Top Winter Health Tips för barn

Anonim

Som föräldrar, vad är några vinterhälsopunkter för kyla och influensasäsong, och vintermånaderna i allmänhet, för att hjälpa till att säkra en säsong?

Allmänna vinterhälsa tips för alla barn

Vi kommer snart att få några specifika rekommendationer, men när det gäller vinterhälsa finns det några tips som kan hjälpa vintern att gå lite lättare för nästan alla föräldrar och barn. Dessa inkluderar:

 • Få ett årligt influensavillstånd.
 • Undervisa goda handtvätttekniker.
 • Minimera eller undvika infektioner genom att inte ta ditt nyfödda eller yngre barn ut och runt många andra tills han är äldre.
 • Uppmuntra barnen att undvika människor som är uppenbarligen sjuka med en förkylning eller influensa.
 • Undervisa din barns hostediett ", som American Academy of Pediatrics beskriver som att lära barn att vända huvudet och hosta eller nysa in i en engångsvävnad eller inuti armbågen om de inte har en vävnad istället för att bara hosta eller nysa på sina händer, som sedan sprider sina bakterier på allt de berör.
 • Att ta en återanvändbar vattenflaska till skolan, som en Sigg eller CamelBak, istället för att använda skolvattnet, som kan bli förorenat med bakterier, särskilt under kall och influensasäsong.

Vinterhälsotips och medicinska villkor

Tyvärr kan tvätta händerna och få ett influensavillstånd inte hjälpa dig att undvika andra hälsoproblem som kan utlösas av vinterväder, till exempel:

 • Astma: Förändringar i väder och kallt väder utlöser ofta astmaattacker, vilket gör det viktigt att få påfyllnad av dina astmahjälpmedel (Albuterol, Proventil, Ventolin, Xopenex, etc.) redo för vintern och en astmanhanteringsplan om din barn börjar hosta eller har andra symtom på astmaanfall. Om ditt barns astma blir värre under vintern kan det vara bra att starta en astma-förebyggande medicin (Flovent, Qvar, Symbicort, Advair, etc.).
 • Kronisk hosta: Även om många barn har hosta under kall och influensasäsong när de blir sjuka, om ditt barn normalt utvecklar en kronisk hosta som varar mestadels vinter, fråga din barnläkare om han kan ha astma.
 • Torr hud: Brist på fuktighet från kall, torr luft ute och den varma, torra luften inuti leder barnen att ha kliande, torr hud under vintern. Detta kan särskilt vara ett problem på ett barns händer, vilket förvärras av frekvent handtvätt och runt hans mun (perioral dermatit). Om du använder ett mildt tvål eller tvålutbyte när ditt barn badar och sedan snabbt applicerar en fuktighetskräm mot eksem inom några minuter kan du undvika och behandla torr hud. Du kanske måste använda fuktkräm flera gånger under dagen.
 • Eksem: Barn med eksem har ofta röd, kliande hud året runt, men det kan vara värre på vintern. Tala med din barnläkare om din vanliga eksemregimen inte fungerar under vintern för råd om att behandla svårt att kontrollera eksem, speciellt om du använder en aktuell steroid och fuktgivare inte arbetar för att kontrollera ditt barns symtom.
 • Näsblod: När det orsakas av torr luft kan näsblods förebyggas genom att fukta barnets näsa med saltlösning eller en nasalgel varje dag. Tänk på att barn också kan få näsblod när de har förkylningar, sinusinfektioner eller allergier.

