De främsta orsakerna till att ta hänsyn till familjebarnsomsorgen i hemmet

Anonim

Det finns många alternativ när det gäller att välja en barnomsorgsleverantör för dina barn. Traditionella daycares, nannies och in-home daycares är de mest populära. In-house barnomsorg är där en person bryr sig om ett mindre antal barn i sitt hem.

Barn får vård i en heminställning

Barnomsorg i hemmet är ett attraktivt alternativ för många familjer, delvis för att vården är i huvudsak ett hem hemifrån. Kvalitetsomsorgsleverantörer kan erbjuda familjer bekvämligheten i en miljö som liknar vad barnen är vana vid i sitt eget hem, komplett med vardagsrum, lekområde, kök, bakgård och badrum. Inhemska leverantörer behandlar vanligtvis sina avgifter som utökade familjemedlemmar, och ett litet (och hanterbart) antal barn i sin omsorg innebär att skörden ofta kan ta familjeutflykter till parken eller berättelsetimman eller till och med naturen vandringar eller trottoar promenader. Måltider serveras vanligtvis i familjestil i ett centralt matsal, och komfort, förtrogenhet och små grupper är enticements.

Barnleverantörsförhållandena är små

Licensierade hemleverantörer verkar inom ramen för de regler som anges av den stat där de bor, och ett av dessa krav är hur många barn som kan behållas av någon familjleverantör. Medan antalet kan variera, handlar de flesta hemleverantörer om sex eller färre barn. Ofta kan leverantörer välja att hålla mindre. Jämför det med en vårdinställning där storlekarna kan vara större, och det är lätt att förstå varför detta kan vara ett föredraget alternativ för många familjer. När man överväger hemvård är en viktig fråga att fråga om hur många barn som kommer att ta hand om under en viss dag och om detta nummer ändras baserat på omständigheterna.

Familjeleverantörer är ofta nära och bekväma

Familjeomsorgsleverantörer kan ofta hittas i samma grannskap, eller åtminstone i närheten, där du bor, så bekvämligheten spelar en nyckelroll. Beroende på leverantören kan vissa även erbjuda transporthjälp till anrikningsaktiviteter eller andra program som arbetsföräldrar inte kan erbjuda.

Spädbarnsvård känns rätt hemma

Medan vissa föräldrar föredrar att flytta sin barnbarn eller barnbarn till en vårdinstitution innan de går i skolan för att bli van vid fler barn och aktiviteter, tycker många familjer om den lilla och lugnare och tysta hemmiljön för spädbarn och småbarn. Plantskolor på daghem kan ibland verka som institutionella, vilket kan utjämnas till föräldrar med en bebis. Att ha en in-house-leverantör som kan ta hand om ett barn i en plantskola med bara en eller två barn kan dock vara tilltalande för många. Många leverantörer begränsar antalet barn som de tittar på i en viss åldersgrupp för att ge bättre balans mellan vården.

Bra träning och erfarenhet

Varje familjleverantör har en annan erfarenhetsnivå och utbildningskvalifikationer, så fråga. Men för att överklaga till föräldrar och vara redo för en eventuellt farlig situation har de flesta leverantörerna genomgått säkerhetsutbildning, haft sitt hem inspekterat av statliga tillsynsmyndigheter för krav på säkerhetskonformitet och har gått den extra milen för extra sinnesfrid ( ditt och deras). Kontrollera med din stat om vad du ska leta efter hos en licensierad vårdgivare, och om du väljer att inte använda en, var noga med att du förstår vad konsekvenserna är av det också. Medan de flesta barnomsorgsarbetare får viss träning, är föräldrarna oftast mest bekväma med erfarna leverantörer som har fått omfattande fortbildning.

Barnomsättning är låg

Medan barnen kan komma och åka utifrån föräldrarnas tillfredsställelse och arbetsbehov vid kommersiella daghem, har barnomsorgsleverantörer en tendens att hålla samma barn från födseln tills de är redo för dagis. Detta skapar en kärleksfull bindning mellan leverantör och barn, eftersom de deltar i alla faser av ett barns tidiga år och partner med föräldrar för att hjälpa till att höja ett barn.

Föräldrar och leverantörer kan arbeta som lag

Föräldrar känner ofta sina barns leverantörer personligen. När allt kommer omkring är de i hemmet och bekant med sin familj. På grund av detta kan föräldrar och leverantörer utveckla starka relationer i att samarbeta för att framgångsrikt höja ett barn. Frågor som matval, pottutbildning, beteende (bra och dåligt), socialisering och tidig utbildning kan lösas genom ömsesidig fördelaktig kommunikation. Föräldrar bör lära sig leverantörens filosofi och rutin, och leverantörer bör se hur några speciella föräldrakrav kan införlivas samtidigt som alla behov av alla barn uppfylls. Eftersom inte alla föräldrar och leverantörsinflygningar är kompatibla, se till att det finns en bra match innan du placerar / tar ett barn!

Familjeleverantörer har ofta starkt nätverk

Många familjeföretag utvecklar ett starkt nätverk av andra inhemska utbildare. Statliga och nationella föreningar erbjuder utbildning och stöd, och lokala leverantörer samlas för att brainstorma och utbyta idéer om aktiviteter, utmaningar och sätt att förbättra vården av barnomsorg. Det här är goda nyheter för föräldrar, som är på mottagningsänden av aktuell rådgivning och nätverk av leverantörer. Ett annat plus är att familjeföretagen ofta etablerar en back-up-plan i det osannolika fallet att de blir sjuka, en annan leverantör är tillgänglig för att ge vård på kort sikt. Vissa leverantörer träffas till och med i en park ibland och låter barnen i sin omsorg lära känna varandra, så back-up vårdplanen betyder inte att barn skulle träffas någon för första gången.

Kostnaden är i par med andra vårdalternativ

Kostnaden är en förståelig övervägning av familjer som väljer barnomsorg. Medan priserna varierar dramatiskt beroende på var du bor och även barnens ålder, tar de flesta hemma-leverantörer jämförbart med daghem. Många tar betalt mindre, speciellt vid factoring i leveransavgifter som företagsvårdsavgifter ofta tar ut. Föräldrar kan ha större flexibilitet med att hjälpa till med tilltugg eller sackpaket, eller med blöjor eller andra förnödenheter, som ett sätt att spara på kostnaderna. Inhemska leverantörer kan också vara mer flexibla när föräldrarna bara behöver deltid eller kan erbjuda syskonrabatter. Föräldrar måste också komma ihåg att barnomsorg är en verksamhet, och att en leverantör kommer att förvänta sig betalningar i tid och i tidig sortiment av barn / barn.

Populära Inlägg

Läs Mer