Tween Dating: Vad att oroa sig och inte oroa sig för

Anonim

Beträffande allvar, tycks tween romanser likna tonårs- och vuxna relationer på ett antal sätt. För en, är mellanrumsförhållanden vanligtvis inte hemliga. De flesta 12-åringar som daterade sa att de aktivt berättade för andra om deras förhållande. Dessutom hade majoriteten av de dating tweensna träffat varandras föräldrar. Det kan vara skrämmande att godkänna, men det är viktigt att spela med några undantag så att ditt barn känner att du stöder dem. Om det finns vissa aspekter av personen de dejtar som du inte gillar, behåll det själv. Försök att fokusera på att ta reda på hur pojken eller tjejen behandlar din tween först. Ditt barn kommer inte vara så öppet om det om du demoniserar vem de daterar.

Trends

Vissa tween romanser har uppehållskraft. En studie visade att 20% av 12 till 14-åringar hade haft ett förhållande som varade minst 11 månader. Med tanke på hur snabbt Tweens liv förändras är 11 månader säkert en betydande tidsperiod. Med detta sagt är förhållandena mellan tweens sannolikt mer ytliga än senare förhållanden. Tweens brukar välja sin pojkvän eller flickvän baserat på personens utseende, kläder och / eller sociala status. Tonåringar, å andra sidan, är mer benägna att fokusera på interna egenskaper och gemensamma intressen när man väljer en partner, precis som vuxna gör.

Oväntat men normalt

Sammantaget är din tween inte ensam i att ha ett långvarigt, seriöst romantiskt förhållande. Huruvida barns dating är hälsosam eller ohälsosam, diskuteras emellertid fortfarande av socialforskare. Därför är det upp till dig att bestämma vad du är bekväm med för ditt barn och att ställa upp datingsregler, oavsett vad andra barn kanske eller inte kan göra.

Stödjer din Tween

Oavsett huruvida du inte godkänner, kommer ditt barn att bli utsatt för dejting vid 12 års ålder. Försök att vara röst av anledning snarare än kritik. De kan vara mindre benägna att prata med dig om deras känslor eller be om råd om du utövar för mycket dom om dating i allmänhet eller om deras beredskap att hittills. Det är viktigt att tweens känner sig bemyndigad med information som hjälper dem att ställa gränser, förväntningar och gränser för sig själva och den person de är datering. Håll dig involverad genom att dela med dig av dina första datingsupplevelser och rollspel om din tween känns upp till den. Det är viktigt att de bygger förtroende för att de ska delta i dessa tidiga år så att de inte svikas av felaktig information. Också vara säker på att de har beredskapsplaner om datumet inte går som planerat. Genom att samarbeta med din tween när de börjar dansa, kommer du att hålla kommunikationslinjerna öppna från deras första kärlek till deras sista.

Populära Inlägg

Läs Mer