Typer av bröstpumpar

Anonim

Bröstpumpar används för att avlägsna och samla mjölk från dina bröst. När du har samlat in kan mjölken omedelbart matas till ditt barn eller förvaras i förvaringspåse och behållare för bröstmjölk som ska användas vid en senare tidpunkt. Du kan använda en handuttryckningsteknik för att ta bort bröstmjölken. Beroende på hur ofta du behöver uttrycka kan det vara lättare och bekvämare att använda en pump.

Du kan välja att använda en bröstpump om:

  • Du behöver hjälp för att dra ut platta bröstvårtor eller inverterade bröstvårtor.
  • Du vill ge bröstmjölk till ditt barn medan du går ut under en kort tid.
  • Din baby är preemie eller på sjukhuset och kan inte amma.
  • Du återvänder till jobbet eller skolan.
  • Du behöver ibland lindra smärtan och trycket i engorgement.
  • Du har slutat amma och vill börja omarbeta.
  • Du vill skapa en mjölkförsörjning för en adoptiv baby.
  • Du vill öka din mjölkförsörjning.
  • Du måste tillfälligt avvänja ditt barn.

Oavsett orsaken kan vara att de flesta ammar mammor tycker att det är användbart att ha en pump till hands. Men vilken ska du välja? Det finns så många typer, stilar och märken av bröstpump tillgänglig att det kan vara svårt eller överväldigande att välja en. För att hitta den pump som passar dig, bör du tänka på din budget och hur mycket tid du ska spendera

1

Manuell bröstpumpar

Manuella pumpar är bröstpumpar som du arbetar manuellt. Du kan behöva trycka på en utlösningsknapp eller skjuta en cylinder fram och tillbaka för att skapa sug som tar bort mjölken från dina bröst. Dessa pumpar tenderar att vara små, billiga och lätta att lagra för att resa. De fungerar bra för kortvarig användning eller tillfällig pumpning. Om du emellertid ofta pumpar eller tar bort en stor mängd bröstmjölk när du pumpar, kan det vara tidskrävande och tröttsamt att använda en manuell pump.

2

Batteridrivna bröstpumpar

En batteridriven pump kan vara ett bra alternativ om du bara behöver pumpa en gång om dagen eller mindre och du inte vill använda en manuell pump. Eftersom de vanligtvis inte är tillräckligt starka för att stimulera mjölkproduktionen eller upprätthålla mjölkförsörjning, behöver du fortfarande sätta barnet i bröstet för de flesta matningar. Batteridrivna pumpar är vanligtvis små, bärbara och ganska lätta att använda. Men de behöver batterier som kan bli kostsamma att ersätta över tiden. Du vill också behålla extra batterier för hand om du behöver dem.

3

Elektriska bröstpumpar

Om du behöver pumpa mycket ofta kommer en elektrisk pump att ge dig de bästa resultaten. Elektriska pumpar är starkare och kraftfullare, så att de kan användas för att hjälpa till att etablera, underhålla och öka din mjölkförsörjning. Dessa pumpar är de mest effektiva som kan spara mycket tid, men de är också dyrare, större och kräver en strömkälla.

4

Bulb-Style Pumps

Bröstpumpens bröstpumpar, även kallade cykelhornspumpar på grund av sin form, rekommenderas inte. De är ohälsosamma, ineffektiva och kan orsaka skador på dina bröst. Undvik att använda pumpar av bröstpumpar.

5

Använda bröstpumpar

Vissa bröstpumpar kan användas av mer än en person. Dessa pumpar är utformade så att de kan steriliseras och de delar som kommer i kontakt med bröstmjölk är disponibla. Det är vanligtvis de pumpar du kan hyra eller använda medan du är på sjukhuset. De flesta personliga bröstpumpar är endast avsedda att användas av en person. De kan inte steriliseras helt och även med nya bröstsköldar och slangar finns det fortfarande risk för överföring av smittsamma sjukdomar. Innan du använder någon pump som har använts av någon annan, se till att den är säker att användas av mer än en person och att den har blivit korrekt steriliserad.

För mer information om bröstpumpar, tala med din läkare, en amningskonsult eller din lokala La Leche-grupp. De kan hjälpa dig att avgöra om det skulle vara bättre för dig att hyra eller köpa en bröstpump, och vilken typ av bröstpump skulle fungera bäst för din specifika situation. WIC-programmet kan också hjälpa dig att få en bröstpump. Kontakta ditt lokala WIC-kontor för att se om du kvalificerar dig.

Avslöjande

E-Commerce Content är oberoende av redaktionellt innehåll och vi kan få ersättning i samband med ditt köp av produkter via länkar på den här sidan.

Populära Inlägg

Läs Mer