Behandling för ett andra trimesterabortfall

Anonim

Medan orsakerna till andra trimesterns missfall (eller "sen missfall") kan överlappa med första trimesterns missfall ("tidigt missfall") samt fortsatt födseln, skiljer behandlingen av andra trimesterns missfall ofta från ett första trimesterabortfall.

Till skillnad från ett tidigt missfall kan du inte ha lika mycket val i dina behandlingsalternativ. Din vårdplan kan bestämmas av omständigheter utanför din kontroll, såsom infektion eller fördröjning av membran (även kallad vattenpåse). Din läkare kommer att ge dig råd om eventuella alternativ du har och hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut om rätt behandlingar för dina individuella behov.

Observera att dessa behandlingar kan gälla även för kvinnor som behöver en medicinskt angivet uppsägning.

D & E (utspädning och evakuering)

En D & E är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att livmoderhalsen utvidgas, vilket ofta görs med början dagen innan. På dagen för proceduren kommer din läkare att använda en specialiserad kirurgisk enhet för att ta bort innehållet i livmodern. Denna procedur innefattar anestesi; D & E är kanske inte möjlig beroende på hur långt du befinner dig i graviditeten och när fostrets död diagnostiserades. Inte alla läkare är utbildade att utföra D & E; De flesta läkare kommer dock att hänvisa dig till en som är om det här är rätt behandling för dig.

Medicinsk behandling

Medicinsk ledning är den vanligaste typen av behandling som rekommenderas för kvinnor som missbrukar under andra trimestern. Medicinsk behandling innebär att man tar ett eller flera läkemedel för att leda till livmoderhalsförlängning och låta fostret och placentan levera vaginalt. De vanligaste medicinerna är misoprostol och mifepriston.

Misoprostol kan tas oralt, hålls i kinden tills den löses upp eller placeras mot livmoderhalsen av en läkare för att framkalla sammandragningar. Misoprostol kan användas ensamt eller i kombination med mifepriston.

Under andra trimestern administreras misoprostol vanligtvis på ett sjukhus där du kan övervakas av sjuksköterskor och läkare om ytterligare behandling krävs.

Mifepriston (ibland kallad RU-486 eller Mifeprex) kan användas som "förbehandling" till misoprostol för att framställa livmoderhalsen för inducerade sammandragningar. Inte alla medicinska leverantörer eller anläggningar använder mifepriston.

Smärta kontroll

Obehag är vanligtvis mer intensivt med ett sen missfall än hos en tidig. Eftersom de flesta andra trimestern inträffar på sjukhuset, är dina möjligheter till smärtkontroll olika. Du kan diskutera dina alternativ med din sjuksköterska, läkare och anestesiolog vid samtal.

PCA (patientkontrollerad analgesi): Smärtstillande läkemedel som morfin, Dilaudid eller fentanyl som ges via en IV kan levereras via en speciell pump som låter dig använda en knapp för att ge dig själv en dos medicin när du behöver det

Epidural: Numbing medicinering och smärtstillande läkemedel kan ges genom ett litet rör placerat i ryggen av en anestesiolog.

Andra behandlingar

En av de vanligaste orsakerna till sent missfall är en infektion. Infektion är ofta ett resultat av att vattnet bryts i förtid. I dessa fall kan din behandling innehålla antibiotika för att behandla infektion, tillträde till sjukhusenhet och eventuellt speciell positionering för att uppmuntra graviditeten att fortsätta medan antibiotika ges.

Även om en graviditet kan bibehållas med bristade membran, är risken för infektion hög och missfall förekommer ibland trots inblandning. Många gånger uppstår dessa missfall snabbt och utan någon inblandning från en läkare, som liknar det "naturliga missfallet" som många kvinnor upplever under första trimestern.

Uppföljande vård efter andra Trimester missfall

Ett andra trimester missfall är ovanligt nog att din läkare sannolikt kommer att rekommendera någon uppföljningstestning. Typ av test beror på de kända eller misstänkta orsakerna till ditt missfall och kan inkludera analys av moderkakan eller fostret efter leverans, utvärdering av livmodern, identifiering av bakterier eller virus som orsakade infektion och analys av ditt blod för några koagulationssjukdomar .

Din läkare kommer att rekommendera lämpliga tester baserat på din historia. Det kan finnas saker du kan göra i framtida graviditeter för att minska dina chanser att ha ett annat sent missfall.

Populära Inlägg

Läs Mer