Tween Föräldraskap Tips för 10, 11 och 12-åringar

Anonim

Mellanåren är en övergångstid. Inte längre ett litet barn, men inte riktigt en tonåring, varierar mognadsnivåerna kraftigt i denna ålder.

Det är en lämplig tid att lära barnen de färdigheter de behöver för att lyckas under tonåren och bortom.

Dagligt liv

Många tweens är helt oberoende. De kan ta hand om sin hygien med några påminnelser, de gör sina sysslor, och de slutar sina läxor.

Andra behöver dock lite extra stöd. Om ditt barn inte är motiverat att göra saker på egen hand, är det en bra tid att börja hjälpa honom att bli mer ansvarsfull så att han kan ta hand om sin hälsa och välbefinnande.

Kost och näring

Ditt barns näring är viktigt för hans övergripande hälsa. Korrekt näring bör omfatta att äta tre måltider om dagen och två näringsrika mellanmål.

Begränsa hög socker och fetma livsmedel. Och uppmuntra ditt barn att äta gott om frukter, grönsaker, magert kött och mager mejeriprodukter.

En hälsosam diet är viktig för att hjälpa din mellanrum att växa fysiskt till sin fulla potential.

Det är normalt för tweens att uppleva fluktuationer i deras aptit. Tillväxtpulver kan leda till ökad aptit.

De bästa näringsråd för att hålla ditt barn hälsosamt innefattar att uppmuntra dem att:

 • Ät en mängd olika livsmedel
 • Balansera maten du äter med fysisk aktivitet
 • Ät gott om spannmålsprodukter, grönsaker och frukt
 • Välj mat med låg fetthalt, mättat fett och kolesterol
 • Konsumera socker och salt i måttlighet
 • Använd tillräckligt med kalcium och järn för att möta deras växande kropps krav

Lager köket med lågt kaloriinnehåll och mager måltider, snacks och efterrätter. Låt bara din tween dricka lite fett eller skummjölk. Håll högt kalori snacks, till exempel chips, läsk eller glass ut ur huset så mycket som möjligt.

Ät middag tillsammans som en familj och gör måltider roligt för alla. Argumentera inte om läxor eller andra problem vid middagsbordet. Istället ska du hålla samtalet så roligt som möjligt.

Tvinga inte din tween att äta något han inte vill ha. Erbjud sunda måltider till middag och om han är hungrig, ska han äta den.

Du behöver inte skapa en separat måltid för ditt barn om han inte gillar vad du tjänar.

Använd inte mat för att bestraffa eller belöna ditt mellanrum. Och gör inte en stor sak ut ur hans matvanor om han är en kräsen matare. Att fokusera på det för mycket kan göra saker värre.

De rekommenderade kalorierna för måttligt aktiva killar inkluderar:

 • 10 år: 1800 kalorier / dag
 • 11 år: 2000 kalorier / dag
 • 12 år: 2 200 kalorier / dag

De rekommenderade kalorierna för måttligt aktiva tjejer är:

 • 10 år: 1800 kalorier / dag
 • 11 år: 1 800 kalorier / dag
 • 12 år: 2000 kalorier / dag

Måttlig aktiv betyder en mellan som deltar i minst 60 minuters fysisk aktivitet, minst fem dagar i veckan. Tweens som är mindre aktiva bör konsumera färre kalorier och tweens som är mer aktiva kan behöva mer.

Fysisk aktivitet

Det rekommenderas att tweens får minst 60 minuters fysisk aktivitet varje dag. Eftersom många av dem inte längre har urtag blir det viktigare än någonsin att se till att du betonar fysisk aktivitet hemma.

Mycket av sin fysiska aktivitet bör innefatta aerob aktivitet. Att spela sport, cykla eller jogga är aeroba aktiviteter som du kan njuta av.

Muskelstärkande aktiviteter är också viktiga. Vissa tweens kan visa intresse för att lyfta vikter eller utföra styrketräning.

Tweens ska också delta i benbyggande aktiviteter. Basket, hoppa rep eller löpning kan alla hjälpa till att bygga ben.

