Topptips för att hålla barnen säker och ljud

Anonim

Småbarn känner inga gränser, och det är sålunda ingen överraskning att barndomsskadorna spetsar typiskt omkring 15-18 år. Småbarn är nyfiken klättrare, naturliga spänningssökare, och är vanligtvis oroliga.

Föräldrar, barnomsorgsleverantörer och alla vårdgivare i denna åldrade unga vet att det inte finns någon vila när det gäller att övervaka ett barn, eftersom livet är ett stort äventyr. Men här är några taktik för att hålla den älskade och aktiva ungen ur skadans sätt i hemmet och på språng.

1

Barnsäkerhet i köket

Småbarn gravit till köket; trots allt, där familjer spenderar mycket av sin tid.

Koka på bakbrännarna och vrid potthandtagna så att de inte är i räckhåll. Drick heta drycker ur spillsäkra och obrännbara resor muggar för att undvika brännskador. Lämna aldrig danglande ledningar; koppla bort de delar som inte används och lagra, och de som används, håll ihop sladdarna med en snoddbindning. Förvara rengöringsvätskor i ett låst skåp ur syn och frestelse. Tillåt inte tillgång till skafferi.

2

Barnsäkerhet i badrummet

För säkerheten och för att undvika dyra rörmokarsamtal, håll toaletten ned och lås när den inte används. Det är en bra idé att begränsa tillgången till badrummet med en säkerhetsgrind eller lås, om det är praktiskt. Det är för mycket frestelse.

Lämna aldrig mediciner runt; Håll låst och oåtkomligt. Håll även föremål som munvatten, tandkräm och andra barnfara borta. Plungers kan göra en rolig (om inte äcklig) playtoy till ett litet barn; Lämna inte en vid toaletten. Töm alltid badkaret.

3

Barnsäkerhet i familjerummet

Med barnen, när är det någonsin inte saker på golvet ">

Håll elektriska ledningar oåtkomliga och använd utloppsskydd. Barnsäkra fönsterkorridor. Säkra tv-apparater och annan elektronisk utrustning för att undvika eventuella tippar på ett barn. Använd säkerhetsportar på trappor. Ta bort frestelser från bordsskivor.

4

Barnsäkerhet i sovrummet

Lampor, flödande gardiner eller draperier, mattor och jämnt ljus är föremål som lägger till stämningen i ett sovrum, men kan visa sig vara en riskzon för små barn.

Cutesy bordslampor och gungstolar som var så värdefulla i ett spädbarns rum kan nu stava katastrof om en barn börjar stå i stolen eller kan nå lampan och ta bort den från sitt stativ. Var noga med att bilderna är fast monterade på väggarna och att bokhyllorna också är fästa vid väggarna, om möjligt.

5

Barnsäkerhet på gården

Var noga med att begränsa tillgången till utsidan med låser utanför räckhåll för en nyfiken tot. Backyard swing set och lekplatser är underbara, men se till att de är säkra genom att ha en mjuk yta nedanför. Om din gård är inhägnad, var noga med att den är låst.

Alltid bifoga pooler, dammar eller bubbelbad och sätt ett säkerhetshegn mellan någon vattenkälla och huset. Håll barnbassängerna tömda när de inte används. Håll elverktyg och trädgårdsutrustning säkert och oåtkomligt. Samma gäller för insektsmedel.

6

Barnsäkerhet i bilen

Se till att du har ditt barns bilstol monterat korrekt och i enlighet med säkerhetsbestämmelserna. Använd ett boostersät så länge ett barn behöver en för höjd- och viktfaktorer (vilket kan vara längre än ditt barn vill ha).

Var säker på att barnen inte kan öppna en dörr eller ett fönster från sitt säte (använd barnlås, efter behov). Solen nyanser hjälp med småbarns komfort på bilresor. Ställ säkerhetsrutiner vid öppning / stängning av bildörrar för att undvika krossade fingerskador.

7

Barnsäkerhet hos andras hem

Ditt hus kan vara barnsäker, men grannar och släktingar kanske inte behöver. Det betyder att föräldrar måste vara särskilt skyddade när de besöker andras hem för säkerheten.

Medicinskåpor, lådor och andra "osäkra" områden kan vara en frestelse för småbarn, och det tar bara en stund att komma i fara. Om möjligt, ta med underhållning till ditt barn och utse ett enda "säkert rum" för din unga att bo i. Och alltid följa med ditt barn till badrummet (även om det är pottträning).

8

Kid Safety Out och About

Föräldrars största säkerhetsskräck kan ibland vara när man går med ungdomar till och från butiker, bland parkerade bilar och i trånga situationer - och med goda skäl. Småbarn är benägna att darra runt och insisterar på att gå självständigt.

Barnen bör få veta regler om handhållande och andra säkerhetsåtgärder, och föräldrarna bör tillämpa dessa regler till varje pris. I trånga butiker, överväga att binda en ballong på en handled så att du kan se din unga vid en oavsiktlig separation.

9

Barnsäkerhet och leksaker

Kräver att din unga bär en cykelhjälm och andra säkerhetsredskap. Gör av att köpa en säkerhetsflagga för en cykel, ett stort hjul eller andra leksaker när du använder utomhus så att du kan skilja ditt barn och hans plats snabbt.

Var noga med att titta på leksaker som trampoliner, snurrande leksaker, skotrar, studsbollar, in-line skridskor och andra populära saker som kan vara roliga men också potentiellt farliga. Om du köper ett sådant objekt, var noga med att följa säkerhetsanvisningarna och övervaka ditt barns användning noggrant.

10

Barnsäkerhet och Sport

Fler och fler föräldrar lägger sina småbarns åldrade barn till sport för motion och att lära sig grunden för fotboll, gymnastik, baseball, basket och jubel.

Åldersanpassade program kan vara ett bra utlopp för ungdomens energi och ge övnings- och samordningsaktiviteter också. Men akta dig för program som inte tar hänsyn till ett barns begränsningar, annars kan skador uppstå.

Populära Inlägg

Läs Mer