Småbarnsdrag som är faktiskt användbara (mestadels)

Anonim

Varje gång du försöker få något gjort runt huset - middag, tvätt, svepning eller bara städning - din toddler är där och försöker komma in på åtgärden. Småbarn älskar att vara hjälpsam, men ibland är deras iver att engagera sig med vad mamma och pappa försöker åstadkomma sluta vara en bedårande hinder.

Tvååringar älskar att kopiera dem runt dem, vilket är anledningen till att de är så intresserade att efterlikna sin förälder när de arbetar runt hushållet. De har också nått flera utvecklingsmilstoler och har nu brutala och fina motoriska färdigheter, för att inte tala om de verbala och kognitiva färdigheter som krävs för att ta på sig nya uppgifter.

Dessutom tillåter småbarn att hjälpa till med sysslor lär dem självförsörjning och kan bygga självkänsla. När barn blir äldre, kommer att ha sysslor inbyggda i sin normala rutin ge dem en känsla av ansvar, ställer förväntningar och lär dem att familjen fungerar som en enhet.

Innan du försöker avskräcka din pjokk från att "hjälpa" runt huset bara för att du kan få jobbet mer effektivt, försök att välja några sysslor som hon lätt kan hjälpa till med och det kan sluta vara (typ av) till hjälp! Här är fem för att få dig och ditt barn började.

1

Ta av och ta bort skor och ytterkläder

Lär din pjokk hur man tar av och lägger bort skor, vantar, hattar, handskar och rockar. Gör landningsplatsen för ytterkläderna enkla krokar vid dörren som är tillräckligt låg för att barnen ska nå, en cubby eller en enkel korg ska vara tillräcklig. Din toddler kommer snabbt att hänga på det här och spara dig tid att behöva göra det för honom.

2

Plocka ur diskmaskinen.

Självklart måste du vara försiktig med skarpa och brytbara föremål, men för en äldre barn som är stadig på fötterna, är det lätt att hjälpa till att lossa diskmaskinen. Börja med att få henne att lägga bort skedar, gafflar, spatler och andra säkra redskap. Eller flytta hennes barnporslin - som plastplattor och sippy-koppar - till ett litet skåp där hon lätt kan stuva dem. Kom ihåg att allt kanske inte sorteras och staplas till dina specifikationer, men så länge det är funktionellt, så är det bra.

3

Foder Husdjur.

Om din hund eller katt äter torrfoder, finns det ingen anledning till varför ditt barn inte kan börja lära sig hur man tar hand om familjen husdjur. Du behöver en mätkupa eller någon form av behållare som säkerställer att du är småbarn inte överbelägger din lurva vän, men skrapa upp mat och dumpa ut det i en skål är definitivt en barnvänlig chore.

4

Vatten Växter i trädgården.

Småbarn älskar vatten, så varför inte låta honom hjälpa till i trädgården ">

5

Sortera tvätten.

Tvättservice - kanske den mest hatade, till synes oändliga hushållsarbetet. Förtjäna din ivrig toddlers hjälp med denna fruktade uppgift. Din toddler kan hjälpa till att sortera ut sina kläder, lägga dem i sin speciella tvättkorg och leverera dem till hennes rum. Det kan inte vara mycket, men när det gäller tvätt, tar de flesta av oss vad vi kan få.

Det finns många andra små sysslor som småbarn kan hjälpa till med - svepning, dammning, torkning av möbler, inställning och rensning av rätter. Ta dig tid att lära dem hur man utför uppgiften och försök att inte bli frustrerad. Du kan bara sluta ta något av din egen platta.

Populära Inlägg

Läs Mer