Topp 10 böcker för begåvade barn

Anonim

Vissa böcker, antingen på grund av innehåll eller stil, är perfekta för begåvade barn. De kan vara fulla av ordspel, vädja till ett barns kärlek till fantasi eller ett barns känsla av rätt och fel. De kan, som mysterier, utmana barn att tänka eller bara njuta av en komplott. Av en eller flera av dessa skäl är de böcker som listas här tio av de bästa - och ofta de mest populära - böckerna för begåvade barn.

1

Archibald Frisby

Denna bok är en lättläsning som säkert kommer att vädja till alla begåvade barn, men särskilt de som föredrar att läsa en bok under recess istället för att spela basket. Archibalds idé om kul är att läsa och lära sig om vetenskapen. Hans mamma oroar sig dock för honom och skickar honom till lägret för att ha "riktigt" kul. Hans kollegor och hans mamma lär sig att vetenskapen är kul.

2

Morris och Boris

Alla Morris och Boris böcker är underbara för början läsare. Böckerna är fulla av ordspel som Morris älgen tar saker mycket för bokstavligen till den konstanta exasperationen av hans vän Boris björnen. I en bok går Morris och Boris till cirkusen. Boris pekar på huvudtältet och berättar för Morris att det är den "stora toppen". Då pekar han på en elefant som vänder sig bort från och säger "Och det är ..." men han är avbruten av Morris, som avslutar meningen med "... den stora botten".

3

Var en perfekt person på bara tre dagar!

Föräldrar till begåvade perfektionister finner inte egenskapen rolig, men den här boken erbjuder ett humoristiskt blick på perfektionism. Milo börjar sin strävan efter perfektion när en bok som heter "Var en perfekt person på bara tre dagar" faller på hans huvud i biblioteket. Han gillade tanken på att vara perfekt, eftersom han visste att föräldrar inte naglar perfekt barn och systrar buggar inte perfekta bröder. Milo lär dig en lektion om att vara dig själv. Det är en bra bok att läsa med unga perfektionister.

4

Phantom Tollbooth

Dålig Milo satt uttråkad i sitt rum tills han fick en tullbåt som tog honom på ett äventyr. Han blev involverad i ett krig mellan ord (Kingdom of Dictionopolis) och siffror (Kingdom of Digitopolis). Milo måste hjälpa till att föra prinsessan Rhyme och prinsessans Reason tillbaka från exil för att leverera kungariket från kaos. De hade blivit förbannade för att förklara ord och siffror att vara lika viktiga. Boken är full av fantastiska puns. Det är för mer avancerade läsare, men de unga kommer också att få fnittrarna.

5

Penrose den matematiska katten

Giftiga barn så unga som tre kommer att njuta av den här boken, speciellt de nummerälskare! Boken består av flera vignetter, var och en på ett annat matematiskt ämne. Berättelserna har titlar som "Penrose möter Fibonacci Rabbit" och "Penrose upptäcker matematiken för tvålbubblor." Berättelserna är korta och slutar med ett problem eller en aktivitet baserad på historiens ämne. Barn i skolåldern som inte gillar matematik kan tycka att de verkligen gillar det och kan äntligen förstå varför de behöver lära sig det.

6

Number Devil

Vad skulle vi göra utan numret noll? Den här boken svarar på den frågan och mer i ett roligt och underhållande "roman" format! Robert hatar matematik, men med nummervägen som sin guide lär han sig allt om matematiska principer. Barn som älskar matematik kommer att njuta av den här boken och de som inte är särskilt förtjust i matte ser på det på ett nytt sätt. Hur kunde de inte med primtal som kallas "prima donnas", rötter som kallas rutabagas och orimliga irrationella tal?

7

En Gebra Named Al

Boken handlar om en tjej som heter Julie som hatade algebra - tills hon träffade Al Gebra. Al tar Julie på resan genom matematiklandet. Tillsammans med deras periodiska hästar möter de Order of Operations och Chemistrees som bär frukt som liknar Bohr-modeller. Förmodligen för unga vuxna är matematik- och vetenskapskoncepten i boken roliga och tillgängliga för yngre matte och vetenskapslärare. Författaren, Wendy Isdell, skrev denna bok innan hon var i gymnasiet.

8

En rynka i tid

Den här boken är en av de allra bästa favoriterna hos begåvade barn. Och det är lite underligt eftersom det har lite av allt - tid / rymdresor, en unik familj och lektionen som vänskap och kärlek är större krafter än de som försöker förstöra dem. På ytan är det en åldershistoria om en ung tjej, Meg, men den är också full av action.

9

Sophies värld: En roman om filosofins historia

Den här boken får blandade recensioner. Även om det kallas en roman, är det plot ganska tunn och tecknen har inte mycket djup. Det gör emellertid filosofins historia och den stora filosofiska tanken tillgänglig för tonåringar (och vuxna). Det är en bra bok för de äldre begåvade barnen som ställer djupa frågor om meningen med livet.

10

The Gifted Kids Survival Guide för åldrarna 10 och under

Skriven med gott om inmatning från begåvade barn kan den här boken hjälpa unga begåvade barn att komma överens med sin begåvning. Dessa barn känner ofta olika och ur sin plats. Den här boken hjälper dem att förstå varför. Det hjälper dem också att de inte är ensamma och förklarar hur de kan klara sig bättre med andra.

Avslöjande

E-Commerce Content är oberoende av redaktionellt innehåll och vi kan få ersättning i samband med ditt köp av produkter via länkar på den här sidan.

Populära Inlägg

Läs Mer