Top Child Disciplin Techniques and Ideas

Anonim

Som alla föräldrar med fler än ett barn eller barnomsorgsleverantör kan intyga, kan det inte fungera lika bra med en annan när det gäller ett disciplinärt tillvägagångssätt för ett barn. Med skillnader i hur barnen reagerar på disciplin kommer också en ökad sannolikhet för föräldrar att vara mindre än konsekventa i sin inställning. Som ett resultat är det verkligen ingen överraskning att mer än en tredjedel av föräldrarna inte tycker att deras disciplinmetoder fungerar bra, enligt en ny studie av 2.144 föräldrar med barn i åldrarna 2-11. Barnexperter indikerar emellertid att det finns några vanliga grunder för effektiv disciplin. Här är tekniker för att försöka:

1

Konsistens är nyckel

Eftersom alla har en annan föräldraskap / vårdare, är det inte praktiskt att säga att alla discipliner bör vara konsekventa hela tiden. Försök dock att införa konsekventa regler, tillvägagångssätt och till och med mål och belöningar varje dag. Barn kan hitta förändringar eller inkonsekvenser förvirrande och kan testa gränser eller gränser för att se hur långt de kan gå med olika vuxna. Konsistens är avgörande för förutsägbarhet när det gäller föräldraskap. När föräldrarna är konsekventa i sina reaktioner och konsekvenser blir de förutsägbara för sina barn. Deras barn kan förutse hur de ska reagera i specifika situationer

2

Sök efter "Varför" av misshandel

När Johnny kastar en kopp och dess innehåll spjälkar på mattan, bör en disciplinär följd göras. Men om du tar tid att söka upp "varför" till beteendet i stället för bara själva åtgärden, kanske du är närmare att räkna ut ditt barns problem (åtminstone den här). Om du bestämmer att han kastade sin kopp eftersom halmen var igensatt, kan du till exempel bedöma ett annat resultat eller ha en annan konversation än om han kastade den för att han inte ville ha mjölk för en drink. Kanske är han arg på något helt annat, och så hanterar han det. Föräldrar kan sedan styra lämpligt beteende.

3

Undvik maktstrider

Välj dina slag mycket noggrant, men när du väl har valt en kamp måste en förälder / vuxen vinna. Alltid. Ta bara upp de problem som är verkligen viktiga (säkerhet är alltid en viktig kamp) och låt några saker gå. Om möjligt, erbjuda val samtidigt som du ställer in rimliga gränser. Men om ett problem är viktigt, tyder experter på att det är viktigt att en förälder inte grottar och ger ett barn, även "just this once." Om du gör det, kommer ditt barn att veta att du kanske kan ändra dig om det är så att det här problemet uppstår igen.

4

Betona och lova gott beteende

Om beteendet inte kommer att orsaka skada, innebär ett effektivt disciplinärt tillvägagångssätt ofta att lova gott beteende och belöna det genom kramar, högfiffar eller speciella aktiviteter (som en resa till parken), samtidigt som man ignorerar dåligt beteende. Detta är lättare sagt än gjort, men ett barn kommer att lära sig att bra handlingar resulterar i mer positiv uppmärksamhet och beröm medan dåligt beteende får henne ingenting.

5

Håll dig lugn

Barn tycker ofta om att se en uppkomst av en vuxen; blåser din topp kan vara intressant att titta på och barnen ser ibland din förlust av kontroll som en seger för dem. Håll lugnet och i kontroll och berätta om ditt barn att du tar en kort "time out" för att bedöma situationen och bestämma lämplig konsekvens innan du vidtar åtgärder. Barn kommer ofta att utnyttja en frazzled, arg eller emotionell vuxen; ge dem inte den här möjligheten. Om du rysar upp, lär dig av erfarenheten och vidta en annan åtgärd för att hålla dig lugn, cool och samlad nästa gång (och det kommer att bli en!). När du kan hålla dig cool och välja att ta en tid, är du modellering för ditt barn. Att veta hur man lugnar sig är en viktig färdighet att känna till och att kunna undervisa.

6

Sök efter Discipline Supporters

När någon annan tittar på ditt barn, se till att kommunicera disciplinstil och be den vårdgivare anta ett liknande sätt. På samma sätt, om du inte tror på ett visst tillvägagångssätt (som spanking eller en time-out-stol), var noga med att ange det för en barnpassare eller tidig utbildningslärare också. Om du checkar ut en ny daghem eller förskola, ta dig tid att fråga om deras disciplinära tillvägagångssätt. Många föräldrar tycker att om de matchar deras inställning till vilka metoder som används vid barnets vårdinriktning blir resultaten mer effektiva. Anledningen kan vara att barnen svarar på disciplin taktik som används med sina kamrater. Samstämmighet i disciplin är viktig!

7

Utbilda dig själv på föräldraskap och disciplinstilar

Det finns olika typer av föräldrastilar och tillvägagångssätt för disciplin. Att utbilda sig på de olika teorierna hjälper dig att känna dig informerad och mer kontrollerad när man väljer hur man ska reagera på en situation med ditt barn. Oavsett om du väljer positiv disciplin, gränsbaserad disciplin, mild disciplin eller annan typ, är det viktigt att lära sig vad varje stil är och välj den som bäst passar din familj och din föräldrastil.

Populära Inlägg

Läs Mer