Toddler Sleep Utmaningar

Anonim

De flesta småbarn behöver mellan 12 och 14 timmars vila (natts sömn och dagtidssjuka kombinerade) varje dag. När din lilla saknar detta, visar hennes uppfattning det troligen med tantrums, meltdowns och overall crankiness. Det kan lätt hända på en hektisk dag, men småbarn sover utmaningar från ett behov av en rutinmässig förändring av sängen till separationsangst mot vanlig gammal envishet kan spela in otillräcklig sömn också.

Och som någon förälder till ett barn som vägrar att gå och lägga sig vid sänggåendet, vaknar ofta i mitten av natten eller vägrar att sova ensamt, ett barns sömn - eller brist på det - påverkar din egen och påverkar ditt humör, mental klarhet, energinivåer och övergripande produktivitet.

Om det här låter bekant har du förmodligen hört standardråd: Håll dig till ett regelbundet schema, sätt en lugn sömnrutin och vara konsekvent. Men även med de bästa rutinerna har vissa småbarn och deras föräldrar perioder då sömn är svår att komma ifrån.

Här är vanliga barnproblem och lösningar för att få din familj att sova lugnt igen.

Hon går inte till sängs

Småbarn gillar inte att sakna någonting, så när sänggått anländer, står de ofta emot. På vissa barn ser det ut som en plötslig explosion av energi, eftersom de engagerar sig i ett spel av catch-me-if-you-can. I andra finns bedtime-resistens i form av flera förfrågningar om en annan berättelse, en drink, en annan vaggar, och så vidare. Detta kan uppenbarligen äta i ett barns vila. Och för en trött förälder som vill ha lite stillestånd i slutet av dagen, kan dessa ritualer vara frustrerande.

Om detta är ett mönster för ditt barn, försök att förutse dessa beteenden och arbeta runt dem. Att hjälpa ditt barn att bränna av extra energi på ett konstruktivt sätt som bedtime-metoder kan hjälpa barn som blir lindade före sängen.

För att ta itu med ständiga bedtime-förfrågningar, ställa fast gränser, kommunicera dina förväntningar och följa igenom. Om din lilla konsekvent kallar efter saker efter att du har lämnat rummet, öka den tid det tar att svara.

Hon är utvuxen hennes bedtime rutin

Den sömnrutin som du sannolikt ställer för ditt barn kommer antagligen inte att fungera för ditt barn. Att gunga, omvårdnad, flaskmatning, att ge en napp och andra nattliga rytmor i sängen faller bort när ditt barn mognar, och det är användbart att skapa nya rutiner för att ersätta dessa.

Sömnföreningar - allt som en barn knyter till att sova - kan vara hälsosam och kritisk för att sätta upp en sömnrutin så att ditt barns sinne och kropp förbereder sig för sömn. Föräldrar kan ge sina barn ett varmt och lugnande bad, borsta sina tänder, läs en historia, vrid alla lamporna låga, sjung sånger - allt som hjälper till att indikera att en lugn och lugnande sängtid närmar sig.

Problemet kommer ofta när en sömnförening elimineras, som när du stannar sängflaskan, tar bort binkie, kan inte hitta det älskade stoppade djuret eller den förälder som vanligtvis inte rutinen inte är hemma. Ge din barntid att övergå från sin gamla rutin, var så konsekvent som möjligt och försök att hålla det enkelt att en barnvakt eller morförälder kan utföra det när du inte är hemma.

Hon vaknar på natten

Även de bästa sovarna kan gå igenom perioder av att inte sova bra. Tandläkare, sjukdom och mötande nya utvecklingsmilstoler kan slänga ett barns sömnschema för några nätter eller till och med några veckor. Detta kallas barns sömnregression.

Om du har uteslutit de vanliga misstänkta, som tandvård eller sjukdom, är det troligt att hon går igenom en period av hjärnutveckling. När småbarn lär sig nya färdigheter är det vanligt att de vaknar upp i mitten av natten för att mentalt eller fysiskt träna dem. Detta håller vanligtvis några nätter, och sedan återgår sömnen till normalt.

Men när mitten av natten våkningar ständigt stör familjen, kan det behövas en ny taktik för sömnträning. Påminn dig om att du är förälder och ansvarig för situationen och det är ditt jobb som förälder att ställa in och behålla gränserna kring sömnsrutiner och scheman.

