Typer av bilstolar för din baby

Anonim

Bilstolar är utformade för att transportera din baby i en bil säkrare. Vilken typ du väljer kommer att bero på ditt barns ålder, höjd, vikt, livslängd och huruvida du vill kunna ta bort sätet enkelt eller inte. Se till att du får rätt plats för ditt barns ålder och vikt, att det passar in i ditt fordon och att du använder det varje gång. Kom ihåg att kontrollera både ditt fordon och din bilsäteens bruksanvisningar för att du ska installera och använda din bilsits korrekt.

1

Spädbarnssäte

En spädbarnstol är avsedd för spädbarn. Detta är vanligtvis från födseln tills din baby är 2 år när han eller hon kommer att behöva en större plats. Dessa bilstolar är utformade för att åka i bilen endast i bakåtvänd läge.

Barnbarnstolen kan också dubbla som bärare. (Placera inte bilsätet i kundvagnen - även om den klickar, den är inte avsedd för det och är mycket farlig. Istället, överväga en slinga eller annan transportör.) Många modeller av detta barnbarnsäte kan antingen sättas fast i bilen direkt eller i en bas som stannar fast i bilsätet. Flera baser kan köpas för flera bilar.

En spädbarnstol kan variera mellan sex och tjugofyra månader beroende på hur mycket ditt barn har ökat och bilsitsens storlek. Vissa barn växer upp barnbarnssätet snabbare än andra. När ditt barn når maximal vikt ELLER höjdgräns för sätet är det dags att byta till en annan typ av bilsäte utformad för äldre barn och småbarn.

Att få ett nytt bilbarnstol betyder inte nödvändigtvis att du ska vrida bilbarnstolen så att den vetter framåt. Du vill hålla ditt barn bakåtvänd så länge som möjligt eftersom det är säkrare. National Highway Traffic Safety Administration rekommenderar att du håller ditt barn i en bakåtvänd position tills han eller hon är 3 år gammal.

För tidiga spädbarn under en viss vikt kan det behövas en bilbädd före ridning i ett barnbarnstol.

Roligt faktum: Bilstolar har utgångsdatum. Var noga med att kolla din bilstol, speciellt om du använder bilbarnstol från ett tidigare barn.

2

Cabriolet bilstolpe

Cabriolet bilstolar används från födseln tills ditt barn växer upp en bilstol. Det innebär att du kan utnyttja din investering mer. De kan användas i framåtriktad eller bakåtvänd position, beroende på ditt barns vikt. Bakre vändning används för spädbarn upp till 3 år, och du kan börja sätta ditt barn i framåtriktat läge när han eller hon är tre år gammal.

Nedgångarna till konvertibilsstolar är att de inte är bärbara och inte kan användas som spädbarnsbärare. De har inte baser och flyttas inte enkelt från en bil till en annan. Vissa föräldrar tycker att dessa större platser är svårare att använda för småbarn, även om deras bulk ofta främjar en känsla av säkerhet.

3

3-i-1-platser

3-i-1-stolar, eller allt-i-ett-stolar, liknar konvertibilsstolar, förutom att de också fungerar som ett booster seat. Fördelen med den här sätet är att du bara behöver köpa ett säte och det kommer att växa med ditt barn från bakåtvända framåt framåt till ett boostersäte tills han eller hon är gammal nog att bara använda säkerhetsbältet.

4

Booster Seat

Booster bilstolar ska endast användas för barn i framåtriktat läge. Minimikravet varierar från 30-40 pund, beroende på vilken modell du väljer. Den goda nyheten är att boosterbilsitsen fungerar tills ditt barn är gammalt nog att inte behöva en bilstol igen. Eftersom barnstolar lagar förändras och varierar från stat till stat, många stater går med högre vikt krav för barn i bilstolar.

Den här typen av bilsits kan ha sin egen uppsättning spännen eller sele eller det kan använda säkerhetsbältet som redan finns i din bil. Ditt barns höjd kommer att diktera vilket är mest bekvämt. Om möjligt, prova bilsitsen med ditt barn innan du köper det.

För närvarande är rekommendationen att ditt barn ska vara i ett bilsäte tills han eller hon är 4 fot 9 tum, som är mellan 8-12 år gammal. Ditt barn borde bara åka i baksätet tills han eller hon är 13 år gammal.

Populära Inlägg

Läs Mer