Toddler Discipline: Strategier och utmaningar

Anonim

Disciplininga småbarn kan ibland känna sig som en uppåtgående strid. När allt kommer omkring kallas det inte för de "hemska två" för ingenting. Trots sin lilla storlek kan de vara imponerande envis och starkvilja.

Medan de inte är redo för allvarliga konsekvenser är det viktigt att börja använda disciplinstrategier som lär dem att hantera sitt beteende. Det är en bra tid att börja lära ditt barn hur man gör bra val.

Typisk Småbarnsbeteende

De flesta 2-åringar är små buntar av energi. De slutar inte springa, hoppa och leka tills de håller på att släppa. Så det är viktigt att hitta hälsosamma sätt att hjälpa ditt barn att få ut dessa wiggles.

Småbarn kan lätt överstimuleras och ibland har svårigheter att återfå sin kropp. Ibland kan en snabb paus från en stimulerande miljö hjälpa dem lugna sig. Vid andra tillfällen kan du bara behöva försöka igen en annan dag.

Småbarn utforskar med alla sina sinnen - speciellt känslan av beröring. Men deras utvecklande motoriska färdigheter, i kombination med sin impulsiva karaktär, kan få dem att vara klumpiga. Så det är viktigt att lära dem hur man rör saker på ett säkert sätt.

De älskar också att hävda sitt oberoende. Bli inte förvånad om din lilla man börjar använda sina nya talförmåga att säga "Nej!" Och deras motoriska färdigheter att springa bort från dig. Även om småbarn kan vara mycket arbete, ser det att de växer och utvecklas kan vara fascinerande och roligt.

På grund av alla dessa utvecklingar har småbarn mycket specifika disciplinbehov. De behöver disciplin som hjälper till att främja sitt oberoende, men lär fortfarande socialt lämpligt beteende.

Vanliga utmaningar

Småbarn ljuger ibland, men i deras försvar kan de inte förstå att de ljuger. Det är vanligt att en småbarn säger "nej" när du ställde en direkt fråga som "Did you eat the cookie">

Kom ihåg att småbarn har begränsat tal så det är svårt för dem att uttrycka sig med sina ord. Istället brukar de använda sina kroppar för att visa dig hur de känner. Därför är det vanligt för småbarn att uppvisa temperaturslam när de är upprörda eller arg.

Aggression är också vanligt. Småbarn saknar färdigheter för att lösa konflikter fredligt och de förstår ännu inte hur deras val kan påverka andra. Bli inte förvånad om de ofta träffar, biter eller kastar saker.

Upprätta några enkla hushållsregler och genomdriva dem konsekvent. Småbarn behöver ofta påminnelser och måste träna saker om och om igen. Använd samma språk varje gång för att hjälpa till att förstärka din pjokk hur man följer reglerna.

Disciplinstrategier som fungerar

Medan dina disciplinstrategier bör anpassas till ditt barns behov, är dessa taktik generellt effektiva för småbarn.

Ge fysisk vägledning

Att säga "älska hunden försiktigt" är inte troligt att det är till hjälp från hela rummet, istället visa ditt barn vad det betyder genom demonstration.

Placera handen över ditt barns hand och sköt försiktigt hunden. Säg "Gentle touches", som du gör det. Då, när du får ditt barn att vara grovt, upprepa lektionen. Så småningom lär de sig att använda mer försiktiga handen.

Visa är mycket effektivare än att berätta för barnet vad du ska göra, så använd hand-hand-handledning för att lära ut ditt barns nya färdigheter.

Ta bort ditt barn från situationen

Ibland är små inte bara uppsåtliga och försöker tvinga det att hända, det kommer inte troligen att bli bra. Om ditt barn inte kan upprätthålla ett lämpligt beteende i mataffären, kan du kanske avsluta din shoppingresa tidigt. Eller, om ditt barn inte lyssnar på dina riktningar i parken, gå hem och försök igen en dag.

Beröm god uppförande

Småbarn är väldigt mottagliga för beröm. Beröm gott beteende och du uppmuntrar ditt barn att upprepa dessa beteenden.

