Tips för att ta ett graviditetstest

Anonim

Graviditetstesterna är förmodade att vara idiotsäkra idag. På många sätt är de dumtåliga. Även om testen har blivit enklare att ta, involverar de fortfarande en komponent som vi inte helt kan använda sig av - våra känslor.

Varje kvinna som någonsin satt över en liten vit skiva fylld med hennes urin, ber om ett visst resultat kommer att berätta att känslor spelar en stor roll vid graviditetstestning. Jag har personligen varit känd att hålla ett graviditetstest upp till väggen för att jämföra vita bakgrunder för att se om testet var positivt eller inte. Här är några tips som hjälper dig att hantera läsning av testet, oavsett dina känslor.

Använd första morgonen urin (FMU).

Genom att använda urin från det första på morgonen har du faktiskt mer av hormonet (hCG) som testet letar efter uppbyggt i din urin. Detta gör det mer sannolikt att få en korrekt testavläsning. Om du är orolig kommer du att glömma att samla den när du först står upp, stäng locket på din toalett och sätt graviditetstestet ovanpå. Vissa säger att om du håller urinen i mer än fyra timmar är den densamma som urin på morgonen. Nyckeln är att inte överbelasta dig själv på vätskor för att göra din urin mer utspädd.

Läs verkligen instruktionerna först.

Jag vet att du är orolig, vi är alla inför det lilla graviditetstest som har potential att förändra våra liv för alltid. Men innan du ens går in i badrummet, dra ut instruktionerna och läs dem noggrant. Var säker på att du vet vad du gör, antar inte att du kommer ihåg från tidigare tester. Det kommer också att ge dig information om tidsgränser, både hur länge du behöver vänta och när testet inte längre är giltigt för att läsas.

Ta en klocka med dig.

Du kanske känner att du är en bra tidsberäkare, men när du hanterar ett graviditetstest, ta med din opartiska vän - en klocka. Om testet säger att du inte ska läsa resultaten efter tio minuter kan en klocka berätta om testet blev positivt vid 9 minuter 30 sekunder eller 10 minuter 3 sekunder. Detta kan vara en stor skillnad.

Var inte rädd för att använda en kopp.

Även om anvisningarna säger att du håller ett graviditetstest i din urinström, var inte panik. Om du inte är ett bra mål eller att du kommer att göra en stor röra, var inte rädd. Samla urinen i en kopp. Sedan håller du bara det absorberande slutet av graviditetstestet i urinen i koppen under den tid du skulle hålla den i urinströmmen.

Tveka inte att använda det avgiftsfria numret på lådan.

Det är vad det är där för! Du kan fråga folket, vanligtvis sjuksköterskor, frågor som berör dig. Typiska frågor kan handla om läkemedelsinteraktioner som påverkar graviditetstesterna eller till och med någonting om förångningslinjer, testtillförlitlighet etc.

Även om detta är en av de viktigaste testerna som du någonsin kommer ta, är den goda nyheten att de är ganska felfria. De är avsedda för lekfolk att använda dem enkelt och utan många fel. Detta borde ge dig det förtroende du behöver för att testa och inte stressa på det.

Populära Inlägg

Läs Mer