Vinterhälsemyter

Vinterhälsemyter är vanliga och även om vissa är dumma kan vissa faktiskt vara skadliga, såsom dessa:

 • Du kan få influensan från ett influensafoto. Influensafoten är gjord av ett dödat virus, så det kan inte orsaka influensa. Även nässprayinfluensavaccinet, även om det är gjort av ett levande, dämpat virus, och inte får användas för personer med svagt immunförsvar, orsakar inte influensan.
 • Extra vitaminer och mineraler kan hålla dina barn från att bli sjuk på vintern. Även om vissa föräldrar laddar sina barn upp med extra apelsinjuice och C-vitamin och andra vitaminer som hävdar att de ökar deras immunitet, kommer de sannolikt inte att hålla dina barn från att få förkylningar och influensan under vintern.
 • Barn kan få en kyla från att leka ut i det kalla väder, speciellt om de inte bär en jacka eller håret blir blött. Köld och influensa orsakas av virus, inte genom att vara ute i kylan. Självklart, om ditt barn leker ute med någon som är sjuk med förkylning kan de också bli sjuka. Att vara underdressed i kallt väder är dock inte en bra idé.
 • Du kan inte få solbränna under vintern. Även om solens strålar kanske inte är lika starka på vintern som de är på sommaren kan de fortfarande orsaka solbränna, speciellt när de speglar snö, så var noga med att använda solskydd hela året.
 • Barn kan leka ute så länge de vill ha det när det är kallt. Barn har risk för frostskador och hypotermi, så få dem att komma in för att värma upp med jämna mellanrum, särskilt om de börjar känna sig kalla eller trötta.
 • Dina barn kan sluta sina allergiläkemedel under vintern. Inte alla barn har säsongsallergier som bara utlöses under våren eller hösten. Vissa barn har allergier året runt, även under vintern. Dessa barn, som kan vara allergiska mot dammmidd, mögel eller husdjursdander, skulle sannolikt göra det bra att fortsätta ta sina allergiläkemedel under vintern.
 • Barn behöver ett antibiotikum varje gång de har en rinnande näsa, särskilt när urladdningen är grön eller gul. Det här är kanske en av de farligare vinterhälsemyterna, eftersom det kan leda till överanvändning av antibiotika, som inte behövs för de flesta rinnande näsor, eftersom de ofta orsakas av förkylningar och andra virus.

Vinterhälsosäkerhet för barn och dig själv

När vädret blir kallt fortsätter ugnen och eldstaden och tar med sig egna problem. Hoppa inte över dessa tips för att göra ditt hem säkert för dina barn och dig själv.

 • Installera en kolmonoxiddetektor i ditt hem. Alla ska göra det, men det är extra viktigt om du använder en eldstad eller annan icke-elektrisk värmekälla.
 • Testa ditt hem för radon. Vintermånaderna är den bästa tiden att göra en radon test kit. Exponering för radon i hemmet, något som kan inträffa överallt i landet, är den främsta orsaken till lungcancer hos icke-rökare och barn är särskilt riskerade både på grund av tid i hemmet och deras känslighet mot cancer- orsakar effekt av radon. Det här brukar inte vara något vi tycker om med barn, men dina barn kommer att tacka dig år ner om du tar tid nu för att säkerställa deras säkerhet.

Vad du behöver veta

Andra hälsoproblem för att hålla dina barn friska i vinter:

 • Tänk på att medan många föräldrar använder en kall dimfuktare under vintern för att hjälpa barn med näsblod och torr hud, kan de högre fuktighetsnivåerna också öka nivån av dammmidd och mögel i ditt hem vilket kan utlösa allergier hos mottagliga personer.
 • Klä barnen lämpligt för det kalla vädret, vilket normalt lägger till ett extra lager till vad en vuxen skulle ha på sig för att vara bekväm. Barnen ska bära flera lager av löstagbara, lätta, tätt vävda kläder under en tung jacka för att hålla dem varma, plus vantar eller handskar, en hatt, halsduk och vattentäta stövlar, speciellt om de ska spela i snön.
 • Försök att hålla dina barn fysiskt aktiva under vintern. Även om det ofta är för kallt för utomhussporter, om du inte bor i ett område där du kan spela ishockey eller regelbundet gå på snowboard, fortsätter många barn att vara aktiva på vintern genom att ta upp en inomhussporter, som basket, inomhusfotboll, inomhusflagga fotboll eller volleyboll.

Populära Inlägg

Läs Mer