Det är viktigt att få ditt barn att vara bra. Beröm dem för att leka tyst, försöka klä sig, eller plocka upp sina leksaker. De kommer att motiveras för att fortsätta det goda arbetet när de vet att du uppmärksammar.

Ignorera Mild Misbehavior

Småbarn visar ofta uppmärksamhetssökande beteende. Temperande tantrum, whining och screaming kan ofta bli värre om du betalar för mycket uppmärksamhet åt dem eftersom det bara ger positiv förstärkning som uppmuntrar dessa beteenden att fortsätta.

Ibland är det bästa svaret att avsiktligt ignorera uppmärksamhetssökande beteende. Titta på andra sätt, låtsas att du inte hör ditt barn whining eller skriker, eller agera distraherad av något annat, som en bok.

Då, så snart missuppfattningen stannar, ge uppmärksamhet. Säg, "Åh, du är tyst nu. Det betyder att du är redo att gå ut och spela."

Använd Timeout

De flesta småbarn kan inte hantera sittande i en stol för timeout framgångsrikt. De saknar tålamod och uppmärksamhet att sitta kvar.

Du kan dock kanske använda ett timeout-rum. Se bara till att rummet är helt barnsäker, placera ditt barn inuti rummet och stäng dörren.

Håll ditt barn i timeout i en minut för varje år. Så det betyder att en 2-årig kan tjäna en 2-minuters time-out.

Förhindra framtida problem

Småbarn kan vara nyfikna små varelser som vill röra, kasta och knäcka på allt. Det är inte rimligt att förvänta dem att hålla sina händer för sig själva. Ändra miljön så att ditt barn säkert kan spela och utforska.

Använd utloppsöverdrag, ge vaddering på skarpa hörn och ta bort brytbara föremål. Du spenderar mycket mindre tid att disciplinera ditt barn när de säkert kan utforska världen runt dem.

Upprätta ett schema för att hjälpa till att skapa strukturen för ditt barns dag. Försök att hålla naptid, mellanmålstid, lektid och sömntid konsekvent. Ditt barns kropp kommer att växa till schemat när de vet när de ska förvänta sig dagliga aktiviteter.

Hjälp din pjokk övergång från en aktivitet till nästa genom att ge varningar. Berätta för ditt barn: "Om några minuter är det dags att göra dig redo för ditt bad" kan hjälpa till att minska beteendeproblem när du flyttar från en aktivitet till nästa.

Planera dina utflykter i samhället noggrant. Dina resor till affären blir mycket mer framgångsrika om ditt barn är välmående och välviljade. När det är möjligt, försök ta din barn i samhället när de är troliga att vara bäst.

Småbarn lär sig hur man beter sig genom att titta på människorna kring dem. Modell det beteende du vill se från ditt barn och det kan vara det snabbaste sättet att lära sig nya färdigheter.

Till exempel, istället för att upprepas om och om igen till ditt barn att de ska säga, "tack" och "tack", visa ditt barn hur man använder dessa sätt genom att modellera det. Var medveten om att ditt barn också kan hämta dåliga vanor när de ser dig göra dem.

Kommunikationstips

Ge endast småpengar förklaringar. Småbarn har inte tillräckligt länge för att lyssna på långa förklaringar om varför de inte borde göra något.

Ge korta meningar, som "Ingen slår. Det gör ont för mig. "När ditt barns språk utvecklas kan du börja använda mer detaljerade förklaringar.

Så frustrerande som det kan vara att berätta för ditt barn att inte kasta saker om och om igen eller att hantera 10 smältningar före lunch, gör ditt bästa för att stanna lugnt. När du förebilder hur du hanterar dina känslor på ett hälsosamt sätt kommer ditt barn att lära sig att hantera sina känslor snabbare.

Ta ett djupt andetag, ge dig en timeout, eller räkna till 10 när du behöver. Och se till att skära ut tid för att ta hand om dig själv. Att hantera din stress på ett hälsosamt sätt hjälper dig att vara den bästa föräldern du kan vara så att du kan disciplinera ditt barn mest effektivt.

Tips och strategier för föräldraskap din småbarn

Populära Inlägg

Läs Mer