Inkorporera fysisk aktivitet i ditt familjeliv. Gå på en familjen promenad på kvällarna, spela en sport tillsammans eller gå på långa cykelturer på helgerna.

Din tween kan tycka om att spela pass, gå till en hinderbana eller sparka en boll runt tillsammans.

Ditt barn kommer att lära sig hälsosamma vanor genom att titta på dig så se till att du är en bra förebild när det gäller fysisk aktivitet.

Problem med kroppsbilden är vanliga under tio år. Så det är viktigt att betona att träna för att hålla sig frisk och bygga starka ben, snarare än att gå ner i vikt eller se bättre ut.

Runt huset

Tweens njuter av att spendera mer tid att umgås med sina kamrater. Medan de fortfarande är intresserade av familjetid, kan de vara angelägna om att dölja sina familjeplaner om en vän ringer.

Det betyder inte att du ska ge upp på familjen roliga nätter, dock. Din tween kommer sannolikt att njuta av speciell tid med dig. Oavsett om du spelar brädspel, delta i fysiska aktiviteter, eller utforska nya platser, kan aktiviteter tillsammans vara ett bra sätt att binda.

Dina mellanrum kan också bli oförrevaktiga ibland. Hon kanske insisterar på att hon vet allt eller säger att hon ska göra sina sysslor enligt hennes villkor. Att försöka hävda sig är hennes sätt att få lite självständighet.

Du kan ge henne möjlighet att utveckla självständighet genom att erbjuda sina två val. Fråga, "Vill du städa ditt rum före middagen eller efter">

Tweens ska ha färdigheter att göra de flesta hushållssysslor. Om du ska låta din tween använda hushållskemikalier eller göra matlagning, se till att du täcker säkerhetsåtgärderna.

Lämpliga sysslor kan innefatta tömning av diskmaskinen, tvätta fönster, mopping golv, dammsugning och städning av badrummet.

Ett schema kan vara ett bra sätt att påminna dig om vad du förväntar dig av henne. Det kan minska trängseln att nagla henne eller påminna henne om att göra sina sysslor.

Ge incitament och belöningar när hon uppför sig ansvarsfullt. Du kan länka hennes sysslor till privilegier, till exempel skärmtid, eller du kan erbjuda en ersättning.

Hälsa och säkerhet

Ditt barn kan vara redo att stanna hemma ensam under korta perioder. Men se till att du känner till din statliga eller lokala lagar innan du överväger att lämna din mellanrum ensam.

Också, några tweens kanske inte är bekväma utan vuxen övervakning, så vet huruvida din tween är verkligen redo för upplevelsen innan du testar vattnet.

Ditt barn är gammalt nog nu för att lära dig om grundläggande första hjälpen. Förbered din tween för att hantera grundläggande nedskärningar och skador, och lär dig att du ska använda de olika föremålen i din familjs förstahjälps kit.

Din lokala YMCA eller sjukhus kan till och med erbjuda kurser till tweens och tonåringar på första hjälpen och HLR. Överväg att ta en klass med din mellanrum så att du är redo för alla nödsituationer.

Besöker doktorn

Om du inte har hälsoproblem rekommenderas årliga hälsotillstånd med barnläkaren.

Vid din årliga årliga checkup kan du förvänta dig:

 • En undersökning av ditt barns tillväxt och utveckling.
 • En genomgång av kost och sömnplaner
 • Mätning av hans höjd, vikt och blodtryck.
 • Rådgivning för förebyggande av skador, tandhälsa och en riktig kost.
 • En granskning av skolprestanda.
 • Immuniseringar: Tdap (tetanusbooster), Meningokocksvaccin (Menactra eller Menveo) och HPV-vaccin (pojkar och flickor), och eventuellt Varivax booster (om ditt barn inte har haft vattkoppor), HepB och HepA-serien - om inte redan givit .
 • Screening test: vision och hörsel test.

Vanliga hälsoproblem i tweens liknar yngre infektioner i barn och luftvägar och förstoppning kan vara problem vid denna ålder.

