Resedokument som behövs för barnbarn

Anonim

Att resa med barnbarn ger en underbar förbindelsemöjlighet för morföräldrar. Att planera framåt för alla dokument du behöver kommer att hjälpa allt att gå smidigt. Medan du kan hämta några saker på ditt resmål som du glömde att packa, är det inte lätt att få eller ersätta ett pass eller ett annat viktigt dokument. Vet vad du behöver innan du går.

Inrikes resehandlingar och identifikation

Lyckligtvis behöver barnbarn inte ha något ID för inrikes resor med morföräldrar. Dessutom behöver flygbolag och tåg normalt inte någon form av ID för barn under 18 år för inrikes resor. Ändå är det aldrig en dålig idé att få något ID ändå. Fotokopior av barnbarns födelsebevis bör fungera bra oavsett omständigheter, så håll dem på en säker plats.

Dessutom bör du ta med:

 • Ett notiserat brev från föräldern som ger tillstånd till sjukvård.
 • Kopior av barnbarns försäkringskort. Glöm inte receptkort, kort för tandförsäkring och sekundära försäkringskort, om det är tillämpligt.

Brev av tillstånd från föräldrarna

Även om de flesta morföräldrar aldrig kommer att behöva visa det är det lämpligt att bära ett tillstånd. Mallar för sådana bokstäver finns tillgängliga online, och du kan skapa ditt eget tillståndsbrev med hjälp av instruktioner. Du vill formatera ditt brev på ett sätt som innehåller följande information:

 • Föräldrarnas namn.
 • Samtycke från föräldern (erna) för att deras barn ska kunna resa med sina farföräldrar. Detta bör också inkludera alla barns fulla namn och åldrar.
 • Namn på morföräldrarna.
 • Den allmänna resmålen / resorna.
 • Reseperioden från avgång till returdatum. Lägg till några dagar före och efter eventuella ändringar av resan.
 • Föräldrarnas underskrift och datumet.
 • Kontaktinformation för föräldern, inklusive den fullständiga adressen och alla stora telefonnummer.
 • Notarens namn och datum notarized.

Du kan behöva inkludera mer information i ditt brev om du reser ut ur landet. Om ett barnbarns föräldrar är skilda ska dokumenten helst signeras av båda föräldrarna. Ibland transporteras barn över gränserna under förvarings tvister, så båda signaturerna hjälper till att lindra eventuella problem.

Även om det är lagligt för morföräldrar att förflytta sina barnbarn utan tillstånd, är det ett skydd mot eventuella nödsituationer eller brottsbekämpning.

Att få godkännandebrevet notarized av en auktoriserad tjänsteman lägger till ett extra säkerhetslager till ditt dokument. Det finns många företag som kommer att utföra denna snabba signaturprocess med dig, inklusive banker, advokatkontor, CPA och posttjänster som UPS.

Inhemsk

 • Inget ID krävs för flyg, järnväg, landresor

 • Brev av tillåtelse från föräldrar tillrådligt

 • Kopior av försäkringskort som är lämpliga

Internationell

 • Certifierade kopior av födelsebevis för resor till gränsländer efter land eller hav

 • Pass krävs för flygresor, avstigande fartyg i vissa hamnar

 • Vissa viseringar krävs för vissa länder

 • Vaccinationer krävs för vissa länder

Resa till grannländerna

Om du reser till Mexiko, Kanada, Bermuda eller andra delar av Karibien, kan de flesta barnbarn 15 och under resa med certifierade kopior av sina födelseintyg istället för ett pass. Denna bestämmelse gäller emellertid endast för resor med land eller hav och gäller inte för resor med flyg. Barn måste ha pass för flygresor.

När du tar en kryssning som återvänder till avgångshamnen, kommer amerikanerna inte behöva pass för att komma in i USA. De kan dock behöva pass för att lossa fartyget i utländska hamnar. Passagerare bör kontrollera sina kryssningslinjer eller, för att vara säkra, bära pass oavsett.

I allmänhet föreslår vissa resebyråer att du får en begränsad fullmakt om du reser utomlands med barnbarn. Detta ger en extra skyddsåtgärd om något går fel.

Internationella resor

Western Hemisphere Travel Initiative (WHTI) är en amerikansk rättslig ram som kräver att resenärerna presenterar ett giltigt pass eller ett annat godkänt säkert dokument när de reser till USA från platser på västra halvklotet.

Även små barn och spädbarn behöver ett pass för flygresor utomlands. Barn kan inte längre läggas till föräldrars pass, vilket en gång var tillåtet. Om ett barn inte har ett pass, borde båda föräldrarna personligen ansöka om en. När det inte är möjligt krävs det andra pappersarbete. Far-och morföräldrar som vill ta sina barnbarn utomlands bör påminnas om att passprocessen kan ta ett tag, så det bör hanteras i förväg.

Vissa länder kräver också visum för tillträde, och vaccinationer kan i vissa fall krävas. Innan du bokar en resa, kolla Statens avdelnings webbplats för landsspecifika uppgifter. Du kommer också vilja återkomma detta några dagar före din resa för eventuella problem i sista minuten.

Populära Inlägg

Läs Mer