Topp 3 skäl barn berättar ligger

Anonim

Alla barn sträcker sig sanningen och berättar för långa talanger vid en eller annan gång. Och medan det kan vara frustrerande att höra ditt barn berätta en riktig lögn, är det viktigt att överväga anledningen till att ditt barn är oärligt innan du vidtar åtgärder.

Här är de tre främsta anledningarna till att ungar berättar lögner:

1. De använder sina fantasier för att berätta talar

Har ditt barn någonsin berättat att hon cyklade en enhörning? Eller insisterar han på att ett monster måste ha gjort röra i hennes sovrum? Barn har underbara fantasier och ibland presenterar de sina fantasier som sanningar.

När ditt barn berättar en fantasi, fråga, "Är det något som verkligen hände eller är det något du önskar skulle ha hänt?" Ett icke-dömande svar kommer att uppmuntra ditt barn att erkänna, "OK, det är inte riktigt sant, men jag önskar att det var! "

Främja inte ditt barns fantasi. I stället hjälper ditt barn att lära känna igen att hon fortfarande kan berätta underbara historier så länge hon klargör att hennes historier inte är sanna.

Med träning och coachning kan ditt barn i slutändan lära sig att starta en fantasivärld genom att säga "Du vet vad jag önskar var sant" eller "Lyssna på den här historien.

2. De vill undvika konsekvenser

Har ditt barn någonsin försökt att övertyga dig om att hon inte äter några muffins trots den blåa frosten på ansiktet? På samma sätt som en vuxen kan ligga för att undvika att komma i trubbel med en chef ljuger barn ofta för att undvika negativa konsekvenser.

Om du fångar ditt barn i en lögn, ge en chans att berätta sanningen. Säg, "Jag ska ge dig en minut att tänka på det och då ska jag fråga dig en gång till vad som verkligen hände."

Ibland brukar barn automatiskt vara ljuger när de är rädda att de kommer att vara i trubbel. Ge dem några minuter att tänka på deras svar ger en möjlighet att vara ärlig.

Du kanske hittar när du frågar henne igen, hon är mer villig att erkänna sanningen. Om hon är ärlig, berätta för henne att du uppskattar hennes vilja att säga vad som hände, trots att det förmodligen var svårt att dela.

Om ditt barn har en vana att ljuga för att hålla sig ur problem, undersök dina disciplinstrategier. Forskning visar att hård disciplin faktiskt blir barn till goda lögnare. Om ditt barn är rädd för din reaktion, kommer hon vara mer benägna att berätta lögner.

3. De vill se "coola"

Barn berättar också lögner eftersom de vill imponera på andra människor. Ett barn kan berätta för sina vänner att han har ett hemlöp i basebollspelet, eller han kan berätta för sina föräldrar att han har högsta matteklassen i hela klassen, även om det inte är sant.

Att överdriva sanningen - eller ens direkt lögnande - används ofta för att maskera osäkerhet. I ett försök att passa in med sina kamrater insisterar barn ibland att de antingen har uthärdat liknande upplevelser som sina vänner, eller de försöker imponera på sina vänner med sina historier.

Ett barn som inte vet hur man ska simma kan hävda att han såg en haj i havet eller ett barn som inte fick mycket presenter för en semester kan utgöra en lång lista över dyra gåvor som han fick.

Om ditt barn har en vana att ljuga för att se bra ut framför andra, kan han behöva öka sin självkänsla. Prata med honom om de potentiella konsekvenserna av bragging och arbeta med lämpliga sociala färdigheter. Hjälp honom att hitta sätt att ansluta sig till andra människor utan att ljuga om sina erfarenheter.

Beröm hans ansträngningar, inte resultatet. Då visar du honom som värderar sitt hårda arbete, snarare än hans prestation.

Till exempel, beröm honom för att få lov att få flest mål i fotbollsspelet, berömma honom för att försöka hårt. Förstärka honom att han inte behöver vara bäst för att få acceptans från andra.

Hur man svarar när du får barnet att ligga

Det kan vara lämpligt att ge ut en extra följd för att ligga ibland. Berätta för ditt barn: "Du förlorar ditt videospel för resten av dagen eftersom du inte gjorde dina läxor. Men för att du ljög om det, kommer du också att förlora TV: n."

Gör ärlighet en prioritet i ditt hem också. Skapa en hushållsregel som säger "Berätta sanningen" och dina barn kommer sannolikt att känna igen vikten av att vara ärlig.

Slutligen, se till att du är en bra förebild. Ljuger om ditt barns ålder för att få honom en rabatt på en filmbiljett, till exempel, lär honom att ljuga är OK.

Populära Inlägg

Läs Mer