Tweens kan också se en läkare för pubertetsproblem. Acne kan börja i tweens som börjar puberteten.

Gynecmastia kan också vara ett problem. Det är inte ovanligt att pojkar har lite bröstutveckling när de går igenom puberteten. Det börjar vanligen som en liten bump under en eller båda bröstvårtor, som kan vara ömt. Du bör försäkra ditt barn om att denna bröstkorg är normal och bör försvinna inom några månader eller år utan behandling.

Sportskador är också vanliga vid denna ålder. Sprainer, brutna ben eller blåmärken kan bero på en mängd olika fysiska aktiviteter.

Sova

AAP rekommenderar tweens får mellan 9 och 12 timmars sömn varje natt. Många tweens saknar dock den rekommenderade sömntiden.

Extracurricular aktiviteter, läxor, familjetid, vänner och elektronik kan uppta mycket av din tween tid. Om de skär in i ditt barns vilotid kommer sovavistelsen att ta sin vägtull.

För att se till att ditt barn har tillräckligt med sömntid måste du ta del av hur mycket sömn ditt barn faktiskt får och justera sedan ditt barns schema i enlighet med detta.

Se till att din tween har tid att svänga från hans eller hennes dag innan du slår på sängen. Avveckling av aktiviteter kan vara att läsa, lyssna på musik eller ta en varm dusch före sängen.

Om din tween har svårigheter att vakna på morgonen eller hon har problem med att vara vaken under dagen, kan det vara ett tecken på att hon inte får tillräckligt med sömn.

Säkerhet

Olyckor är den främsta dödsorsaken för barn. De flesta av dessa dödsfall kan lätt förhindras och det är därför mycket viktigt att du alltid håller ditt barns säkerhet i åtanke. Här är några tips för att hålla din interpol säker:

 • Håll din mellanrum i en booster seat om det behövs . Barn i äldre skolar borde sitta i ett bälteställande booster-säte när de når gränserna för tyngd- och höjselbandets framåtvända bilsäte. AAP rekommenderar att barn inte använder en vuxen säkerhetsbälte tills de är 4 fot 9 tum i höjd och är mellan 8 och 12 år gamla.
 • Ditt barn borde rida i baksätet . Barn yngre än 13 borde rida på baksätet på bilen. Låt inte ditt barn åka i lastutrymmet på en lastbil, även om det är bifogat. I en olycka har barn på baksidan av en lastbil lite skydd mot allvarliga skador eller dödsfall.
 • Insistera på säkerhetsutrustning . Lär ditt barn att alltid bära all lämplig säkerhetsutrustning för varje sport (hjälmar, munskydd, dynor etc.).
 • Lär cykelsäkerhet . Låt ditt barn inte cykla utan hjälm. Lär säkerhetsregler om trafik, korsningar och trottoarer.
 • Öva mattrygghet . Tvätta frukter och grönsaker, äta inte underkokt kött eller fjäderfä, eller drick unpasteuriserad mjölk eller juice.
 • Installera rök- och kolmonoxiddetektorer . Ha en flyktplan i händelse av brand i ditt hem, använd brandskyddande sovkläder och lär ditt barn om brandsäkerhet (spel aldrig med tändstickor etc.).
 • Förvara pistoler säkert . Om du måste lagra en pistol i huset, håll den låst. Förvara det lossade och behåll ammunitionen lagrad separat. Tala med din tween om pistol säkerhet.
 • Lär ditt barn hur man ringer 911 . Se till att din tween vet vad som utgör en nödsituation och hur man ringer till hjälp.

Det är också viktigt att du börjar prata med dina mellanrum om sociala frågor, som alkohol, droger och sex. Medan du antar att ditt barn aldrig skulle delta i sådan vuxenaktivitet, finns det en bra chans att några av hans kamrater är.

Det är viktigt för tweens att veta hur man ska hantera övertryck och att känna igen faror när de stöter på dem.

Teknologi

De flesta tweens är bekväma med hjälp av elektronik. Men det betyder inte att de borde tillåtas använda dem utan tillsyn.

