Top 6 TV-regler för barn

Anonim

När du arbetar hemma finns det alltid frestelsen (både för barn och föräldrar) för att låta TV vara barnvakt. När det finns så många andra elektroniska apparater som ett barn kan använda på egen hand kan föräldrarna känna sig bekväma i den gemensamma känslan av TV-tittande. Men för mycket TV är fortfarande ett problem.

Att ställa in tv-regler för dina barn som en del av en större uppsättning hemma-regler har fördelar både dig och ditt barn. Och även om barnen förmodligen föredrar inga gränser för TV: n, regler som begränsar TV-tittandet ger barnen större möjligheter att spela självständigt och lära sig att underhålla sig själva.

Ställ in TV-tidsgränser

American Academy of Pediatrics rekommenderar endast 1-2 timmar TV-visning per dag för barn. Gränser kan innebära att du ställer in ett visst antal timmar per dag eller tillåter TV-tid under vissa timmar eller dagar i veckan. Kanske kan du tillåta ett visst antal tv-program.

För oss tycker jag att det fungerar bäst om vi bara tillåter TV på helgerna under skolåret. På sommaren slappna vi av den här regeln, men de tittar inte ungefär under de timmar de skulle ha varit i skolan, 8:00 till 3:00

Ställ in TV-regler om vad du ska titta på

Självklart vill du inte låta dina barn titta på vad som helst på TV: n. Men du kan inte förväntas att omedelbart döma på en show när du arbetar eller på annat sätt upptar. Välja en DVD eller inspelad TV-show i förväg är ett sätt att undvika problemet.

Jag tycker att DVR är ett ovärderligt verktyg för att reglera TV-tid. Det gör det möjligt för mig att visa skärmen i förväg. Jag tillåter bara att de tittar på vad som spelades in på DVR (av mig) så att de inte slutar titta på något olämpligt på grund av slumpmässig kanal surfing.

Ställ in TV-regler om vem väljer TV-showen

Om du har mer än ett barn och inte vill spendera dina dagskämpar, är detta en viktig regel. Barnen utgör ofta dessa regler själva, men de är inte alltid rättvisa. Medan du vill uppmuntra barnen att träna konflikter på egen hand, kan du behöva anpassa reglerna för att vara säker på att alla har ett rättvist skott.

Planera TV-tid Alternativ

Medan de flesta barn gillar TV, är det inte nödvändigtvis anledningen till att de tittar. Ofta tittar de på tv-serier som de inte bryr sig om helt enkelt av tristess. TV kan vara så hypnotisk att de bara glömmer vad de kan göra istället. Hjälp dem så genom att planera några självständiga aktiviteter.

Bestäm tv-regler för verkställighet

Om du måste fortsätta kontrollera för att dina TV-tid regler följs, får du förmodligen inte så mycket arbete. Klara av konsekvenserna om barnen tittar på mer TV än tillåtna eller olämpliga shower.

Var noga med att betona att TV-visning är ett privilegium. De flesta barn kan förstå tanken att när du missbrukar ett privilegium kommer det att gå vilse. Men även detta betonar att TV-visning är bara en liten bit av sin dag - inte vad de ska göra hela dagen.

Göra tid för samvisning

Med visning betyder att du tittar på TV med ditt barn. Samverkan ger föräldrarna möjlighet att diskutera tv-serier och reklamfilmer med barn för att hjälpa dem att bli mer sofistikerade tittare.

Populära Inlägg

Läs Mer