Hon kan inte sova ensam

Vissa småbarn kan bara inte tyckas sova ensamma oavsett vad du försöker, och orsakerna kan vara svåra att reta ut. För många småbarn kan separationsangst vara orsaken, särskilt om de inte får mycket tid under dagen med sina föräldrar.

Om ditt barns sömnproblem orsakas av ångest, ta ögonblick under dagen för att prata om det. Erbjuder ditt barn extra dagstidningar, kramar och kärlek, och var noga med att berömma henne när hon sover hela natten i sin egen säng.

9 sätt att lindra barnsskillnad ångest

Barn som har sensoriska problem med behandlingen kan också ha svårt att sova ensam eftersom deras känsla av proprioception är avstängd. Proprioception är en komplex serie av muskel- och nervkommunikation som berättar för din hjärna där din kropp är i rymden. Om ett barn har problem med det, kan de vakna ofta på natten och vara rädd för att falla ur sängen.

Om du misstänker att proprioception håller ditt barn från en god natts sömn, försök placera ditt barns säng bredvid en vägg, placera madrassen på golvet eller hänga upp barnet som en burrito vid sänggåendet.

Co-Sleeping stör hennes vila

Även om du har vidtagit försiktighetsåtgärder för att göra sömn så säker som möjligt kan det inte vara det bästa valet för alla inblandade. Om din sömn eller din partners sömnvanor stör ditt barns skull kanske hon inte får mängden eller kvaliteten på vila hon behöver.

En småbarn behöver mycket mer sömn än en vuxen ungefär 13 timmar jämfört med en vuxen s 7 eller 8 timmar. Om ditt barn regelbundet lägger sig sent och vaknar tidigt (som många vuxna gör), får hon förmodligen inte tillräckligt med sömn eller kompenserar för förlusten genom att somna i bilen, på lunch- eller middagsbordet, eller vart hon än kan .

Mer vanligt uppstår problem med samsova, eftersom föräldrar startade en sömnförening (som att somna i barnets säng) att de inte längre vill vara inblandade. Om sömn är ett problem för din familj, ställer du in ny sömn föreningar och sömnrutiner hjälper till. Försök läsa ditt barn en bok i en närliggande stol innan du tuckar henne in, till exempel.

Co-Sleeping, Sleep Sharing och Family Bed

Enligt American Academy of Pediatrics 'säkra sömnrekommendationer kan co-sovande öka risken för SIDS, oavsiktlig död eller skada hos spädbarn och småbarn.

Hon behöver sovträning

Om nattproblem håller familjen upp natt efter natt kan det vara dags att prova hård kärlek och sömnträning. Den första veckan av detta kommer att vara det svåraste, men om det görs konsekvent bör det inte ta längre tid än två till tre veckor för att en ny sömn vana ska etableras.

När rutinen för sängtid är inställd är förstärkning väsentlig. Om ditt barn inte kommer i sängen eller kommer in i ditt rum på mitten av natten, gå barnet tillbaka till sitt rum och berätta för henne att hon behöver stanna i säng och sova. Var lugn men fast. När du har ställt förväntan, säg godnatt och gå.

Om din pjokk kommer ut ur sängen igen, ta lugnt henne utan att göra en stor produktion ut ur det. Håll din röst lugn när du återställer förväntan hårt. Om ditt barn inte kommer att stanna i sängen, försök att sitta nära men inte på sängen för att fysiskt försäkra henne om din närvaro och enkelt placera ryggen.

Låt henne inte sitta i knäet eller vara ute av sängen. Berätta för henne en gång att du ska sitta där och att hon måste stanna i sängen. Därefter pratar du inte längre och väntar henne ut. Gå inte somna på golvet bredvid sängen eller gå in i sängen, oavsett hur frestande det kan vara. När hon sover, lämna rummet.

Efter den första veckan ska du se en brant minskning av hur lång tid det tar för ditt barn att acceptera gränsen och gå och lägg dig. Varje dag borde bli lite enklare. Det kommer att ta tid, men med tålamod och konsistens kommer din familj att vara på väg till en lugn sömn.

Din guide till sömnträning

Populära Inlägg

Läs Mer