Många tweens använder sociala medier, har egna smartphones och använder regelbundet internet. Och även om det finns spel, webbplatser och appar som kan ge utbildningsinnehåll, kan digitala enheter också erbjuda många risker för tweens.

Från cyberbullies till online rovdjur kan den ofiltrerade världen av webben vara farlig för ungdomar. Tweens som surfar på nätet utan vuxenövervakning kommer sannolikt att stöta på vuxeninnehåll.

Sexting kan också bli ett problem under intervallet. Om din interpol ber om att se olämpliga foton på någon annan, eller om ditt barn är det som skickar nakeninnehåll, använder många ungdomar sina elektroniska enheter för att dela foton.

Skapa tydliga regler som skyddar din interpolets integritet. Berätta för ditt barn att det aldrig är bra att dela med henne av sin nuvarande plats, hemadress (eller någon annans adress), personnummer eller familjemedlemmar.

Om du tillåter ditt barn att använda sociala medier, välj ett smeknamn som skiljer sig från hennes riktiga namn. Undersök de potentiella riskerna och fördelarna med alla sociala medier, innan du tillåter ditt barn att gå med.

Förklara vad ditt barn ska göra om hon någonsin får meddelanden som får henne att känna sig obekväma eller om hon stöter på innehåll som är stötande. Begär att hon kommer till dig och berätta vad som hände.

Gör din tween använda sina digitala enheter i ett gemensamt område i hemmet. Titta över hennes axel ibland så att du vet vad hon gör. Använd föräldrakontroll för att säkerställa att hon bara får tillgång till barnvänligt innehåll.

Din Tween's World

Middle school kan vara en tuff tid för tweens. De strävar efter att passa in men de vet inte alltid hur man gör det.

Det finns också många akademiska utmaningar i mellanskolan. Och till och med en smart mellanklass som har utmärkat sig tidigare kan tycka att de har svårt.

Extracurricular aktiviteter kan hjälpa ditt barn att hitta vänner, få förtroende och utveckla intressen. Stötta dina intressen men inte bli förvånad om han ofta byter verksamhet.

Din tween experimenterar för att ta reda på mer om sig själv. Var tålamod eftersom ditt barn väljer genom möjligheter och uppmuntrar din tween att försöka söka nya erfarenheter.

Mobbning kan vara en stor fråga under tween år. Ditt barn kanske inte vill säga att hon blivit ett mål, dock. Hon kan vara generad och skämmas.

Det är viktigt att känna tecknen på mobbning. Prata om mobbning ofta.

Direkta frågor, som "Är någon som plockar på dig?" Kan vara pinsamt att svara på. Ställ frågor som "Är mobbning ett problem på din skola?" Din tween kan vara öppet för att prata om ämnet i mer allmänna termer först.

Var på utkik efter tecken på att ditt barn kan mobba andra. Medan de flesta föräldrar tror att deras barn aldrig skulle göra det, erkänner nästan hälften av alla tweens att de har mobbad ett annat barn vid en eller annan gång.

Din tween har sannolikt en viss förståelse för vad som händer i världen. Hon kommer sannolikt att höra nyheter om tragiska incidenter, våldshandlingar och naturkatastrofer.

Medan det kan vara för mycket för henne att sitta och titta på nyheterna med dig, kan du prata om dessa ämnen med henne. Prata om vilka åtgärder som vidtas för att hjälpa offren och hur människor i ditt samhälle arbetar för att hålla människor säkra.

Snabba tips

De flesta tweens börjar uppleva puberteten. För vissa kan detta vara en spännande tid. För andra kan puberteten vara läskigt och förvirrande.

Prata öppet med ditt barn om sin växlande kropp. Bjud in honom att ställa frågor.

Om du inte vet svaret på något är det bra att säga att du måste komma tillbaka till honom efter att du gjort lite forskning. Att hålla pågående samtal om puberteten och sexualiteten kommer att hjälpa dig att känna dig bekvämare.

Några tweens visar intresse för romantiska relationer och dating också. Se till att hålla många samtal om friska relationer och sexuell aktivitet.

Populära Inlägg

Läs Mer