Behandla säsongsallergier hos barn

Anonim

Enligt statistik från Centers for Disease Control and Prevention (CDC) upplever över 8 procent av barnen (cirka sex miljoner) säsongsallergier.

Medan det finns många receptfria läkemedel (OTC) som är tillgängliga för att behandla symptom på allergisk rinit (höfeber), finns det ingen lösning som passar alla storlekar. Detta gäller särskilt när det gäller yngre eller mindre barn.

orsaker

Allergier orsakas av ett onormalt immunsvar under vilket en annars harmlös substans, såsom damm eller pollen, utlöser frisättningen av histamin i blodet. Histamin är den kemiska som är ansvarig för sådana allergysymtom som:

 • Nysning
 • Nästäppa
 • En rinnande näsa
 • Kliariga, vattna ögon
 • Mouth eller hals klåda
 • väsande
 • hosta
 • Svårt att andas
 • Tryck över bröstet

Säsongsallergier är de som är relaterade till ökad produktion av pollen från träd, gräs, ogräs och andra växter. Beroende på vilken typ av pollen barnet är reaktivt på, kan allergisäsongen springa var som helst från början av våren till och med efter hösten.

Behandlingsalternativ

Behandling av säsongsallergier innefattar antingen undertryckande av histamin eller lindring av allergysymtom. Läkemedelsalternativ inkluderar:

 • Orala antihistaminer såsom Claritin (loratadin), Zyrtec (cetirizin), Allegra (fexofenadin) eller Zaditor (ketotifenfumarat) ögondroppar
 • Steroid nässprayer, såsom Flonase och Nasacort, för att öppna blockerade passager och stoppa näsdroppen
 • Decongestants, tillgängliga i oral, flytande, spray och nasal droppe formuleringar, som hjälper till att rensa näsa slem och förbättra andningen

Behandling av barn med allergimedicin kan vara utmanande. I vissa fall kan läkemedlet fungera bättre hos vuxna än barn, medan andra läkemedel kan vara för starka även vid rekommenderad dosering.

Medan det oftast är bäst att rådgöra med en barnläkare innan du använder dessa produkter, kan det inte alltid vara möjligt. Som sådan finns det flera "dos" och "don'ts" som en förälder ska följa när de behandlar barns allergysymtom.

Vad du borde göra

Det första och bästa sättet att hantera en säsongsallergi är att förhindra det. Du kan göra detta genom att minimera exponeringen för pollen och formar genom att hålla barnet inomhus, stänga fönster och recirkulera luften i bilen istället för att öppna öppningarna.

Erfarenhet kommer ofta att berätta för en förälder vilka typer av allergen ett barn reagerar på. I början av våren är de främsta misstänkta träd pollen och mögel. De som förekommer från sommaren till hösten är vanligen relaterade till ragweed. Du kan också kontrollera pollen och mögelnivåer antingen via din lokala väderstjänst eller på National Allergy Bureau-webbplatsen.

Om du väljer att använda allergimedicin, välj dem som formulerats för barn och följ förskrivningsinformationen på bipacksedeln. Du kan också fråga din apotekspersonal för råd, speciellt om instruktionerna är oklara.

Bland de icke-farmaceutiska alternativen till säsongsallergier:

 • Använd en HEPA eller luftfuktare för att minska partiklar som cirkulerar i luften.
 • Använd en neti-kruka (näsa bevattning) istället för en steroid näspray.
 • Istället för en avkallning, försök mata barnets kryddiga matar för att öppna näspassagen.
 • Använd en kall kompressor för att lindra nasaltryck eller kliande ögon.
 • Gurgla med saltvatten för att lindra ont i halsen.
 • Vakuum regelbundet. "Djurvänliga" dammsugare är särskilt bra för detta.

Vad du inte borde göra

När det gäller allergier hos barn, ignorerar aldrig uthålliga eller förvärrade symptom, särskilt om barnet drabbas av andning, grunting eller flaring näsborrar. Utslag, svullnad och feber är andra farosymboler. I någon av dessa inträffar, sök omedelbar medicinsk hjälp.

Om allergi stör barnets livskvalitet bör du ordna en tid med din barnläkare. I vissa fall kan du bli hänvisad till en allergiker som kan utföra test för att identifiera de specifika allergener som ditt barn reagerar på. Genom att göra det kan läkaren kunna ordinera allergisk skott för att desensibilisera barnet till de specifika triggarna.

Slutligen, och kanske viktigast, aldrig överdriva ett barn genom att fördubbla doserna, samtidigt som du använder två olika antihistaminer eller ökar doseringsfrekvensen.

Om du kämpar för att hantera symtomen i ditt barn, tveka inte att se en barnläkare. I vissa fall kan det finnas flera eller korsreaktiva allergier som påverkar ditt barn eller andra orsaker som helt enkelt kan efterlikna symptomen på allergi.

Populära Inlägg

Läs Mer