiden: Sommaren är en bra tid för att uppmuntra din tonåring att fokusera lite på framtiden. Besök en högskola tillsammans eller hjälp med att ordna din tonåring till jobbet skugga någon som arbetar i en karriär som intresserar honom.
 2. Uppmuntra din tonåring att läsa: Ta en veckotur till biblioteket och utmana din tonåring att läsa en ny bok varje vecka. Uppmuntra honom att utforska nya genrer eller att starta en bokklubb med vänner. Läsning kan hjälpa till att hålla din tonårs hjärna aktiv och det kan göra honom till en livslångt lärande.
 3. Använd elektronik på ett hälsosamt sätt: Istället för att stirra på en skärm, uppmuntra din tonåring att bygga en webbplats eller lära dig grafisk design.

Planera inomhusaktiviteter

Det är viktigt att planera för de regniga dagarna eller sörja varma dagar när din tonåring inte kommer att gå utanför. Hitta några inomhusaktiviteter som din tonåring kan komma ihåg så att hon inte kommer att bli uttråkad. Här är några idéer som kan hålla henne upptagen.

 • Ge konstleveranser: Konstprojekt kan vara lika enkla som en collage gjord av gamla tidskrifter eller kan innebära komplexa hantverk som att sy en ny outfit. Uppmuntra din tonåring att skriva sånger, rita bilder och skapa poesi.
 • Uppmuntra hushållsaktiviteter: Det finns alltid saker som kan göras runt huset. Låt din tonåring måla sitt sovrum en ny färg eller tilldela sysslor, som att städa ut i garaget. Utmana henne att visa dig att hon kan vara ansvarig.

Stödaktiviteter för din tonåring att göra med vänner

Det är viktigt för tonåringar att upprätthålla friska vänskap. Och ibland, under sommarsemester, kan ett litet vuxenstöd säkerställa att dessa vänskapar fortsätter att vara aktiva när skolan saknas. Här är några roliga aktiviteter för tonåringar att göra med vänner under sommaren.

 • Låt din tonåring ha vänner över: Det finns mycket att säga för att veta var din tonåring är och vem hon hänger med, så var villig att vara värd för en filmfestival över natten eller gå med på att köra tonåren till stranden. Om din tonåring inte ser vänner ofta, uppmuntra henne att planera flera händelser under sommarmånaderna.
 • Hjälp tonåringar blir involverade i samhället: Tonåringar har mycket tid under sommaren, och ganska ofta har samhällen behov. Försök att länka din tonåring till samhällsaktiviteter, till exempel att organisera en händelse eller läsa till barn på biblioteket. Med lite hjälp att komma igång, trivs många tonåringar mer involverade i sina samhällen.

Populära Inlägg

Läs Mer